נטול מיונז: סלט תפוחי אדמה עם חרדל, לימון, בצל ירוק ושמיר טרי

חייבים סלט מרענן אבל שיהיה לו גוף ומרקם מספק? אל תסתפקו בחסה. קחו תפוחי אדמה, שדכו להם רוטב חמצמץ ותהנו מסלט בריא יותר

ילנה ויינברג

|

25.04.18 | 21:42

סלט תפוחי אדמה (צילום: ילנה ויינברג)
סלט תפוחי אדמה (צילום: ילנה ויינברג)
אם אתם כבר מכינים, כדאי שתדעו כמה דברים

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 800-600 גרם תפוחי אדמה, פרוסים
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 4 כפות שמיר טרי, קצוץ דק
  • 2 כפות צלפים, קצוצים דק
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • מיץ לימון, לפי הטעם
  • 2 כפות שטוחות של חרדל גרגירים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • פתיתי צ'ילי (לא חייבים)
  • שמן זית

 

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח. אם אתם לא רגישים לקליפות, כדאי לא לקלף אותם, כי כך הם יהיו טעימים יותר.
  2. כשתפוחי האדמה מוכנים, מוציאים אותם בעזרת כף מחוררת ומניחים בקערה. שמים במים הרותחים את האפונה הקפואה, מחכים דקה, מוציאים, מסננים ושטפים במים קרים. מסננים שוב ומוסיפים לתפוחי אדמה.
  3. מערבבים את יתר המרכיבים ויוצקים על תפוחי האדמה בעוד חמים.
  4. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים עד יומיים במקרר.

 

למתכונים נוספים של ילנה ויינברג, כנסו לבלוג 'גורמה פשוט'

 

---------------------------------

 

רוצים עוד סלט 'עם בשר' נסו סלט עדשים ופטריות

 

 

 לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג