
גרנולה ביתית ללא גלוטן (צילום: אפרת מוסקוביץ)
מרכיבים
כ-700 גרם גרנולה
- 4 כוסות (400 גרם) שקדים ואגוזים שונים, קלופים ולא קלויים
- 2 כוסות (200 גרם) שבבי קוקוס גדולים (מהסוג שיש לו קליפה חומה דקה)
- 2 כפות דבש
- 50 גרם חמאה או 4 כפות שמן קוקוס
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף זרעי צ'יה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- שמים במעבד המזון את האגוזים ושבבי הקוקוס וקוצצים אותם גס בכמה פולסים (נזהרים שלא לטחון דק מדי).
- שמים בקערה גדולה את החמאה והדבש וממיסים אותם במיקרוגל במשך דקה.
- מוסיפים לקערה את תערובת האגוזים ואת התבלינים ומערבבים עד שהם מצופים היטב בחמאה ובדבש.
- משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים ומחזירים מיד. אופים 10 דקות נוספות ומצננים לחלוטין.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר.
- עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"