קנלוני גבינות, הגרסה הישראלית:
עם צפתית, קוטג', נענע ופטרוזיליה

דינה משה נותנת למנה האיטלקית טוויסט ישראלי עם גבינות ועשבי תיבול מקומיים – ועל הדרך הופכת את ההכנה לפשוטה במיוחד. לא תנסו?

דינה משה

|

06.05.18 | 22:12

קנלוני גבינות עם צפתית ונענע (צילום: דינה משה)
קנלוני גבינות עם צפתית ונענע (צילום: דינה משה)

מרכיבים

10-8 מנות בתבנית בגודל 25X25 ס"מ או 20X30 ס"מ

 

  • 1 חבילה (250 גרם) קנלוני
  • 8 פרוסות (כ-100 גרם) גבינה צהובה
  • 50 גרם גבינת מוצרלה, מפוררת

 

למלית
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת קוטג'
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 100 גרם גבינה צפתית, מעוכה במזלג
  • 2 פרוסות גבינה צהובה, קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח גס

 

לרוטב

  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1 כפית בזיליקום יבש
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח גס

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
  2. מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב.
  3. ממלאים את הקנלוני במלית.
  4. יוצקים לתבנית 1/3 מכמות הרוטב ומניחים מעל מחצית מכמות הקנלוני. מסדרים מעל מחצית מפרוסות הגבינה הצהובה ויוצקים 1/3 נוסף מכמות הרוטב.
  5. מניחים בתבנית את יתרת הקנלוני ויוצקים עליהם את יתרת הרוטב. מסדרים מעל את יתרת פרוסות הגבינה הצהובה ומפזרים את גבינת המוצרלה.
  6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומחוררים אותו בקיסם בכמה מקומות, כדי לאפשר לאדים לצאת.
  7. אופים 45 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 3-2 דקות נוספות, עד שהקנלוני מזהיבים (הקפידו שהם לא יישרפו).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (10 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג