עוף עם אורז בתנור בתוספת גזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
5-4 מנות בתבנית בגודל כ-25X30 ס"מ
- 2 כוסות (400 גרם) אורז
- 8 שוקי עוף
- 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף שמן
- 1 כפית גדושה מלח + 1/3 כפית
- אפשרות: חופן צימוקים, חופן צנוברים
- 1/4 3 כוסות (780 מ"ל) מים רותחים
- 1 כף גדושה סילאן
- 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את האורז במים במשך שעה. מסננים.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מעבירים את האורז לתבנית, מוסיפים את הגזר, השום, השמן, כפית גדושה של מלח ואת הצימוקים והצנוברים (אם רוצים) ומערבבים. יוצקים לתבנית את המים הרותחים ומערבבים.
- מתבלים את שוקי העוף בסילאן, הפפריקה, 1/3 כפית מלח מלח ופלפל שחור ומשקעים אותן בתוך תערובת האורז.
- מכסים את התבנית בנייר אלומיניום וצולים בתנור כשעה וחצי. מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים 20-15 דקות נוספות, עד להשחמה.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
_______________________________________________________
ויש עוד רעיון לארוחה מהירה: תבשיל פרגיות עם פטריות ובטטה. לחצו על התמונה