אחד מכל שלושה ילדים בישראל סובל ממחסור קבוע ביוד

אף על פי שיש לצרוך ממנו כמויות מזעריות, לצריכה לא מספקת של יוד יכולות להיות השלכות בריאותיות בלתי הפיכות. למה אתם צריכים להכניס קצת יוד לתפריט?

יפה שיר-רז

|

29.04.18 09:53

מנטה צריכת יוד מזונות
מנטה צריכת יוד מזונות (עייפות, דכדוך ותשישות, עור יבש ומחוספס, נשירת שיער והתכווצות שרירים וגם הפרעות קשב ולמידה - הם מהסימנים הבולטים למחסור ביוד)

מנתוני ארגון הבריאות העולמי עולה, שכשליש מאוכלוסיית העולם סובלים מחסר ביוד. סקר שנערך בשנה החולפת בישראל מעלה תמונה דומה: 85% מהנשים ההרות ו־62% מהילדים נמצאו כסובלים מחסר במינרל הזה.

 

אף על פי שיש לצרוך ממנו כמויות מזעריות, לחסר הזה יכולות להיות השלכות בריאותיות משמעותיות, שכן היוד משמש לייצור הורמוני בלוטת התריס הממלאים תפקיד מרכזי בוויסות חילוף החומרים ומשפיעים על קצב הגדילה ותפקודן של מערכות רבות בגוף. הוא משפיע על משקל הגוף, האנרגיות ומצב הרוח שלנו.

 

עייפות, דכדוך ותשישות, עור יבש ומחוספס, נשירת שיער והתכווצות שרירים וגם הפרעות קשב ולמידה - הם מהסימנים הבולטים למחסור ביוד. 

 

כמה יוד לצרוך?

  • ילדים עד גיל שמונה: 90 מק"ג ביום.
  • ילדים מגיל תשע עד 13: 120 מק"ג ביום.
  • מבוגרים: 150 מק"ג ביום.
  • נשים הרות: 220 מק"ג ביום.
  • נשים מניקות: 290 מק"ג ביום.

 

מה עושים? שמים לב שהתפריט שלכם מכיל מספיק יוד:

 

צילום: Shutterstock
מקורות ליוד: אצות, מוצרי חלב ודגים (צילום: Shutterstock)

 

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד