סיר לכל המשפחה: קציצות
עוף ותרד ברוטב גזר לימוני

מה ביתי יותר מסיר מלא קציצות ברוטב שמוגש לשולחן כמו שהוא, לצד אורז או פרוסות עבות של לחם? דפנה אוסטר מיכאל עם מתכון שכ-ו-ל-ם יאהבו

דפנה אוסטר מיכאל

|

22.04.18 | 21:55

קציצות עוף ותרד ברוטב גזר לימוני (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קציצות עוף ותרד ברוטב גזר לימוני (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קציצות עוף ברוטב משגע שהכין בני יובל. יצאתי לסידורים וכשחזרתי לארוחת צהריים הסיר המופלא הזה היה מונח לו על הכיריים – פשוט כיף, לא?

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-5 מנות

 

לקציצות

  • 700 גרם חזה עוף
  • 2 פרוסות חלה, רטובות וסחוטות היטב
  • 1 חבילה גדולה (כ-300 גרם) תרד
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • מעט צ'ילי חריף

 

לרוטב

  • 4 גזרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 עגבנייה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • צ'ילי חריף
  • 1 כפית זרעי חרדל טחונים
  • 1 כפית פלפל יבש מתוק טחון
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: קוצצים היטב בסכין את הבשר והחלה, ומערבבים בקערה.
  2. קוצצים את התרד. מוסיפים מחצית ממנו לתערובת הבשר ואת השאר שומרים בצד. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  3. הרוטב: שמים 3 מהגזרים במעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס מים חמים וטוחנים למחית חלקה.
  4. חותכים לקוביות את הגזר הנותר ואת העגבנייה. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את קוביות הגזר, העגבנייה והתרד ששמרנו בצד ומבשלים כ- 10 דקות
  5. מוסיפים את הגזר המרוסק והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  6. יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומניחים בזהירות בסיר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם קציצות חזה עוף עם כרובית, כרשה ותרד. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג