אוהבים עוגת גבינה פירורים? עכשיו גלגלו וגלו אותה מחדש בתור רולדה

דור משה ממציא מחדש את ה-עוגה של שבועות והופך אותה לרולדה מבצק רך, עם מילוי של קרם גבינה מתקתק ופירורים חמאתיים שמחכים בין ביס לביס

דור משה

|

14.05.18 | 09:09

רולדת עוגת גבינה ופירורים (צילום: דור משה)
רולדת עוגת גבינה ופירורים (צילום: דור משה)

עוגת גבינה פירורים היא בעיני אחת העוגות הכי ישראליות שיש. לקראת שבועות החלטתי להכין גרסה מיוחדת שלה, והפכתי אותה לרולדת גבינה ופירורים.

 

דמיינו בצק רולדה רך וספוג בחלב, עם קרם גבינה מתקתק ופירורים חמאתיים מושלמים שמחכים לכם בין ביס לביס. אני עוד צריך לשכנע אתכם להכין אותה?

 

בצק הרולדה מבוסס על מתכון של מיקי שמו.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

רולדה אחת

 

לפירורים

  • 2/3 כוס (90 גרם) קמח לבן
  • 70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית אבקת אפייה

 

לרולדה

  • 4 ביצים בגודל L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב

 

למלית

  • 1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה

 

הפירורים

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הפירורים ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
  3. מאחדים בידיים את הפירורים לבצק, משטחים אותו בתבנית בעזרת כפות הידיים ואופים 20-15 דקות, עד הזהבה. מוציאים את הבצק מהתנור ובעזרת מזלג מפוררים אותו לפירורים גסים (חשוב להיזהר שלא להפוך אותו לאבקה). מחזירים לתנור ואופים כ-7 דקות נוספות, עד לקבלת פירורים זהובים ואפויים היטב.
  4. מוצאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעלים את חום התנור ל-200 מעלות.

 

הרולדה

  1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מתקינים במיקסר את וו ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והווניל ומקציפים במהירות גבוהה כ-7 דקות, עד שמתקבלת קציפה בהירה. עוצרים.
  3. מקפלים לתוך הקציפה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ולאחר מכן את השמן. מפסיקים את הקיפול ברגע שהתערובת אחידה.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית, מיישרים ואופים כ-7 דקות, או עד שמתקבלת עוגה זהובה אך עדיין רכה מאוד. מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות.
  5. הופכים את העוגה החמימה על מגבת מטבח נקייה ומסירים בזהירות את נייר האפייה. מגלגלים את העוגה לרולדה יחד עם המגבת ומניחים לה להצטנן לחלוטין.

 

המלית והרכבת הרולדה

  1. מקציפים יחד את כל מרכיבי המלית לקרם יציב.
  2. פותחים את הרולדה המגולגלת ומברישים אותה בחלב.
  3. מורחים את הקרם על הרולדה, ושומרים מעט ממנו בצד, לקישוט.
  4. מפזרים על הקרם חופן נדיב של פירורי בצק ומגלגלים את הרולדה באופן הדוק.
  5. מעבירים את הקרם ששמרנו בצד לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים לאורך הרולדה. מפזרים פירורי בצק, לקישוט.
  6. חותכים את קצוות הרולדה, למראה אחיד ונקי. מכסים ושומרים בקירור עד להגשה.

 

  • נשארו לכם פירורי בצק? שמרו אותם במקפיא, בקופסה אטומה, ופזרו על גלידה!

 

  • עוד מתכונים מעולים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"

_______________________________________________________

 

ויש גם 5 עוגות גבינה אפויות עם תוספות מיוחדות. לחצו על התמונה

 

  (צילום: דור משה)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג