כוננות טיסה: כך תשרדו את הטיסות בלי להוציא גם את הדיאטה לחופש

לידיעת הנופשים: בנוסף לרשימת הקניות בדיוטי, אריזת המזוודות ותכנון מוקפד של המסלולים, כדאי לכם לחשוב גם מה תאכלו בשדה כדי שתהיו רעננים ונטולי פחד טיסה

שני ארד

|

08.05.18 | 09:39

במקום לשלם עשרות שקלים על סלט, פשוט תביאו אחד מהבית (צילום: Shutterstock)
במקום לשלם עשרות שקלים על סלט, פשוט תביאו אחד מהבית (צילום: Shutterstock)

זאת התקופה בה הרוב מתכננים כבר את האריזה של בגדי הים והכפכפים, מצלמים את הדרכונים ומצטיידים בקרם הגנה. לכן זה גם הזמן המושלם להציע לכם להוסיף עוד נקודה קטנטנה אך חשובה למחשבה לפני שעולים על מטוס: מה תאכלו? הדרך מהכניסה לשדה ועד הנחיתה ביעד ארוכה ורצופה פיתויים שנראים כמו פתרונות קלים ואף בריאים (למרות שהם ממש לא), אבל בעזרת תכנון נכון תזכו לחוויה נעימה יותר ואולי אף תורידו את מפלס המתח והחרדה מהטיסה. להלן טיפים לטיסה בריאה יותר:

 

1) זהירות! שוקולד בדיוטי - אתם יוצאים שעות לפני כדי להגיע אליו, עושים רשימות לחברים ואף שומרים מקום מיוחד בתיק, הכול בשביל לעבור בדיוטי ולאמץ כמה חבילות מנצנצות ומגניבות, מלאות בטוב שוקולדי שלא נראה בארץ. תגידו שזאת תחנת חובה, אחרת עם חזרתכם למשרד יסכלו אתכם? יש לי פיתרון מעולה: תשאירו הכול בארץ. אין צורך לקחת איתכם חבילה אחת לטעימה, הקטנטנים האלה רק נראים לא מזיקים ובסוף יצטברו לכמות סוכר לא מבוטלת.

 

2) אלכוהול - שתדעו לכם ששתיית אלהוכול בטיסות היא מתכון בדוק להגברת הג'ט לג. האוויר במטוס יבש מאוד ולכן אנו נוטים להתייבש בעצמנו ולהרגיש תשישות כתוצאה מכך. תוסיפו לזה אלכוהול (שהוא בעל אפקט מייבש גם כן) ותקבלו חוויה פחות מנעימה. המלצה שלי?

שתו המון מים לפני ובמהלך הטיסה, גם אם תאלצו לקום לשירותים. מתיחה קלה וסיבוב במטוס ימריצו את הדם. מתעקשים בכל זאת? הסתפקו במנה אחת בלבד, אבל אל תרגישו מקופחים, תוכלו לפצות על כך בחופש עצמו.

 

3) אוכל מטוסים - הגשת האוכל הוא החלק הכי מרגש בטיסה (לפחות אותי). תופתעו לגלות שתכולת החמגשית היא לא רעה בכלל: יוגורט, חביתה, סלט קצוץ או כריך קטן, כולם נכונים מבחינה תזונתית, אז אם אתם רעבים כדאי לאכול ולא להסתפק בנשנושים/חטיפים. התפנקתם במחלקה ראשונה? וותרו על החמאה, דבש, מיצים ומאפים, העדיפו לחמים והסתפקו בקינוח אחד.

 

4) נוטים לבחילות? ביום הטיסה הימנעו מראש מצריכת מזונות בעיתיים. למשל, מזון מטוגן או מתובל מאוד, ירקות ממשפחת המצליבים, קטניות וחטיפים. נאלצתם לאכול שדה תעופה? הימנעו ממזונות לא מוכרים שעלולים להיות מסוכנים, למשל מנת סושי ארוזה, רטבים שעומדים בחוץ ומזון שאתם לא רגילים לאכול בשגרה. קחו אתכם בתיק קרקרים או לחם שעשויים לעזור.

 

5) נוחתים, אוכלים - לפני שעולים על מונית, יש צורך להתאושש. אם יש לכם אפשרות, שתו קפה ותדלקו בכריך טבעוני. באירופה תמצאו לרוב כריכים עם גבינה שמנה או בשר שמן ולכן המלצה היא ללכת על אופציה רזה יותר כדי שתרגישו נינוחים ותקבלו זריקת אנרגייה נחוצה להתחלת הטיול.

 

6) מעגל הג'ט לג - לא משנה אם מדובר בקפריסין או בניו יורק, תמיד אחרי טיסה בא לנו לנוח. אבל רגע, הטיול רק התחיל ואנחנו לא רוצים לבזבז שעות חו"ל. הדרך הטובה ביותר לגבור על תסמיני היעפת היא לנסות להתאים את עצמכם לאזור הזמן של היעד אליו אתם נוסעים. מה עושים? חשיפה לאור טבעי, אכילה לפי שעות היום והזזת השעון יעזרו לכוון את השעון הביולוגי שלכם.

 

אתם במצב של ג'ט לג וחייבים לנוח? תנסו להעלות את רמת הורמון השינה (מלטונין), בכדי לסייע לגוף להיכנס למיטה ופשוט להירדם. בננות, אננס ותפוזים נמצאו כבעלי היכולת העלאת רמות המלטונין באופן משמעותי. מזונות נוספים שיכולים לעזור הם שיבולת שועל, שעורה, אורז, תירס, עגבניות, אגוזים וגרעיני חמנייה.

 

במהלך כל תהליך הטיסה תהיו מוקפים בפיתויים כך שגם אם תתרגלו כוח רצון מופתי, אחרי זמן מה תישברו או לכל הפחות תרגישו מקופחים. תקדימו את התרופה למכה והביאו אתכם אוכל שיעזור לכם להימנע מתחושת רעב. אין לכם כוח לתכנן משהו נוסף? תרגלו בחירה חכמה בקפיטריה. צפו בסרטון וגלו כיצד תעשו זאת:

 

 

שני ארד היא דיאטנית בשטראוס מחלבות

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד