
פשטידת פסטה וגבינות קלה (צילום: אפרת סיאצ'י)
פשטידת פסטה וגבינות קלה
מרכיבים
2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 250 גרם אטריות רחבות, מבושלות לפי הוראות היצרן
- שמן לטיגון
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 ביצים
- 1/2 כוס (125 גרם) גבינה לבנה
- 1/2 כוס (70 גרם) גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
- 1/2 כוס (70 גרם) גבינה בולגרית, מגוררת
- 1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
- לפיזור (לא חובה): גבינה צהובה, מגוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
- מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מסירים מהאש ומצננים.
- מערבבים בקערה את האטריות המבושלות, הבצל המטוגן, הגבינות והשמנת. מוסיפים מלח ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבניות, ואם רוצים מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
פשטידת ברוקולי ותרד קלה

פשטידת ברוקולי ותרד קלה(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 3 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 200 גרם (כ-4 כוסות דחוסות) עלי תרד, קצוצים גס
- 200 גרם (כ-2 כוסות) פרחי ברוקולי קפואים, קצוצים
- 2 ביצים
- 3 כפות שמנת חמוצה או גבינה לבנה או קוטג'
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
- 1/4 כוס (כ-30 גרם) גבינה צהובה, מגוררת
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב, עד שהם מתרככים ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש, מצננים מעט, סוחטים מעט את התערובת (כדי להיפטר מנוזלים) ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים לבלילה אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מניחים לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.
פשטידת גבינות וזיתים קלה
פשטידה שילדים אוהבים במיוחד.

פשטידת גבינות וזיתים קלה(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 3 כפות שמן
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 1/4 1 כוסות טבעות זיתים ירוקים, מסוננות ושטופות
- 2 ביצים
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה
- 4 כפות גדושות קמח תופח
- 2/3 כוס (כ-80 גרם) גבינה צהובה מגוררת
- 2 כפות גבינה בולגרית מפוררת
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- לפיזור (לא חובה): 2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל פירורי לחם (אם רוצים) ואופים כ-40 דקות, עד הזהבה. מניחים לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.
פשטידת פטריות, תירס, ופלפל אדום
פשטידה צבעונית עם שלל טעמים שמשתלבים מצוין.

פשטידת פטריות, תירס, ופלפל אדום(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון, קצוצות
- 1/2 פלפל אדום גדול, קצוץ דק
- 3/4 כוס גרעיני תירס מקופסת שימורים, מסוננים מנוזלים
- 1/3 כוס זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים
- 2 ביצים
- 4 כפות גדושות קמח רגיל
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 3 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה
- אפשרות: 1/3 כוס (כ-40 גרם) גבינה צהובה, מגוררת
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות והפלפל האדום ומטגנים כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, שהפטריות והפלפל מתרככים. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד להזהבה. מניחים לפשטידה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
_______________________________________________________
ויש עוד 5 פשטידות מיוחדות - מברוקולי בשני צבעים עד פטריות וערמונים. לחצו על התמונה