
8 דקות בתנור. פיצה מהירה על בסיס טורטייה (צילום וסגנון: טליה הדר)
הפיצה המהירה הזאת הפכה לאחת מארוחות הערב הקבועות בבית – של הילדים וגם שלנו. מדהים כמה שזה פשוט, מהיר וטעים: מורחים טורטייה ברוטב, מפזרים גבינה ותוספות, ואחרי 8 דקות בתנור אפשר לשבת לאכול. הנה היא בשתי גרסאות: אחת שילדים בטוח יאהבו, ושנייה שמתאימה יותר למבוגרים.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
פיצה אחת
- 1 טורטייה בקוטר 20 ס"מ
- מעט שמן זית
- כ-2 כפות גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
- כמה עלי בזיליקום
לפיצה קלאסית
- 1 כף גדושה עגבניות מרוסקות
- 1/2 כפית שמן זית
- מעט אורגנו יבש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- תוספות לפי החשק: זיתים, פטריות, תירס, פלפל וכדומה
לפיצה ירוקה
- 1 כף גדושה ממרח פסטו
- 2-1 פטריות שמפיניון, פרוסות
- 1/2 עגבנייה או 2 עגבניות שרי חצויות
- פלפל שחור גרוס

פיצה טורטייה עם פסטו ופטריות(צילום וסגנון: טליה הדר)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מניחים את רשת התנור על משטח העבודה ופורשים עליה נייר אפייה.
- מניחים על נייר האפייה טורטייה ומברישים אותה במעט שמן זית.
- אם מכינים פיצה קלאסית: מערבבים לרוטב אחיד את רסק העגבניות, שמן הזית, אורגנו, מלח ופלפל. מורחים את הטורטייה ברוטב (מתחילים מהמרכז ומתקדמים בתנועות סיבוביות כלפי חוץ), ומשאירים שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מפזרים על הפיצה את הגבינה ולאחר מכן את התוספות. אם מכינים פיצה ירוקה: מורחים את הטורטייה בפסטו (מתחילים מהמרכז ומתקדמים בתנועות סיבוביות כלפי חוץ), ומשאירים שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מפזרים על הפיצה את הגבינה ולאחר מכן את הפטריות.סוחטים מעל את העגבנייה ומתבלים בפלפל שחור.
- מכניסים את הפיצה למדף הכמעט הכי גבוה בתנור ואופים 8 דקות, עד שהגבינה נמסה (חשוב לאפות את הפיצה כשהיא מונחת על הרשת ולא בתבנית - כך היא תיאפה מהר יותר וגם תהיה יותר פריכה).
- מוציאים מהתנור, מפזרים על הפיצה כמה עלי בזיליקום, מעבירים אותה לקרש חיתוך מעץ ומגישים מיד.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"
מוכנים להשקיע עוד כמה דקות? יש גם פיצה מבצק שמרים שמוכנה ב-20 דקות בלבד (!) כולל הכל. לחצו על התמונה