גרנולה ביתית ללא גלוטן - אבל עם המון תוספות שעושות שמח בפה

שפע אגוזים שמתפצחים בפה, ניחוח של חמאה וחתיכות קוקוס שכיף לנגוס בהן: אפרת מוסקוביץ מכינה גרנולה בלי שיבולת השועל שסתם מגדילה את הנפח

אפרת מוסקוביץ

|

30.04.18 | 09:52

גרנולה ביתית ללא גלוטן (צילום: אפרת מוסקוביץ)
גרנולה ביתית ללא גלוטן (צילום: אפרת מוסקוביץ)

מרכיבים

כ-700 גרם גרנולה

 

  • 4 כוסות (400 גרם) שקדים ואגוזים שונים, קלופים ולא קלויים
  • 2 כוסות (200 גרם) שבבי קוקוס גדולים (מהסוג שיש לו קליפה חומה דקה)
  • 2 כפות דבש
  • 50 גרם חמאה או 4 כפות שמן קוקוס
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף זרעי צ'יה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. שמים במעבד המזון את האגוזים ושבבי הקוקוס וקוצצים אותם גס בכמה פולסים (נזהרים שלא לטחון דק מדי).
  3. שמים בקערה גדולה את החמאה והדבש וממיסים אותם במיקרוגל במשך דקה.
  4. מוסיפים לקערה את תערובת האגוזים ואת התבלינים ומערבבים עד שהם מצופים היטב בחמאה ובדבש.
  5. משטחים את התערובת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים ומחזירים מיד. אופים 10 דקות נוספות ומצננים לחלוטין.
  6. שומרים בקופסה אטומה במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג