שוקי עוף בתנור עם זעתר ולימון (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מתכון שקיבלתי מחברתי שרה צדוק כשעמדתי בתור לקופה של הצרכנייה ותהיתי בקול רם מה להכין למשפחה. העוף הזה קל מאוד להכנה וטעים במיוחד – גם אתם וגם הילדים תעופו עליו.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
6-4 מנות
- 1/2 1 ק"ג שוקי, ירכי או כרעי עוף
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות חווייג' למרק
- 3 כפות זעתר
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים עד להשחמה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים, מכסים ומעבירים לאש קטנה. מבשלים כשעה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעוף מתפרק מהעצם בקלות (אין צורך להוסיף מים, העוף יתבשל באדים שבסיר הסגור).
- אם מחממים את המנה מחדש מוסיפים 1/2 כוס מים.
- עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"