צילום: אמיר יהל

מור סילבר פותחת את הקיץ:
"בחיים לא ספרתי קלוריות"

אושיית האינסטגרם והטלוויזיה מור סילבר מדברת על הדאון של אחרי הלידה ("לא מדברים על זה מספיק") הקשר החזק לים, וקריירת המסעדנות החדשה שבדרך

הקיץ הלוהט של מור סילבר. לחצו לצפייה
"יש לי 210 אלף עוקבים באינסטגרם, ולא קניתי אף אחד מהם". מור סילבר (צילום: גורן ליובונצ'יץ  סגנון: ראובן כהן)
"יש לי 210 אלף עוקבים באינסטגרם, ולא קניתי אף אחד מהם". מור סילבר (צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: ראובן כהן)
"אחרי הלידה הייתי בדאון - זה משהו שלא מדברים עליו מספיק. לא אובחנתי ולא הלכתי לטיפול אבל הרגשתי סוג של כאפה" (צילום: גורן ליובונצ'יץ  סגנון: ראובן כהן)
"אחרי הלידה הייתי בדאון - זה משהו שלא מדברים עליו מספיק. לא אובחנתי ולא הלכתי לטיפול אבל הרגשתי סוג של כאפה" (צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: ראובן כהן)
"היום אם אני אוכלת פסטה, אני יודעת לא להגזים ולאכול ארבע כפות ממנה" (צילום: גורן ליובונצ'יץ  סגנון: ראובן כהן)
"היום אם אני אוכלת פסטה, אני יודעת לא להגזים ולאכול ארבע כפות ממנה" (צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: ראובן כהן)

מור סילבר היא אושיית אינסטגרם וטלוויזיה, פרזנטורית של בגדי ים, בעלת עסק, אמא של שון ורעיה (ואדים), אבל מעל הכל - היא ילדה של קיץ. אז ביקשנו ממנה למנות לנו את כל הרכיבים שלה לקיץ מושלם:

 

כושר אבל לא בחופשה

"אני בעד הכן גופך עוד בחורף. אני מתאמנת אצל תומר טנצר, ועברתי אצלו שינוי מדהים אחרי הלידה. כל הזמן ראיתי באינסטגרם תמונות של נשים עם ריבועים שהתאמנו אצלו והתמרמרתי. הייתי בטוחה שזו גנטיקה ושאין סיכוי שאצלי זה יקרה. חודשיים אחרי הלידה חזרתי להתאמן, והיעד ששמתי לעצמי הוא חופשה בתאילנד בקיץ. אחרי ארבעה חודשים ראיתי שינוי מדהים, וכן, אפילו יש לי קוביות.

 

"אני מתאמנת אצלו שלוש פעמים בשבוע בסטודיו שמיועד רק לבנות, ואנחנו עושים חימום של ריצה קצרה, TRX והרבה מאוד תרגילי בטן. היום אני כבר מכורה. יש לו כל מיני מנטרות, כמו 'אין גוף שלא יכול, יש גוף שלא רוצה', שמחלחלות אצלי ומשפיעות עלי. לפני שהגעתי אליו הייתי מבטלת אימונים בלי סוף, אבל איתו אי אפשר. אם את מבטלת, הוא מעיף אותך. זה קצת קשוח, אבל זה עובד.

 

"אני ילדת ים. לאבא שלי ז"ל ולאמא שלי היה עסק בחוף סידני עלי" (צילום: גורן ליובונצ'יץ  סגנון: ראובן כהן)
    "אני ילדת ים. לאבא שלי ז"ל ולאמא שלי היה עסק בחוף סידני עלי"(צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: ראובן כהן)

     

    "בחופשות אני לא מתאמנת. אני תמיד חושבת שאתאמן וגם מביאה איתי שניים־שלושה לוקים יפים של בגדי ספורט ומדמיינת איך אעשה תמונה של 'אחרי', אבל בסופו של דבר הבגדים לא יוצאים מהמזוודה".

     

    ים כל הזמן

    "אני ילדת ים. לאבא שלי ז"ל ולאמא שלי היה עסק בחוף סידני עלי, בוטקה של ארטיקים, סנדוויצ'ים ושתייה. גם אחרי שהם התגרשו, כשהייתי בת עשר, הם המשיכו להפעיל יחד את הבוטקה, ולאורך כל הילדות שלי בשישי־שבת וחופשים ביליתי שם. כבר בתור תינוקת אמא שלי הייתה שמה חיתול בד ענקי על החוף ומשכיבה אותי לישון באוויר של הים. הבן שלי, שון, מגיל שלושה חודשים כבר בחוג שחייה, ואני ממש מחכה לקיץ הזה. בקיץ שעבר הוא היה מכניס חול לפה וכל הזמן פחדתי שהוא ייחנק. עכשיו יהיה כיף איתו".

     

    תזונה עם קריצה לבית אמא אבל קלילה

    "אני חושבת שסוד הקסם הוא איזון, ובקיץ מאוד קל לי לשמור עליו. אני באה מבית מרוקאי, שזה אוכל מאוד עשיר - קוסקוס ומפרום והרבה שמן. בחיים לא ספרתי קלוריות, ואני מאמינה שגנטיקה היא מרכיב מכריע בהשמנה. אצלנו כולם רזים ותמיד הייתי ילדה רזה. במשך שנים לא היה לי מושג קלוש מה זה חלבון ומה זו פחמימה, ורק אחרי הלידה הגעתי לתזונאית בפעם הראשונה.

     

    ההריון של מור סילבר: "הבטיחו לי שאשנא עוגות, אבל אני אכלתי כפול" >>

     

    "היום אני יותר מקפידה על התזונה שלי, אבל לא בשיגעון.  היום אם אני אוכלת פסטה, אני יודעת לא להגזים ולאכול ארבע כפות ממנה. בקיץ אני אוהבת לארח - מכינה קנקן יפה של קפה קר וסלט פירות מפנק, ובעלי אחראי על האוכל. יש לי השטאג #בעלשף וזה ממש כיף. הוא עושה דגים נאים מדהימים שאני לא אוכלת כי אני לא אוהבת, ומשקיע ומצלחת. הוא אלוף".

     

    "היה לי היריון מהמם ועבדתי והייתי מלאה בעשייה, ובלידה הגוף עבר טראומה" (צילום: גורן ליובונצ'יץ  סגנון: ראובן כהן)
      "היה לי היריון מהמם ועבדתי והייתי מלאה בעשייה, ובלידה הגוף עבר טראומה"(צילום: גורן ליובונצ'יץ סגנון: ראובן כהן)

       

      מצב הרוח בזרימה קולומביאנית

      "קיץ זו התקופה שבה אני הכי זורמת, קורנת ומאושרת. זה כנראה בגלל השורשים הקולומביאניים מהצד של אבא שלי ז"ל. חורף מדכא אותי, ואירופה בחורף עוד יותר. מצב נפשי הוא עניין של הרבה מרכיבים. אחרי הלידה הייתי בדאון - זה משהו שלא מדברים עליו מספיק. לא אובחנתי ולא הלכתי לטיפול אבל הרגשתי סוג של כאפה. היה לי היריון מהמם ועבדתי והייתי מלאה בעשייה, ובלידה הגוף עבר טראומה. יצאתי עם תפרים וגודש בחזה, וכולם חילקו לי עצות. ובעיקר לא עבדתי, שזה היה עיקר ההלם בשבילי, כי אני בן אדם שתמיד עובד ועבד. אחרי שבועיים וחצי בבית היה אירוע של בייבילנד - השארתי את ואדים עם הילד ויצאתי והרגשתי נפלא. אחר כך קיבלתי פינה בערוץ 20. חזרתי לעשייה, ומשם הכל השתפר. אני יודעת שבשביל הבריאות הנפשית שלי, טוב לי לעבוד".

       

      קריירה אופק חדש

      "אני לא רוצה ששון שיאכל שניצלונים. כשהיינו בריביירה הצרפתית במנות הילדים היה דג בגריל. למה שלא יהיה ככה בישראל?"

      "אני ומור סויד, השותפה שלי ל'מירוץ למיליון', היינו יחד בחופשת לידה, ויום אחד קבענו לשבת ב'קפה גן סיפור' בהרצליה. הגישו לנו תפריט מוצקים שמיועד לתינוקות ונורא התלהבנו. היה לנו כל כך כיף שהתחלנו לברר, ומפה לשם בקיץ הקרוב אנחנו פותחות סניף חדש של 'גן סיפור' בקריית אונו, ליד הבית של מור. אני נורא מתרגשת!

       

      "אני חושבת שכשאמא פותחת עסק כזה זה יתרון ענק, כי היא מבינה את הצרכים של הילדים. נעשה שעות סיפור והצגות ילדים ונחשוב הרבה על אמהות. מאוד חשוב לי גם להפוך את האוכל ליפה יותר אינסטגרמית. אני רוצה מנות שמצטלמות נפלא, כי אנשים מחפשים את זה. יש שם מנות בריאות מדהימות, ואני הולכת פשוט לשנות אותן קצת כדי להכניס אותן לעולם התוכן שלי, האינסטגרם. כשאני הולכת עם שון לבית קפה אני מזמינה מנת ירקות בגריל ומאכילה אותו, לא רוצה שיאכל שניצלונים. כשהיינו בריביירה הצרפתית אכלנו במסעדה, ובמנות הילדים היה דג בגריל. איזה כיף? למה שלא יהיה ככה בישראל?".

       

      אינסטגרם לא רק בביקיני

      "יש לי 210 אלף עוקבים באינסטגרם, ולא קניתי אף אחד מהם. אצלי באינסטגרם יש הצצה אמיתית לחיים האישיים, לא רק תמונות בביקיני, כי אני חושבת שזה מה שמעניין אנשים. לתמונה שאני מעלה עם שון יש ממוצע של 7,000 לייקים. חשוב לי להשתמש בזה במתינות ככלי מסחרי, ואם מציעים לי דברים שלא קשורים לעולם התוכן שלי, כמו למשל לפרסם אוכל של כלבים כשאין לי כלב, אני מסרבת, אפילו כשהכסף מאוד מפתה. אני מרגישה שאני חייבת את זה לעוקבים שלי. ואחרי שאמרתי את כל זה, אז כן, אני מודה שתמונות בבגד ים הן עדיין סוחטות הלייקים הגדולות ביותר. הפיד שלי הרבה יותר צבעוני בקיץ ומלא בתמונות חוץ, כי אין כמו תאורת יום".

       

      מור, ואדים ושון:

       

      טיפוח רק עם מקדם הגנה

      "בהיריון סבלתי מפיגמנטציה על כל הפנים, והקוסמטיקאית שלי, נוי פשה, הצילה אותי, אבל גם הבהירה לי שצריך לשמור. מאז אין סיכוי שאחשוף את הפנים לשמש. כל בוקר אני מורחת קרם לחות שהוא גם מקדם הגנה, ועליו מורחת ברונזר של פופה עד הצוואר, כולל המחשוף, משתוללת איתו".

       

      מה בתפריט הקיץ של מור סילבר?

      בוקר

      בוקר של אימון: תמר לפני האימון וחצי חטיף "זון" אחריו.

      בוקר בלי אימון: יוגורט עם קצת גרנולה ופרי.

      צהריים

      סלט עשיר וטוב עם אבוקדו וטונה, או קינואה ואגוזים.

      • אחר הצהריים

      נשנוש כמו שקית במבה או גבינת ריקוטה 5% עם תותים או כוס שטוחים עם לבנה.

      • ערב

      במסעדה - דג עם ירקות על הגריל או סושי.

      בבית - פיצה טורטייה וירקות חתוכים.

       

      פיצה טורטייה

      "זו ארוחת ערב מאוזנת שלמדתי מהתזונאית שלי. אני מכינה לעצמי שתיים כאלה ואוכלת אותן לצד ירקות חתוכים. זה פחות משמין מפיצה, קל להכנה וטעים ממש".

       

      מה צריך:

      • 1 טורטייה בקוטר 20 ס"מ
      • רוטב עגבניות חתוכות
      • פרוסת גבינה צהובה 9%
      • תירס, זיתים, בצל סגול או פטריות שהקפצתי קצת במחבת עם תרסיס שמן זית

       

      מה עושים:

      1. מניחים על הטורטייה את רוטב העגבניות, את הגבינה הצהובה ואת התוספות שרוצים.

      2. שמים הכל על מגש עם נייר אפייה ואופים בתנור ב־170 מעלות עד שהגבינה נמסה. 

       

      איפור: טלי פרץ ל"סולו" במוצרי M.A.C /// שיער: בנג'מין רוימי ל"סולו" במוצרי לוריאל פרופסיונל /// ע. צלם: מאור גוזלן ואדיר אסרף /// ע. סטיילינג: לירון שטיינמ/// בגדי ים: גוטקס /// ז'קט ומכנסונים: סטלה מקרתני ל־adidas /// ג'ינס: זואי קארסן ל"פקטורי 54" /// תכשיטים: Pandora 

       

      איך מור סילבר שומרת על שיניים צחורות, ומה היא עושה עם שמן קוקוס? הראיון המלא במגזין מאי של מנטה, כולל שני מתכונים מנצחים לשייקים טעימים ומשביעים שמלווים את הקיץ שלה.  

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: אמיר יהל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד