רולדה פריכה עם חלבה וקרם שקדים. לחצו PLAY לצפייה בהכנה
צילום ועריכה: שלי דבש
הרולדה הזאת שונה מרוב אחיותיה: היא לא צפופה כמו הרולדות הרגילות שאנחנו מכירים, אלא מורכבת מכמה סיבובים די רופפים; והבצק פריך מבחוץ, אבל נימוח מאוד מבפנים.
השילוב של הבצק המיוחד עם קרם שקדים עשיר, מלית חלבה ושערות חלבה יוצר להיט מטורף.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
רולדה אחת (כ-10 פרוסות)
לבצק
- 1/2 1 כוסות פחות 1 כף (200 גרם) קמח
- 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
- 5 כפות (60 גרם) סוכר
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 3 כפות ועוד 1 כפית (50 מ"ל) חלב קר
- 1 חלמון ביצה בגודל L
לקרם השקדים
- 1/2 כוס ועוד 1 כף (55 גרם) שקדים טחונים
- 3 כפות (40 גרם) סוכר
- 2 כפות (15 גרם) קורנפלור
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית תמצית שקדים (ולא יותר)
- 1 ביצה בגודל L
למלית החלבה
- 3 כפות טחינה גולמית
- 3 כפות דבש
למילוי
- חופן שערות חלבה
לאפייה ולהגשה
- 1 ביצה, טרופה עם 1/2 כפית סוכר
- חופן שקדים פרוסים
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
הבצק
- שמים במעבד המזון את הקמח, הקורנפלור והסוכר ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים רק עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפים את החלב והחלמון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי ולח.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומרדדים אותו למלבן. מקררים עד שהוא כבר לא רך, אבל עדיין גמיש.
קרם השקדים
- שמים במעבד המזון את השקדים הטחונים, הסוכר, הקורנפלור והחמאה ומעבדים לקרם אחיד.
- מוסיפים את התמציות והביצה ומעבדים שוב לקרם חלק.
- מעבירים לקערה, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ושומרים במקרר עד לשימוש.
מלית החלבה
- מערבבים את הטחינה והדבש למשחה אחידה.
ההרכבה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הבצק ומרדדים אותו למלבן בעובי 1/2 ס"מ (או קצת פחות).
- מורחים על הבצק את קרם השקדים ומעליו את תערובת הטחינה והדבש. מפזרים במרכז שערות חלבה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את הרולדה בביצה טרופה עם מעט סוכר ומפזרים מעל פרוסות שקדים.
- אופים כ-20 דקות, עד שתחתית הרולדה זהובה. מצננים.
- בוזקים אבקת סוכר וחותכים לפרוסות. שומרים עד 4 ימים בטמפרטורת החדר, בקופסה אטומה.
- לצפייה במתכונים נוספים של שלי דבש היכנסו לבלוג שלה
- או לערוץ היוטיוב