
עוגת גבינה אביבית בורוד ולבן

עוגת גבינה קלת הכנה ללא אפייה בטעם מתוק חמצמץ ואביבי,עם שכבות בשני צבעים-
שכבת גבינה לבנה ושכבת קרם ורודה על בסיס פרי, עם תחתית של שוקולד לבן ופצפוצי אורז. ללא טיפת קמח, ללא צורך להדליק תנור וללא צבעי מאכל כלל. פחות מחצי שעה במטבח- והיא שלכם.
מרכיבים
לבסיס פצפוצי אורז
- 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- 2 כוסות (100 גרם) פצפוצי אורז
לקרם גבינה
- 450 גרם גבינת שמנת 25%
- 350 גרם גבינה לבנה 9%
- 1/4 1 כוס (150 גרם) אבקת סוכר maimon's
- 1 חבילה (80 גרם) פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
- 2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לקרם פטל
- 2/3 כוס (150 גרם) מחית פטל, או פטל טרי/קפוא טחון ומסונן למחית
- 1/3 1 כוס (320 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 חבילה (80 גרם) פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
- 1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר maimon's
לעיטור
- תותים, פירות יער טריים
- פרחים
אופן ההכנה
הכנת בסיס פצפוצי אורז
1. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגלאו על בן מארי, מערבבים פנימה את פצפוצי האורז ומשטחים בתבנית 24 ס"מ. מקררים לרבע שעה.
הכנת קרם גבינה
2. מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי קרם הגבינה עד לקבלת קרם יציב, מעבירים לקערה נפרדת.
הכנת קרם פטל
3. מקציפים במערבל חשמלי את כל חומרי קרם הפטל עד לקבלת קרם יציב.
4. משטחים על בסיס הפצפוצים מחצית מכמות קרם הגבינה בשכבה ישרה, משטחים מעל את קרם הפטל ומסיימים בשכבה נוספת של קרם הגבינה.
5. מקפיאים את העוגה ל-5-6 שעות או יותר. כמה שעות לפני ההגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים למקרר להפשרה. מעטרים בתותים , בפירות יער טריים ובפרחים.
כיפות מוס גבינה עם הפתעת ג'לי תות

מרכיבים (כ-10 מנות)
לבצק פריך
- 200 גרם קמח לבן רב תכליתי maimon's
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה קרה מאוד
- 50 גרם אבקת סוכרmaimon's
- 1 ביצה
לג'לי
- 1 חבילה (85 גרם )ג'לי בטעם תות maimon's
- 1.5 כוסות מים רותחים
- 10 תותים (אפשר להחליף בפירות אדומים אחרים)
למוס גבינה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
- 1 כף סוכר
- 250 ג' גבינה לבנה 9%
- 100 מ"ל שמנת חמוצה
- 40 גרם פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's
אופן ההכנה
הכנת הבצק
1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות.
2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים קמח, מלח, קוביות חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
3. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתגבש לכדור. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח לעלה דק, קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.
הכנת הג'לי
6. חותכים את התותים לקוביות קטנות.
7. שופכים את האבקה לקערה, מוסיפים מים רותחים ומערבבים להמסה.
8. מוסיפים את קוביות התותים ומערבבים. שופכים את התערובת לתבנית חצאי כדור קטנים (אם אין תבנית כזו – אפשר להכניס לקרחוניות או לשפוך לתבנית ואחרי שמתייצב לחתוך לקוביות). מקררים עד להתייצבות ומחלצים מהתבנית.
הכנת המוס
9. במיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת להקצפה, סוכר ופודינג עד שמתקבל קרם יציב. מוסיפים פנימה גבינה ושמנת חמוצה ומערבבים.
10. ממלאים תבניות חצאי כדור מסיליקון בתערובת הגבינה עד לגובה 2/3. מטביעים בכל חצי כדור קוביית ג'לי ומכסים בשאר התערובת. מכניסים להקפאה לכשעתיים.
11. מוציאים מההקפאה ומחלצים את הכיפות מהתבנית. מניחים כל כיפת מוס על בסיס בצק אפוי. מגישים.
קינוח שכבות עם קרם מסקרפונה, קראמבל קקאו וקולי פירות יער

מרכיבים
לקראמבל קקאו
120 גר' חמאה קרה
- 100 גר' (חצי כוס) סוכר
- 45 גר' (שליש כוס) קמח לבן רב תכליתי maimon's
- 30 גר' (3 כפות) אבקת קקאו דל שומן maimon's
- 50 גר' שקד מולבן טחון maimon's
לקרם גבינה
- 1 גביע (200 גר') גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1/2 חבילה (40 גר') פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
- לקולי פטל:
- 200 גר' פטל קפוא מופשר
- 50 גר' אבקת סוכר maimon's
אופן ההכנה
הכנת קראמבל קקאו
1. מניחים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עם לקבלת פירורי בצק.
2. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ- 10 דקות בחום של 160 מעלות. הבצק ישתטח בתבנית במהלך האפייה וזה בסדר.
3. לאחר האפייה מצננים את הבצק. ניתן גם להעביר למקרר שיתקשה.
4. כשהבצק קר דיו מפוררים אותו בידיים (או במעבד מזון) לפירורים גסים ושומרים בקירור עד להרכבת המנה.
הכנת קרם גבינה
5. מערבלים במיקסר את המסקרפונה, השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם רך. חשוב לא לערבל יותר מדי כי אז הקרם יהיה מאוד סמיך וקשה לזילוף (אם זה קורה אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה ולערבב בתנועת קיפול).
הכנת קולי פטל
6. טוחנים בשייקר או בבלנדר מוט את הפטל המופשר עם אבקת הסוכר עד לקבלת רוטב אחיד. יהיו בו מעט גושים קטנים מגרגרי הפטל וזה בסדר.
הרכבת המנה-
7. מסדרים בכל צנצנת שכבות של פירורים וקרם. הכי נוח לזלף את הקרם בשק זילוף, אבל אפשר גם להעביר לצנצנת בעזרת כפית.
8. מעל הכל יוצקים כף נדיבה של קולי פטל. ניתן לקשט בזילוף נוסף של קרם ובפירורי קראמבל.
עוגת קצף וקצפת במלית גבינה ופודינג

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)
הכנת הבסיס
- 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 4 חלמונים מביצים בגודל L
- 1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח maimon's
- 1-2 כפות (15-30 מ"ל) חלב
למרנג
- 4 חלבונים מביצים בגודל L
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
למלית גבינה ופודינג
- 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
- 1 חבילה (80 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
אופן ההכנה
הכנת הבסיס
1. מחממים תנור ל – 175 מעלות.
2. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את החמאה עם הסוכר כ– 2 דקות ועד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים, בכל פעם חלמון אחד עד להטמעה וממשיכים לערבל. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים.
3. מנפים פנימה את הקמח וממשיכים לערבל רק עד להטמעה. מוסיפים בהדרגה כף או שתיים של חלב ומערבלים רק עד לקבלת בלילה במרקם של בצק עוגיות רך.
4. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומיישרים אותה באופן אחיד ובשכבה דקה (הכי נוח עם גב כף).
5. מעבירים לתנור ואופים 15-20 דקות ועד שהעוגה תפוחה ושחומה. מוציאים ומצננים.
הכנת המרנג
6. מורידים את חום התנור ל – 100 מעלות.
7. על גבי נייר אפייה משרטטים עיגול הקטן מעט מקוטר העוגה (24-25 ס"מ).
8. בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עד לקבלת קצף לבן. מוסיפים בהדרגה, כף לאחר כף, את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3-4 דקות ועד לקבלת קצף חזק ויציב. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ.
9. הופכים את נייר האפייה על גבי תבנית אפייה אבל כך שהעיגול ששרטטנו יראה בבירור. מזלפים "נשיקות" של מרנג על גבי העיגול החל מההיקף וכלפי פנימה במעגלים.
10. ממשיכים לזלף שכבה שנייה החל מהעיגול השני וכלפי פנימה. חוזרים על הפעולה עד שנוצרת כיפת מרנג. מעבירים לתנור ואופים 3 שעות. מוציאים ומצננים.
הכנת המלית
11. בקערת המיקסר עם בלון הקצפה שמים את כל חומרי המלית. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת רכה.
הרכבת העוגה
12. מניחים בצלחת הגשה את הבסיס, מצפים בשכבה נדיבה של מלית ומניחים מעל את המרנג. מעבירים לקירור ללילה שלם לפניי ההגשה.
טיפים
- אם המלית רכה מידי ניתן להרכיב את העוגה בתוך תבנית קפיץ. העוגה והמלית יתייצבו משמעותית בקירור.
- ניתן לעטר בתותים או פירות יער או בריבת חלב/קרמל.