
קנלוני גבינות עם צפתית ונענע (צילום: דינה משה)
מרכיבים
10-8 מנות בתבנית בגודל 25X25 ס"מ או 20X30 ס"מ
- 1 חבילה (250 גרם) קנלוני
- 8 פרוסות (כ-100 גרם) גבינה צהובה
- 50 גרם גבינת מוצרלה, מפוררת
למלית
- 2 גביעים (500 גרם) גבינת קוטג'
- 2 כפות שמנת חמוצה
- 100 גרם גבינה צפתית, מעוכה במזלג
- 2 פרוסות גבינה צהובה, קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1 שן שום, כתושה
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית מלח גס
לרוטב
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 שן שום, כתושה
- 1 ביצה
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- 1 כפית בזיליקום יבש
- 1/4 כפית צ'ילי גרוס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.
- ממלאים את הקנלוני במלית.
- יוצקים לתבנית 1/3 מכמות הרוטב ומניחים מעל מחצית מכמות הקנלוני. מסדרים מעל מחצית מפרוסות הגבינה הצהובה ויוצקים 1/3 נוסף מכמות הרוטב.
- מניחים בתבנית את יתרת הקנלוני ויוצקים עליהם את יתרת הרוטב. מסדרים מעל את יתרת פרוסות הגבינה הצהובה ומפזרים את גבינת המוצרלה.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומחוררים אותו בקיסם בכמה מקומות, כדי לאפשר לאדים לצאת.
- אופים 45 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 3-2 דקות נוספות, עד שהקנלוני מזהיבים (הקפידו שהם לא יישרפו).
- עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"