לוקחת את המאפים האחרים בסיבוב: רולדה פריכה עם חלבה וקרם שקדים

כל כך הרבה דברים טובים ברולדה פשוטה אחת: גם חלבה בשתי צורות, גם קרם שקדים וגם בצק פריך מבחוץ, אבל נימוח מבפנים. בואו לצפות בשלי דבש מכינה

שלי דבש

|

25.04.18 | 22:51

רולדה פריכה עם חלבה וקרם שקדים. לחצו PLAY לצפייה בהכנה
צילום ועריכה: שלי דבש

הרולדה הזאת שונה מרוב אחיותיה: היא לא צפופה כמו הרולדות הרגילות שאנחנו מכירים, אלא מורכבת מכמה סיבובים די רופפים; והבצק פריך מבחוץ, אבל נימוח מאוד מבפנים.

 

השילוב של הבצק המיוחד עם קרם שקדים עשיר, מלית חלבה ושערות חלבה יוצר להיט מטורף.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

רולדה אחת (כ-10 פרוסות)

 

לבצק
  • 1/2 1 כוסות פחות 1 כף (200 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות ועוד 1 כפית (50 מ"ל) חלב קר
  • 1 חלמון ביצה בגודל L

 

לקרם השקדים
  • 1/2 כוס ועוד 1 כף (55 גרם) שקדים טחונים
  • 3 כפות (40 גרם) סוכר
  • 2 כפות (15 גרם) קורנפלור
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית תמצית שקדים (ולא יותר)
  • 1 ביצה בגודל L

 

למלית החלבה
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 כפות דבש

 

למילוי
  • חופן שערות חלבה

 

לאפייה ולהגשה
  • 1 ביצה, טרופה עם 1/2 כפית סוכר
  • חופן שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

 

הבצק
  1. שמים במעבד המזון את הקמח, הקורנפלור והסוכר ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים רק עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפים את החלב והחלמון ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי ולח.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומרדדים אותו למלבן. מקררים עד שהוא כבר לא רך, אבל עדיין גמיש.

 

קרם השקדים
  1. שמים במעבד המזון את השקדים הטחונים, הסוכר, הקורנפלור והחמאה ומעבדים לקרם אחיד.
  2. מוסיפים את התמציות והביצה ומעבדים שוב לקרם חלק.
  3. מעבירים לקערה, מניחים ניילון נצמד על פני הקרם ושומרים במקרר עד לשימוש.

 

מלית החלבה
  1. מערבבים את הטחינה והדבש למשחה אחידה.

 

ההרכבה
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  2. מקמחים מעט את משטח העבודה ואת הבצק ומרדדים אותו למלבן בעובי 1/2 ס"מ (או קצת פחות).
  3. מורחים על הבצק את קרם השקדים ומעליו את תערובת הטחינה והדבש. מפזרים במרכז שערות חלבה ומגלגלים לרולדה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מברישים את הרולדה בביצה טרופה עם מעט סוכר ומפזרים מעל פרוסות שקדים.
  5. אופים כ-20 דקות, עד שתחתית הרולדה זהובה. מצננים.
  6. בוזקים אבקת סוכר וחותכים לפרוסות. שומרים עד 4 ימים בטמפרטורת החדר, בקופסה אטומה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (9 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג