סלט תפוחי אדמה (צילום: ילנה ויינברג)
אם אתם כבר מכינים, כדאי שתדעו כמה דברים
מרכיבים
6-4 מנות
- 800-600 גרם תפוחי אדמה, פרוסים
- 1 כוס אפונה קפואה
- 4 כפות שמיר טרי, קצוץ דק
- 2 כפות צלפים, קצוצים דק
- 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
- מיץ לימון, לפי הטעם
- 2 כפות שטוחות של חרדל גרגירים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- פתיתי צ'ילי (לא חייבים)
- שמן זית
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח. אם אתם לא רגישים לקליפות, כדאי לא לקלף אותם, כי כך הם יהיו טעימים יותר.
- כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה. שמים במים הרותחים את האפונה הקפואה, מחכים דקה, מוציאים, מסננים ושטפים במים קרים. מסננים שוב ומוסיפים לתפוחי אדמה.
- מערבבים את יתר המרכיבים ויוצקים על תפוחי האדמה בעוד חמים.
- מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים עד יומיים במקרר.
למתכונים נוספים של ילנה ויינברג, כנסו לבלוג 'גורמה פשוט'
---------------------------------
רוצים עוד סלט 'עם בשר' נסו סלט עדשים ופטריות