סלט פשוט ויפהפה: כתר עגבניות עם טחינה, עשבי תיבול ושמן זית

הצירוף של עגבניות וטחינה הוא אמנם לא מהפכני (אם כי נפלא!) אבל מה שעושה את הסלט הזה הוא צורת ההגשה, שגורמת לו להיראות מיליון דולר

ילנה ויינברג

|

03.05.18 09:04

לשימוש בכתבה בלבד אוכל סלט עגבניות עם טחינה
לשימוש בכתבה בלבד אוכל סלט עגבניות עם טחינה (סלט עגבניות עם טחינה ועשבי תיבול)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות מית לימון
  • 500 גרם עגבניות, רצוי מסוגים וצבעים שונים, פרוסות
  • 2 גבעולי ירוק, קצוצים דק
  • 1/4 בצל, פרוס דק
  • חופן נדיב של עשבי תיבול, קצוצים דק (למשל, פטרוזילה, כוסברה או בזיליקום)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: צ'ילי גרוס
  • שמן זית איכותי

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון ומעט מלח. מוסיפים בהדרגה מים, תוך ערבוב, עד שמתקבלת טחינה נוזלית, אבל לא דלילה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  2. מסדרים את העגבניות בעיגול במעגל צמוד לשולי צלחת הגשה. מוסיפים את עשבי התיבול והבצל, בוזקים תבלינים ויוצקים מעט שמן.
  3. יוצקים את הטחינה למרכז הצלחת, מזלפים עליה מעט שמן ומגישים.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד