לערבב ולתנור - זה כל הסיפור: עוגת גבינה אפויה פשוטה שתמיד מצליחה

בלי הפרדת ביצים או סיבוכים אחרים: דפנה אוסטר מיכאל מגישה עוגה עם טעם ומרקם מושלמים שקשה מאוד לפספס איתה ● ממהרים במיוחד? יש גם עוגת גבינה במיקרוגל!

דפנה אוסטר מיכאל

|

15.05.18 | 21:44

עוגת גבינה אפויה פשוטה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת גבינה אפויה פשוטה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

עוגת גבינה אפויה פשוטה

עוגת גבינה אפויה פשוטה במיוחד שתמיד מצליחה: תהיו בטוחים שהיא תהיה מושלמת גם במראה, גם במרקם וגם בטעם. אין כאן הפרדת ביצים וכמעט הכל נעשה בקערה אחת, כך שממש אין דרך לפספס.

 

העוגה מורכבת משילוב של שלוש גבינות, שכל אחת מהן תורמת לתוצאה הסופית: גבינה לבנה שנותנת טעם חמצמץ, ומסקרפונה וריקוטה שמעניקות קרמיות. שותף נוסף להצלחה הוא שוקולד לבן, שתורם לא רק לטעם, אלא גם ליציבות.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

תבנית קפיצית בקוטר 26-24 ס"מ

 

לבסיס

  • 100 גרם (1 כוס) ביסקוויטים - פתי בר, לוטוס או שילוב של שניהם
  • 50 גרם חמאה, מומסת

 

למלית הגבינה

  • 1 גביע גדול (500 גרם) גבינה לבנה 9%-5%
  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל או 1 כפית תמצית איכותית
  • 2 כפות קורנפלור
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 5 ביצים

 

  • לקישוט: חופן פירות יער

 

אופן ההכנה
  1. מרפדים מסננת במגבות נייר או בבד חיתול נקי ומניחים אותה על קערה או סיר. מעבירים את הגבינה למסננת ומניחים לה להגיר נוזלים במשך שעה-שעתיים (רצוי במקרר).
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  3. התחתית: מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום.
  4. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון או כותשים אותם עם מערוך כשהם סגורים בשקית. מערבבים את הביסקוויטים והחמאה, משטחים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית ומהדקים. שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.
  5. המלית: שמים את השמנת בסיר קטן, מביאים לסף רתיחה ומסירים מהכיריים. מוסיפים את השוקולד הלבן, ממתינים כדקה ומערבבים היטב, עד שהוא נמס לחלוטין.
  6. מעבירים את הגבינה הלבנה המסוננת לקערה. מוסיפים את גבינת הריקוטה, גבינת המסקרפונה והסוכר ומערבבים לבלילה אחידה.
  7. מוסיפים את הווניל, הקורנפלור וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים שוב עד לאיחוד.
  8. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ותוך ערבוב. מוסיפים גם את תערובת השוקולד המומס ומערבבים עד לאיחוד.
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים כשעה נוספת, עד שהעוגה יציבה בשוליים אך עדיין מעט רוטטת במרכזה (היא לא אמורה לתפוח בזמן האפייה).
  10. מצננים את עוגת הגבינה האפויה לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-8 שעות לפחות. בהגשה מומלץ לקשט את העוגה בפירות יער.

 

 

עוגת גבינה פשוטה במיקרוגל / דפנה אוסטר מיכאל

שתי דקות עבודה ועוד שתי דקות וחצי של חימום במיקרוגל – ויש עוגות גבינה אישיות שנמסות בפה. אין יותר פשוט מזה.

 

עוגת גבינה פשוטה במיקרוגל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    עוגת גבינה פשוטה במיקרוגל(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    8 עוגות גבינה אישיות

     

    • 1/4 1 כוסות (300 גרם) גבינה לבנה
    • 1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
    • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
    • 1/2 כפית תמצית וניל או 1 שקית סוכר וניל
    • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
    • 2 ביצים
    • 1 כף גדושה קורנפלור

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה לבלילה אחידה.
    2. יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס עד ל-3/4 מגובהן.
    3. מחממים במיקרוגל כל כוס בנפרד במשך 2-1 דקות, עד שהעוגה מתייצבת (כשמכינים את העוגה הראשונה כדאי לחמם אותה קודם במשך דקה, ואז לבדוק מה מצבה).
    4. מקררים כדקה, מעבירים סכין סביב דפנות העוגה והופכים אותה לצלחת. מגישים חם או קר.

     

    • עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

    _______________________________________________________

     

    ויש גם מוס גבינה עם פירורים ב-15 דקות עבודה (ועוד 4 קינוחים מהירים ושווים). לחצו על התמונה

     

      (צילום: דודו אזולאי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (8 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג