
פאי מוס שוקולד טבעוני לשבועות (צילום: הודליה כצמן)
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 16 ס״מ
לתחתית
- 10 עוגיות טבעוניות
- 3 כפות שמן קוקוס נוזלי
- 1 כף סירופ אגבה
למוס
- 1 חבילה (350 גרם) של טופו מוצק FIRM, מסוננת
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף סירופ אגבה
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית קפה נמס או אבקת אספרסו טחון
פירות יער, פירורי שוקולד, קוקוס טחון (לקישוט - לא חייבים)
אופן הכנה
- התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים.מוסיפים את שמן הקוקוס והאגבה ומערבבים היטב.
- מהדקים את תערובת העוגיות לתחתית התבנית, בשכבה אחידה והדוקה. מכניסים למקרר.
- המוס: טוחנים את הטופו בבלנדר יחד עם תמצית הווניל והאגבה.
- ממיסים את השוקולד (באמבט מרים או במיקרוגל), יחד עם אבקת הקקאו והקפה ומערבבים לתערובת חלקה.
- מעבירים את תערובת השוקולד לבלנדר ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- יוצקים את הבלילה על התחתית, משטחים ומקררים לפחות 4-3 שעות עד להגשה. לחלופין, אפשר גם להקפיא את העוגה למשך שעה, כדי לזרז את התהליך. אז העוגה יוצאת במרקם גלידה.
מנות נוספות לחג השבועות תוכלו למצוא בחוברת המתכונים של הודליה או בבלוג המקסים שלה לאפייה בריאה יותר
_______________________________________________________
ארבעה קינוחי גבינה קלים לשבועות, תוכלו למצוא כאן: