קיש נגיש: שני מתכונים פשוטים לקיש פטריות וגבינות לשבועות

רוצים להכין קיש פטריות אבל אין לכם כוח להתעסק עם הבצק? קבלו שני מאפים שלכל אחד מהם שיטה משלו להפוך את העסק להרבה יותר קל

Xnet

|

10.05.18 | 20:08

כמו קיש, רק יותר פשוט. גאלט פטריות וגבינות (צילום: דור משה)
כמו קיש, רק יותר פשוט. גאלט פטריות וגבינות (צילום: דור משה)

גאלט פטריות וגבינות / דור משה

גאלט הוא מעין פאי או קיש פתוח, שלא דורש אפייה מוקדמת של הבצק, תבנית מיוחדת או דיוק. להפך: עם הגאלט אתם מוזמנים לעבוד בצורה הכי חופשית וקלילה והוא תמיד ייראה מפתה.

 

הגאלט הזה הוא דוגמה מצוינת למאפה פשוט שיגנוב את ההצגה. גבינות ופטריות הן שילוב אלוהי, כמו שאתם בטח יודעים, וכאן אנחנו עוטפים אותן בבצק טעים ופריך שלא ידרוש מכם יותר מדי התעסקות.

 

הבצק מבוסס על מתכון של Smitten Kitchen.

 

מרכיבים

מאפה אחד

 

לבצק
  • 1/4 כוס (60 גרם) שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן
  • 1/4 כפית מלח

 

למלית
  • 1/2 כוס (105 גרם) גבינת ריקוטה
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבינת פרמזן, מגוררת
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום גדולות, פרוסות דק
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו, חתוכות לפרוסות עבות
  • עלים מענף טימין אחד
  • 70 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת
  • מלח
  • 1 ביצה, טרופה

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. טורפים בקערה קטנה את השמנת, המים ומיץ הלימון.
  2. שמים במעבד מזון את החמאה, הקמח והמלח ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ללא גושי חמאה גדולים מדי. מוסיפים את תערובת השמנת ומעבדים בכמה פולסים, רק עד לקבלת גושי בצק. מאחדים את הבצק בידיים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

 

המלית

  1. מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה וגבינת הפרמזן, מתבלים במלח ושומרים במקרר.
  2. מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ומוסיפים את השום. מטגנים כ-2 דקות נוספות ומוסיפים את הפיטריות, עלי הטימין והמלח. מטגנים במשך כמה דקות, עד שהפטריות צלויות ומוכנות. מעבירים את המלית למסננת, כדי שתגיר נוזלים, ומניחים לה להצטנן לטמפרטורת החדר.

 

העיצוב והאפייה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מקמחים קלות נייר אפייה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס"מ - אין צורך להקפיד על צורה סימטרית.

2. מורחים על הבצק את תערובת הריקוטה והפרמזן ומשאירים שוליים נקיים של 5 ס"מ. מערבבים את מלית הפטריות עם גבינת המוצרלה ומפזרים על תערובת הגבינות.

 

 (צילום: דור משה)
    (צילום: דור משה)

     

    3. מקפלים את שולי הבצק על המלית מ-6 כיוונים.

     

     (צילום: דור משה)
      (צילום: דור משה)

       

      4. מברישים את שולי הבצק בביצה ואופים 40-30 דקות, עד להזהבת הבצק.

       

      • עוד מתכונים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"

       

       

      קישים אישיים במילוי פטריות / אינס שילת ינאי

      קישים קלים להכנה ומופחתי קלוריות, שמוכיחים כי לא צריך גבינות שמנות כדי להשיג טעם נהדר.

       

      קישים אישיים במילוי פטריות (צילום: אינס שילת ינאי)
        קישים אישיים במילוי פטריות(צילום: אינס שילת ינאי)

         

        מרכיבים

        14 קישים בתבניות מאפינס

         

        • 1 חבילה בצק פריך מלוח מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
        • 2 כפות שמן זית
        • 1 בצל, קצוץ
        • 2 כוסות פטריות שמפיניון, קצוצות
        • 300 גרם גבינה לאפייה 5%, מפוררת (למשל, טבורג, "טוב טעם" או "כנען")
        • 2 ביצים
        • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
        • 1 כפית מלח

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כמה דקות, עד שהן מתרככות. מסירים מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.
        2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
        3. מוסיפים לפטריות את הגבינה, הביצים הבצל הירוק והמלח ומערבבים היטב.
        4. קורצים מהבצק עיגולים ומרפדים בהם את תחתית ודפנות התבניות. ממלאים את התבניות במלית עד ל-3/4 מגובהן.
        5. אופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב. מומלץ להגיש לצד סלט ירוק.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        צמחוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (3 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג