סלטינו על כתפינו: 4 סלטים מיוחדים לשבועות שמשלבים ירקות וגבינות

זוכרים ששבועות הוא גם חג הביכורים? אז תנו בו כבוד גם לפרי האדמה עם סלטים נהדרים – מגרגירי חומוס עם תרד ופטה עד לפסטה עם ברוקולי ושעועית ירוקה

סלט חומוס, תרד וגבינת פטה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
סלט חומוס, תרד וגבינת פטה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

סלט חומוס, תרד וגבינת פטה / עמית דונסקוי

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 200 גרם עלי תרד טריים
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, טריים או מוקפאים
  • 1 כוס גבינת פטה מגוררת

 

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • 1 כף חרדל
  • מיץ מ-1 לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ‭ 1/2‬ כפית סוכר

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את עלי התרד, גרגירי החומוס והגבינה, ומערבבים קלות.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה וטורפים היטב עד לקבלת רוטב אחיד. יוצקים על הסלט, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

סלט אנדיב עם נקטרינות, צנוברים

וגבינה כחולה / אלומה בליליוס

סלט מיוחד ועדין מאוד, שיכול להתאים גם עם עלי חסה רומית. את הנקטרינות אפשר להחליף באפרסקים.

 

סלט אנדיב עם נקטרינות, צנוברים וגבינה כחולה (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
    סלט אנדיב עם נקטרינות, צנוברים וגבינה כחולה(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 4-3‬ ראשי אנדיב, מחולקים לעלים
    • ‭4-3‬ נקטרינות, חתוכות ל-‭8-6‬ פלחים
    • ‭3-2‬ כפות צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן
    • 100 גרם גבינה כחולה (כמו דנאבלו)
    • ‭4-3‬ כפיות דבש
    • ‭1/3‬ כוס שמן זית איכותי
    • מיץ מ-2 ליים או מ-1 לימון גדול
    • מעט מלח ים אטלנטי או מלח גס
    • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את כל המרכיבים בקערה רחבה ומערבבים בעדינות. מגישים.
    2. אם רוצים לעטר בפסי דבש: טובלים מזלג בתוך הדבש הנוזלי, נותנים לעודפים לנטוף ממנו חזרה לכלי ו"מציירים" על הסלט פסים דקיקים של דבש.

     

     

    סלט בורגול עם סלק, בצל ירוק וגבינת פטה / יעל גרטי

    הסלט הזה הכי טעים כשהוא קר או חמים. את הבורגול והסלק אפשר להכין מראש. מאחר שהסלק צובע את הבורגול, מומלץ לערבב את הסלט סמוך להגשה.

     

    לקיצור דרך, אפשר לקנות סלק מבושל, שנמכר באריזות ואקום בכל רשתות השיווק

     

    סלט בורגול עם סלק, בצל ירוק וגבינת פטה (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
      סלט בורגול עם סלק, בצל ירוק וגבינת פטה(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 400 גרם מלח גס
      • 5 סלקים קטנים-בינוניים
      • 1 כוס בורגול גס
      • 1 כף שמן זית
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס גס
      • ‭1 1/4‬ כוסות מים רותחים
      • 150 גרם גבינת פטה ‭ ,5%‬ מפוררת
      • ‭4-3‬ גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
      • 1 כף שמן זית
      • 1 כף חומץ בלסמי

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מפזרים בתבנית את המלח הגס בשכבה דקה.
      2. שוטפים היטב את הסלקים ומניחים על המלח. אופים כשעה, עד שניתן לנעוץ סכין בקלות בסלקים. מוציאים ומצננים.
      3. בינתיים, שמים את הבורגול בקערה חסינת חום. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים בצלחת. מניחים ל-10 דקות ומפרידים בין הגרגירים בעזרת מזלג. מנגבים את הצלחת ומכסים ל-5 דקות נוספות. מפרידים פעם נוספת בין הגרגירים ומעבירים לקערת הגשה.
      4. קולפים את הסלקים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערת הבורגול.
      5. מוסיפים את הגבינה, הבצל הירוק, שמן הזית והחומץ הבלסמי, מערבבים ומגישים. אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר.

       

       

      סלט פסטה וירקות ירוקים / עמית דונסקוי

      קצת קראנצ'י וקצת פיקנטי, סלט מיוחד ובריא עם המון ירקות ירוקים, שילדים וגדולים אוהבים. שימו לב, כדי להפשיר את הירקות המשתתפים בסלט יש להוציא אותם מהמקפיא ‭ 4-3‬ שעות לפני ההכנה, או להניחם בקערה גדולה, לצקת עליהם מים רותחים, להמתין דקה ולסנן.

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • 2 כוסות פסטה קטנה
      • 4 כוסות מים רותחים
      • 1 כף מלח

       

      לירקות

      • 5 כפות שמן זית
      • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
      • 1 כוס פרחי ברוקולי קטנטנים, טריים או מופשרים
      • 1 כוס פול ירוק, מופשר
      • 1 כוס אפונה, מבושלת או מופשרת
      • 1 כוס פולי אדממה, מופשרים
      • 1 כוס שעועית ירוקה חתוכה, מופשרת
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • ‭1/2‬ כוס בצל ירוק, קצוץ
      • ‭1/2‬ כוס שמיר, קצוץ
      • ‭100‬ גרם גבינת פטה, מגוררת

       

      אופן ההכנה

      1. מרתיחים את המים עם המלח ומבשלים את הפסטה רק עד שהיא נגיסה (אל דנטה). מסננים ומניחים בצד.
      2. במקביל, מחממים במחבת גדולה את שמן הזית. מטגנים קצרות את השום, מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים אותם כ-5 דקות. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים בעדינות ומסירים מהכיריים.
      3. מוסיפים למחבת את הפסטה המסוננת ואת עשבי התיבול ומערבבים.
      4. מעבירים את הסלט לקערה, מפזרים את הגבינה ומגישים מיד.

      _______________________________________________________

       

      ויש עוד 4 סלטים מיוחדים לשבועות - גם לטבעונים. לחצו על התמונה

       

        (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג