לא כל עוגות הגבינה נאפו זהות - יש העשירות בסוכר ובשומן ויש שבחלבון

שבועות בלי עוגת גבינה הוא שבועות עצוב לכל הדעות. השאלה איזה עוגה תאכלו? הגר שפר מציעה לכם מתכון לעוגה גבינה אפויה קלה ועשירה בחלבון ללא גלוטן או סוכר לבן

הגר שפר

|

15.05.18 | 06:55

עוגת גבינה עשירה בחלבון (צילום: אופיר שפר)
עוגת גבינה עשירה בחלבון (צילום: אופיר שפר)

מרכיבים

12 מנות / תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 5 ביצים מופרדות
  • 2 כפות סוכר קוקוס
  • 250 גרם גבינה לבנה 5%
  • 400 גרם יוגורט עשיר בחלבון
  • 8 כפות סירופ אגבה
  • 5 כפות קורנפלור

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר קוקוס ומניחים בצד.
  3. בקערה אחרת, מערבבים את החלמונים עם הגבינה, היוגורט, האגבה, והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מעבירים שליש מהקצף לתערובת עם החלמונים ומערבבים. מוסיפים את היתר ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 45 דקות. מומלץ להניח תבנית עם מים בתוך התנור בזמן האפייה, כך העוגה יוצאת לחה וגבוהה.
  6. בסיום האפייה מכבים את התנור ומניחים לעוגה להתקרר בתנור מכובה.

 

הגר שפר היא נטורופתית בכירה שהביאה לארץ גם את שיטת ה-CLEAN EATING. באתר שלה תוכלו לקבל פרטים נוספים על השיטה ומתכונים טעימים ופשוטים 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד