פיצה טורטייה בעשר דקות: קלאסית עם עגבניות – או עם פסטו ופטריות

אם פספסתם את הפטנט, אז טליה הדר כאן כדי להזכיר לכם: מחליפים את בצק השמרים בטורטייה – ומקבלים פיצה ביתית דקיקה וחמה במהירות אדירה

טליה הדר

|

06.05.18 | 12:28

8 דקות בתנור. פיצה מהירה על בסיס טורטייה (צילום וסגנון: טליה הדר)
8 דקות בתנור. פיצה מהירה על בסיס טורטייה (צילום וסגנון: טליה הדר)

הפיצה המהירה הזאת הפכה לאחת מארוחות הערב הקבועות בבית – של הילדים וגם שלנו. מדהים כמה שזה פשוט, מהיר וטעים: מורחים טורטייה ברוטב, מפזרים גבינה ותוספות, ואחרי 8 דקות בתנור אפשר לשבת לאכול. הנה היא בשתי גרסאות: אחת שילדים בטוח יאהבו, ושנייה שמתאימה יותר למבוגרים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

פיצה אחת

 

  • 1 טורטייה בקוטר 20 ס"מ 
  • מעט שמן זית
  • כ-2 כפות גבינת מוצרלה או גבינה צהובה, מגוררת
  • כמה עלי בזיליקום

 

לפיצה קלאסית

  • 1 כף גדושה עגבניות מרוסקות 
  • 1/2 כפית שמן זית
  • מעט אורגנו יבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • תוספות לפי החשק: זיתים, פטריות, תירס, פלפל וכדומה

 

לפיצה ירוקה

  • 1 כף גדושה ממרח פסטו
  • 2-1 פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1/2 עגבנייה או 2 עגבניות שרי חצויות
  • פלפל שחור גרוס

 

פיצה טורטייה עם פסטו ופטריות (צילום וסגנון: טליה הדר)
    פיצה טורטייה עם פסטו ופטריות(צילום וסגנון: טליה הדר)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מניחים את רשת התנור על משטח העבודה ופורשים עליה נייר אפייה.
    2. מניחים על נייר האפייה טורטייה ומברישים אותה במעט שמן זית.
    3. אם מכינים פיצה קלאסית: מערבבים לרוטב אחיד את רסק העגבניות, שמן הזית, אורגנו, מלח ופלפל. מורחים את הטורטייה ברוטב (מתחילים מהמרכז ומתקדמים בתנועות סיבוביות כלפי חוץ), ומשאירים שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מפזרים על הפיצה את הגבינה ולאחר מכן את התוספות. אם מכינים פיצה ירוקה: מורחים את הטורטייה בפסטו (מתחילים מהמרכז ומתקדמים בתנועות סיבוביות כלפי חוץ), ומשאירים שוליים נקיים של כ-2 ס"מ. מפזרים על הפיצה את הגבינה ולאחר מכן את הפטריות.סוחטים מעל את העגבנייה ומתבלים בפלפל שחור.
    4. מכניסים את הפיצה למדף הכמעט הכי גבוה בתנור ואופים 8 דקות, עד שהגבינה נמסה (חשוב לאפות את הפיצה כשהיא מונחת על הרשת ולא בתבנית - כך היא תיאפה מהר יותר וגם תהיה יותר פריכה).
    5. מוציאים מהתנור, מפזרים על הפיצה כמה עלי בזיליקום, מעבירים אותה לקרש חיתוך מעץ ומגישים מיד.

     

    • עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

    _______________________________________________________

     

    מוכנים להשקיע עוד כמה דקות? יש גם פיצה מבצק שמרים שמוכנה ב-20 דקות בלבד (!) כולל הכל. לחצו על התמונה

     

      (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג