הפשטידות הכי קלות לשבועות: מברוקולי ותרד עד פטריות ותירס

    הפשטות והתוצאה הכיפית של עוגה בחושה, אבל במלוח: צריך רק לערבב הכל בקערה ולשלוח לתנור – ויש מאפה משגע ● אפרת סיאצ'י עם 4 מתכונים לשבועות

    אפרת סיאצ'י

    |

    15.05.18 | 11:54

    פשטידת פסטה וגבינות קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
    פשטידת פסטה וגבינות קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)

    פשטידת פסטה וגבינות קלה

     

    מרכיבים

    2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    • 250 גרם אטריות רחבות, מבושלות לפי הוראות היצרן
    • שמן לטיגון
    • 1 בצל בינוני, קצוץ
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (125 גרם) גבינה לבנה
    • 1/2 כוס (70 גרם) גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
    • 1/2 כוס (70 גרם) גבינה בולגרית, מגוררת
    • 1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
    • לפיזור (לא חובה): גבינה צהובה, מגוררת
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
    2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
    3. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מסירים מהאש ומצננים.
    4. מערבבים בקערה את האטריות המבושלות, הבצל המטוגן, הגבינות והשמנת. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
    5. מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבניות, ואם רוצים מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

     

     

    >> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

     

     

    פשטידת ברוקולי ותרד קלה

     

    פשטידת ברוקולי ותרד קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
      פשטידת ברוקולי ותרד קלה(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      תבנית אינגליש קייק

       

      • 3 כפות שמן
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 200 גרם (כ-4 כוסות דחוסות) עלי תרד, קצוצים גס
      • 200 גרם (כ-2 כוסות) פרחי ברוקולי קפואים, קצוצים
      • 2 ביצים
      • 3 כפות שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג'
      • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
      • 1/4 כוס (כ-30 גרם) גבינה צהובה, מגוררת
      • 1 כפית מלח
      • מעט פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מתרככים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, מצננים מעט, סוחטים מעט את התערובת (כדי להיפטר מנוזלים) ומעבירים לקערה.
      3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה.
      4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מניחים לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.

       

       

      פשטידת גבינות וזיתים קלה

      פשטידה שילדים אוהבים במיוחד.

       

      פשטידת גבינות וזיתים קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
        פשטידת גבינות וזיתים קלה(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

        תבנית אינגליש קייק

         

        • 3 כפות שמן
        • 1 בצל קטן, קצוץ
        • 1/4 1 כוסות טבעות זיתים ירוקים, מסוננות ושטופות
        • 2 ביצים
        • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
        • 4 כפות גדושות קמח תופח
        • 2/3 כוס (כ-80 גרם) גבינה צהובה מגוררת
        • 2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
        • 1/2 כפית מלח
        • מעט פלפל שחור גרוס
        • לפיזור (לא חובה): 2 כפות פירורי לחם

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
        2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
        3. מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם (אם רוצים) ואופים כ-40 דקות, עד הזהבה. מניחים לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.

         

        פשטידת פטריות, תירס, ופלפל אדום

        פשטידה צבעונית עם שלל טעמים שמשתלבים מצוין.

         

        פשטידת פטריות, תירס, ופלפל אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)
          פשטידת פטריות, תירס, ופלפל אדום(צילום: אפרת סיאצ'י)

           

          מרכיבים

          תבנית אינגליש קייק

           

          • 3 כפות שמן
          • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
          • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, קצוצות
          • 1/2 פלפל אדום גדול, קצוץ דק
          • 3/4 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים, מסוננים מנוזלים
          • 1/3 כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים
          • 2 ביצים
          • 4 כפות גדושות קמח רגיל
          • 1/2 כפית אבקת אפייה
          • 3 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה
          • אפשרות: 1/3 כוס (כ-40 גרם) גבינה צהובה, מגוררת
          • 1 כפית מלח
          • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
          2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והפלפל האדום ומטגנים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, שהפטריות והפלפל מתרככים. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
          3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד להזהבה. מניחים לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.

           

          _______________________________________________________

           

          ויש עוד 5 פשטידות מיוחדות - מברוקולי בשני צבעים עד פטריות וערמונים. לחצו על התמונה

           

            (צילום: דודו אזולאי)

           

           

           
          הצג:
          כל התגובות לכתבה "הפשטידות הכי קלות לשבועות: מברוקולי ותרד עד פטריות ותירס"
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          מתכון מהיר
          כשר חלבי
          צמחוני
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (5 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג