עוגת תפוחים ופירורים קלה להכנה

מעט מאוד מרכיבים ומעט מאוד עבודה - ויש עוגה עסיסית ונפלאה, שתמלא את הבית בריח משגע של קינמון

עוגת תפוחים ופירורים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
עוגת תפוחים ופירורים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 26 ס"מ)

 

לתפוחים

  • 3 תפוחים, רצוי מזן גרני סמית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון

 

לבצק

  • 180 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
  • 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 4 ביצים
  • 1 כפית קינמון טחון

 

 

 

ההכנה

1. התפוחים: מוציאים מהם את הליבה (אין צורך לקלף) וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערה, זורים את הסוכר והקינמון ומערבבים. מניחים בצד לספיגת טעמים - רצוי לשעתיים, אך אפשר להסתפק ב־20 דקות.

2. הבצק: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. שמים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר והקמח ומערבבים רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים 1/4 1 כוסות מהפירורים לקערה נפרדת. מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה והביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בכמה תנועות.

4. מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון ומערבבים.

5. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית ומפזרים עליה את הפירורים ששמרנו בצד. אופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים. מצננים 15 דקות לפחות לפני שמחלצים מהתבנית. 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: אלון שפרנסקי, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד