הרַגֶּשֶׁת מייאשת? קבלו 5 צמחי מרפא שיעזרו לכם להתמודד איתה בגבורה

מזג האוויר ההפכפך לא מצליח לבלבל את האלרגיה העונתית שלכם ואתם עדיין מוקפים ערימות טישו מקומט? יש לנו פתרון שעשוי לסייע לכם להתמודד עם העיטושים והנזלת

שרון קוצר

|

13.05.18 | 09:32

פתרון טבעי לבעיה שמקורה בטבע (צילום: Shutterstock)
פתרון טבעי לבעיה שמקורה בטבע (צילום: Shutterstock)

הטבע צומח בכל תפארתו ויחד עמו גם ערימת הטישו שלכם? כנראה שגם אתם מנפגעי אלרגיות האביב. האלרגנים שמסתובבים באוויר גורמים אצל רבים לתופעות לא נעימות בכלל. אך דווקא הטבע הוא שיכול לסייע לכם להתגבר עליהם וליהנות ממנו לפני שהכול מתייבש וקמל.

 

אלרגיה היא תגובה של מערכת החיסון לגורמים סביבתיים שמגיעים אלינו דרך דרכי הנשימה, דרך המזון או במגע ישיר. כאשר האלרגן בא במגע עם מערכת החיסון הוא גורם להפרשת חומר הנקרא 'היסטמין' והוא זה שאחראי על התגובות של הגוף. למעשה 20% מהאוכלוסייה סובלים ממחלות נשימתיות על רקע אלרגי. זה יכול לקרות לכל אחד בכל גיל. אלרגיות יכולות להופיע לאורך כל השנה, להופיע בעונות ספציפיות או ביניהן: בסתיו ובאביב.

 

הגורמים השכיחים לאלרגיית האביב הם האבקות השונות שמפוזרות על ידי צמחי בר, צמחי מדשאות ועצים שונים כגון הברוש, הזית והפקאן. אלרגיה זו מתבטאת בעצם ב'קדחת השחת' (או בשמה הרפואי: ריניטיס אלרגי) - זו אותה נזלת המלווה, באודם, עיניים ועפעפיים נפוחים ו/או מגורים, דמעת, גרד בחך, בצוואר או מאחורי האוזניים, ליחה, צפצופים, בשיעולים ובתחושת מחנק בשל התכווצות דרכי הנשימה התחתונות. אתם סובלים מאחד התסמינים הללו? הגיע הזמן שתכירו את צמחי המרפא שיסייעו לכם להתגבר על תסמיני אלרגיות האביב:

 

 

שורש אסטרגלוס מיובש (צילום: Shutterstock)
    שורש אסטרגלוס מיובש(צילום: Shutterstock)

     

    1) אסטרגלוס (Astragalus Membranaceus) - מומלץ להתחיל להשתמש באסטרגלוס (בחליטה או בתמצית) מבעוד מועד - לפני שאתם חשים את האפצ'י מתקרב, כדי להוריד את רמת הרגישות לאלרגנים ולהפחית בחומרת התסמינים. האסטרגלוס מוכר ברפואת הצמחים הסינית כצמח המגביר את חוסן הגוף ואת תפקוד מערכת החיסון. מחקרים הראו כי הצמח מעלה את ספירת תאי הדם הלבנים (לויקוציטים) וכי יש לו פעילות נוגדת דלקת ואנטי-אלרגית.

     

    מחקר קליני הראה, כי הצמח הראה יעילות טיפולית ספציפית במצבי נזלת אלרגית עונתית, תוך הפחתה משמעותית בכל התסמינים הנלווים. יתרה מכך במחקר אחר הוא נצפה כיעיל בטיפול באסתמה על רקע אלרגי. הוא עשה את זה על ידי דיכוי תגובתיות היתר של דרכי הנשימה לאלרגנים. לאסטרגלוס גם ערך מוסף: יש לו השפעה מחזקת כללית שמעלה רמות אנרגיה ומסייעת בהתמודדות עם תחושת העייפות המלווה אותנו במצבי חולי.

     

     

    צמח קערורית סינית (צילום: Shutterstock)
      צמח קערורית סינית(צילום: Shutterstock)

       

      2) קערורית סינית (Baikal Skullcap/Scutellaria Baicalensis ) - צמח המוכר ברפואה הסינית לטיפול במגוון מצבים רפואיים. הצמח מסייע במצבים של דלקות, זיהומים ואלרגיה (כגון קדחת השחת, אסתמה על רקע אלרגי, דלקות עור אטופיות (על רקע אלרגי), נזלת אלרגית וסינוסיטיס). אפשר לצרוך את הקערורית הסינות בתמצית יבשה או מורתחת.

       

      מחקרים מהעת האחרונה גילו כי לחומר הפעיל שבצמח (בייקלין) יש פעילות נוגדת אלרגיה בדומה לתרופות אנטי-היסטמיניות. הבייקלין נקשר בגוף לתאים המכילים היסטמין (תאי מאסט), מונע מהם לשחרר אותו ובכך בעצם מופחתת או אף נמנעת התגובה האלרגית.

       

      סמבוק שחור (צילום: Shutterstock)
        סמבוק שחור(צילום: Shutterstock)
         

         

        3) סמבוק שחור (Sambucus Nigra) - צמח מרפא אפקטיבי לטיפול בדלקות ומצבים אלרגיים בדרכי הנשימה העליונות. לפרחי הסמבוק איכות מייבשת וסופחת ולכן הם מקלים מאוד במצבים של גודש וליחה בדרכי הנשימה כגון קדחת השחת ואף סינוסיטיס. מחקרים מצביעים על כך שנטילת סמבוק תורמת להפחתת הפרשת ליחה, לניקוז נוזלים מדרכי הנשימה העליונות, לירידה בגודש באף ואף למיתון כאבי ראש שמפיעים על רקע גודש בדרכי הנשימה.

         

        פרחי צמח היופרזיה (צילום: Shutterstock)
          פרחי צמח היופרזיה(צילום: Shutterstock)

           

          4) יופרזיה (Euphrasia Officinalis) - צמח מרפא יעיל כנגד נזלת מימית, גירוי בעיניים והתעטשויות בלתי פוסקות. ליופרזיה איכויות סופחות ומייבשות חזקות והוא מתאים למצבי אלרגיות הכוללים עודף הפרשות במערכת הנשימה. הצמח נחשב לצמח ראשון במעלה להפגת גודש באף ודרכי הנשימה.

           

          עלי צמח הסרפד (צילום: Shutterstock)
            עלי צמח הסרפד(צילום: Shutterstock)

             

            5) סרפד (Nettles) - צמח מוכר מאוד ברפואת הצמחים, הוא גם מזין את הגוף בוויטמינים ובמינרלים וגם מסייע במצבים אלרגיים. הפעילות האנטי אלרגית של הסרפד מערבת עיכוב של מסלולים דלקתיים בגוף שקורים בעת התקף אלרגיה. הרכיבים הפעילים שבו נקשרים לקולטנים של היסטמין וחוסמים אותם, ובכך נמנע שחרור של ההיסטמין. הוא אף מסייע להקל על הסמפטומים הנפוצים של אותן אלרגיות עונתיות (כגון קדחת השחת).

             

            שרון קוצר הוא הרבליסט קליני ומנהל מחקר ופיתוח ב'ברא צמחים'

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד