המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
לשכבת הגבינה
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן (יש לסנן במשך שעתיים וחצי לפני ההכנה)
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 שקית + 4 כפות (140 גרם) אבקת סוכר
לבסיס ולפירורים
- כ־400 גרם עוגיות חמאה קנויות
ההכנה
1. מרפדים מסננת בנייר רשת או בחיתול טטרה נקי (לא עם ריח של אבקת כביסה!). מניחים בה את הגבינה. מניחים את המסננת על קערה עמוקה, מכסים ומאחסנים במקרר 1/2 2 עד 3 שעות.
2. הבסיס: מרסקים את עוגיות החמאה לפירורים, לא בהכרח אחידים, במעבד מזון או בעזרת מהלומות בחפץ כבד (מומלץ לסגור לשם כך את העוגיות בשקית).
3. משמנים את תחתית התבנית. אם רוצים, מניחים שקף לעוגות בהיקף התבנית. מפזרים בתבנית מחצית מפירורי העוגיות ומנערים לפיזור אחיד. את יתרת הפירורים מומלץ לאחסן במקרר עד להמשך השימוש.
4. שכבת הגבינה: מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר במהירות בינונית, לקצפת יציבה (הקצפה מהירה פוגעת לעתים ביציבות הקצפת). מוסיפים את הגבינה המסוננת ומערבלים לאט, רק עד שמתקבל קרם אחיד ולא יותר. יוצקים את הקרם על שכבת הפירורים ומיישרים. מאחסנים במקרר 5 שעות לפחות.
5. מפזרים את יתרת פירורי העוגיות על העוגה ומגישים.
איך שומרים?
עד 6 ימים, במקרר (אפשר עם פירורי העוגיות העליונים).