עוגיות לימונענע מרעננות
וירוקות עם שברי שוקולד לבן

למה לבזבז צירוף נפלא של טעמים רק על משקה? אורלי חרמש משדכת לימון ונענע גם בעוגיות – והתוצאה מרעננת וירוקה במיוחד (אבל בלי טיפה של צבע מאכל)

אורלי חרמש

|

02.05.18 | 09:25

עוגיות לימונענע עם שברי שוקולד לבן (צילום: אורלי חרמש)
עוגיות לימונענע עם שברי שוקולד לבן (צילום: אורלי חרמש)

מרכיבים

כ-40 עוגיות

 

  • 1 כוס עלי נענע
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • לקישוט: 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

2. שמים במעבד המזון את הנענע, קליפת הלימון, הסוכר והמלח, ומעבדים עד שהעלים והקליפה נטחנים ונטמעים בסוכר.

 

 (צילום: אורלי חרמש)
    (צילום: אורלי חרמש)

     

    3. מוסיפים את החמאה ומעבדים למחית אחידה. מנקים עם לקקן את דפנות קערת המעבד, מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שהיא נטמעת במחית.

    4. מערבבים את הקמח עם אבקת הסודה, מוסיפים לקערה ומעבדים בכמה פולסים, רק עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד ומערבלים בכמה פולסים, רק עד שהוא מתפזר בבצק באופן אחיד. מצננים את הבצק כ-10 דקות.

    5. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-4 ס"מ, מגלגלים בסוכר, משטחים מעט ומניחים בתבניות.

     

     (צילום: אורלי חרמש)
      (צילום: אורלי חרמש)

       

      6. אופים בנפרד את שתי התבניות במשך כ-10 דקות, עד שעוגיות הלימונענע מזהיבות בשוליים, אבל מרכזן עדיין רך.

      7. מעבירים את העוגיות לרשת לצינון מוחלט. שומרים בצנצנת אטומה.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם עוגיות נוטלה מ-3 מרכיבים בלבד! לחצו על התמונה

       

        (צילום: אורלי חרמש)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג