קציצות עוף ותרד ברוטב גזר לימוני (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
קציצות עוף ברוטב משגע שהכין בני יובל. יצאתי לסידורים וכשחזרתי לארוחת צהריים הסיר המופלא הזה היה מונח לו על הכיריים – פשוט כיף, לא?
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-5 מנות
לקציצות
- 700 גרם חזה עוף
- 2 פרוסות חלה, רטובות וסחוטות היטב
- 1 חבילה גדולה (כ-300 גרם) תרד
- 1 בצל, קצוץ דק
- מלח, פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- מעט צ'ילי חריף
לרוטב
- 4 גזרים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 1 עגבנייה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- צ'ילי חריף
- 1 כפית זרעי חרדל טחונים
- 1 כפית פלפל יבש מתוק טחון
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- הקציצות: קוצצים היטב בסכין את הבשר והחלה, ומערבבים בקערה.
- קוצצים את התרד. מוסיפים מחצית ממנו לתערובת הבשר ואת השאר שומרים בצד. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
- הרוטב: שמים 3 מהגזרים במעבד מזון, מוסיפים 1/2 כוס מים חמים וטוחנים למחית חלקה.
- חותכים לקוביות את הגזר הנותר ואת העגבנייה. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את קוביות הגזר, העגבנייה והתרד ששמרנו בצד ומבשלים כ- 10 דקות
- מוסיפים את הגזר המרוסק והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- יוצרים מתערובת הבשר קציצות ומניחים בזהירות בסיר. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מביאים לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.
- עוד מתכונים מעולים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
_______________________________________________________
ויש גם קציצות חזה עוף עם כרובית, כרשה ותרד. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון