סלט פשוט ויפהפה: כתר עגבניות
עם טחינה, עשבי תיבול ושמן זית

הצירוף של עגבניות וטחינה הוא אמנם לא מהפכני (אם כי נפלא!) אבל מה שעושה את הסלט הזה הוא צורת ההגשה, שגורמת לו להיראות מיליון דולר

ילנה ויינברג

|

03.05.18 | 21:26

סלט עגבניות עם טחינה ועשבי תיבול (צילום: ילנה ויינברג)
סלט עגבניות עם טחינה ועשבי תיבול (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות מית לימון
  • 500 גרם עגבניות, רצוי מסוגים וצבעים שונים, פרוסות
  • 2 גבעולי ירוק, קצוצים דק
  • 1/4 בצל, פרוס דק
  • חופן נדיב של עשבי תיבול, קצוצים דק (למשל, פטרוזילה, כוסברה או בזיליקום)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: צ'ילי גרוס
  • שמן זית איכותי

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון ומעט מלח. מוסיפים בהדרגה מים, תוך ערבוב, עד שמתקבלת טחינה נוזלית, אבל לא דלילה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  2. מסדרים את העגבניות בעיגול במעגל צמוד לשולי צלחת הגשה. מוסיפים את עשבי התיבול והבצל, בוזקים תבלינים ויוצקים מעט שמן.
  3. יוצקים את הטחינה למרכז הצלחת, מזלפים עליה מעט שמן ומגישים.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג