סלט פאד תאי (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
8 מנות
- 1 חבילה (400 גרם) נודלס (אטריות ביצים)
- 1 גזר, קלוף וחתוך למקלות דקים (אפשר בקולפן)
- 1 זוקיני או קישוא, חתוך למקלות דקים (אפשר בקולפן)
- 1 חבילה נבטים
- 1 גבעול בצל ירוק, פרוס
- אפשרות: 100 גרם בוטנים קלויים, קלופים וקצוצים גס
- אפשרות להגשה: 1 לימון, חתוך לשמיניות
לרוטב
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קוקוס
- 1 כף שמן שומשום
- 2 כפות חומץ (רצוי תפוחים)
- 2-1 כפות רוטב סויה
אופן ההכנה
- הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט רוטב סויה.
- מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ושוטפים במים קרים. מצננים.
- הרכבת הסלט: מעבירים את הנודלס לקערה גדולה ומוסיפים את הירקות, הנבטים והבצל. יוצקים את הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הבוטנים, מעטרים בלימון ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.