המרכיבים
(8 מנות)
- 8 עלי פילו מעדנות, מופשרים
- לפי הוראות היצרן
- 1/2 שקית (200 גרם) עלי תרד קפואים של סנפרוסט, מסוננים מנוזלים או עלים טריים
- 3 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/2 חבילה (100 גרם) גבינת גלעד-קצ'קבל תנובה
- 1/2 גליל (100 גרם) גבינת פרומעז תנובה
- 1/2 קופסה (125 גרם) פטה עזים/כבשים או בולגרית פיראוס, מסוננות מנוזלים
- 1 ביצה
- מעט פלפל שחור גרוס
- תרסיס שמן או 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית מלח גס (אם רוצים)
ההכנה
1. קוצצים את עלי התרד לרצועות דקות. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השום.
2. מגררים את גבינת הקצ'קבל בפומפייה גסה וחותכים את גבינת הפרומעז לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט בצק הפילו והשמן, ומערבבים היטב.
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את התבנית.
4. מניחים עלה פילו על משטח העבודה, כשהצד הרחב פונה אליכם, ומשמנים בתרסיס או במברשת טבולה בשמן. חשוב שכל פני הבצק יהיו משומנים, כדי שיהיה קל לקמט אותו.
5. אוחזים באמצע צלע הבצק הקרובה אלינו ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, כמו אקורדיון, עד שמתקבלת צורה של פפיון.
6. אוחזים באמצע הצלע הימנית של הבצק ובאמצע הצלע השמאלית, ומקרבים גם אותן זו אל זו, תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה הדומה לשבשבת עם 4 כנפיים.
7. מקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה ומניחים במרכז המאפה 2 כפות גדושות מהמילוי.
מקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי, ליצירת כדור. הופכים את הכדור ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
8. משמנים את המאפים בתרסיס או במברשת – חשוב לשמן היטב את כל הבצק, כדי שלא יתייבש ומתבלים במעט מלח גס (הביאו בחשבון שהגבינות שבמילוי מלוחות).
9. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים זהובים. מגישים חם.
זמן ההכנה: 30 דקות
דרגת קושי: קל-בינוני