פיצה טורטייה בעשר דקות: קלאסית עם עגבניות – או עם פסטו ופטריות

אם פספסתם את הפטנט, אז טליה הדר כאן כדי להזכיר לכם: מחליפים את בצק השמרים בטורטייה – ומקבלים פיצה ביתית דקיקה וחמה במהירות אדירה

טליה הדר

|

06.05.18 12:37

לשימוש בכתבה בלבד אוכל פיצה טורטייה פיצה על טורטייה
לשימוש בכתבה בלבד אוכל פיצה טורטייה פיצה על טורטייה (8 דקות בתנור. פיצה מהירה על בסיס טורטייה)

הפיצה המהירה הזאת הפכה לאחת מארוחות הערב הקבועות בבית – של הילדים וגם שלנו. מדהים כמה שזה פשוט, מהיר וטעים: מורחים טורטייה ברוטב, מפזרים גבינה ותוספות, ואחרי 8 דקות בתנור אפשר לשבת לאכול. הנה היא בשתי גרסאות: אחת שילדים בטוח יאהבו, ושנייה שמתאימה יותר למבוגרים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

פיצה אחת

 

  • 1 טורטייה בקוטר 20 ס"מ 
  • מעט שמן זית
  • כ-2 כפות גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
  • כמה עלי בזיליקום

 

לפיצה קלאסית

  • 1 כף גדושה עגבניות מרוסקות 
  • 1/2 כפית שמן זית
  • מעט אורגנו יבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • תוספות לפי החשק: זיתים, פטריות, תירס, פלפל וכדומה

 

לפיצה ירוקה

  • 1 כף גדושה ממרח פסטו
  • 2-1 פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1/2 עגבנייה או 2 עגבניות שרי חצויות
  • פלפל שחור גרוס

 

צילום וסגנון: טליה הדר
פיצה טורטייה עם פסטו ופטריות (צילום וסגנון: טליה הדר)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מניחים את רשת התנור על משטח העבודה ופורשים עליה נייר אפייה.
  2. מניחים על נייר האפייה טורטייה ומברישים אותה במעט שמן זית.
  3. אם מכינים פיצה קלאסית: מערבבים לרוטב אחיד את רסק העגבניות, שמן הזית, אורגנו, מלח ופלפל. מורחים את הטורטייה ברוטב (מתחילים מהמרכז ומתקדמים בתנועות סיבוביות כלפי חוץ), ומשאירים שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מפזרים על הפיצה את הגבינה ולאחר מכן את התוספות. אם מכינים פיצה ירוקה: מורחים את הטורטייה בפסטו (מתחילים מהמרכז ומתקדמים בתנועות סיבוביות כלפי חוץ), ומשאירים שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מפזרים על הפיצה את הגבינה ולאחר מכן את הפטריות.סוחטים מעל את העגבנייה ומתבלים בפלפל שחור.
  4. מכניסים את הפיצה למדף הכמעט הכי גבוה בתנור ואופים 8 דקות, עד שהגבינה נמסה (חשוב לאפות את הפיצה כשהיא מונחת על הרשת ולא בתבנית - כך היא תיאפה מהר יותר וגם תהיה יותר פריכה).
  5. מוציאים מהתנור, מפזרים על הפיצה כמה עלי בזיליקום, מעבירים אותה לקרש חיתוך מעץ ומגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

_______________________________________________________

 

מוכנים להשקיע עוד כמה דקות? יש גם פיצה מבצק שמרים שמוכנה ב-20 דקות בלבד (!) כולל הכל. לחצו על התמונה

 

צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק
פיצה מהירה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד