במקום הקינוח הרגיל של החג: עוגת קוטג' קלה להכנה

עוגת גבינה אפויה, קלאסית ופשוטה, אבל עם טוויסט: מכינים אותה מגבינת קוטג' טחונה, המעניקה לה טעם מעודן במיוחד

עוגת קוטג' אפויה (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת קוטג' אפויה (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26 ס"מ)

 

לבסיס

  • 1 שרוול (250 גרם) ביסקוויטים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף דבש

 

למלית

  • 4 גביעים (1 ק"ג) גבינת קוטג' 9%
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 4 ביצים, טרופות
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כף קורנפלור 

 

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. הבסיס: שמים את הביסקוויטים בקערת מעבד המזון וטוחנים לפירורים. מעבירים אותם לקערה. ממסים את החמאה (במיקרוגל או על הכיריים), מוסיפים לביסקוויטים ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים את הדבש במיקרוגל במשך שניות ספורות, רק עד שהוא הופך לנוזלי. מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, משטחים באופן אחיד ומהדקים היטב.

3. המלית: שמים בקערת מעבד המזון את הקוטג' ומעבדים לקרם חלק. מוסיפים את הסוכר, הביצים והווניל ומעבדים לבלילה אחידה. מפזרים את הקורנפלור על פני הבלילה ומעבדים

עד שהוא נטמע בה היטב. יוצקים את המלית על הבסיס.

4. אופים כ־50 דקות, עד ששולי העוגה מתייצבים אך מרכזה עדיין מעט רוטט. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.

5. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות. מגישים.

 

זמן הכנה: כשעה

דרגת קושי: קל

איך שומרים: עד 4 ימים, בכלי אטום במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד