
סלט עגבניות עם טחינה ועשבי תיבול (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
4 מנות
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 2 כפות מית לימון
- 500 גרם עגבניות, רצוי מסוגים וצבעים שונים, פרוסות
- 2 גבעולי ירוק, קצוצים דק
- 1/4 בצל, פרוס דק
- חופן נדיב של עשבי תיבול, קצוצים דק (למשל, פטרוזילה, כוסברה או בזיליקום)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: צ'ילי גרוס
- שמן זית איכותי
אופן ההכנה
- מערבבים את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון ומעט מלח. מוסיפים בהדרגה מים, תוך ערבוב, עד שמתקבלת טחינה נוזלית, אבל לא דלילה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
- מסדרים את העגבניות בעיגול במעגל צמוד לשולי צלחת הגשה. מוסיפים את עשבי התיבול והבצל, בוזקים תבלינים ויוצקים מעט שמן.
- יוצקים את הטחינה למרכז הצלחת, מזלפים עליה מעט שמן ומגישים.
- עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"