כרובית שלמה על האש (או בתנור) עם פטנט שחוסך הרבה בלגנים

צחי בוקששתר מפשט לכם את האירוח ביום העצמאות: מכינים את המנה מראש כמעט עד סופה ועוטפים בנייר אלומיניום, ובחג רק שולחים למנגל לרבע שעה

כרובית שלמה על האש (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
כרובית שלמה על האש (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

מרכיבים

  • 1 כרובית
  • 2 כוכבי אניס
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 כפית חומץ
  • 1/4 כפית סוכר
  • שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את הכרובית בסיר גדול ומוסיפים את כוכבי האניס, הבצל, החומץ והסוכר. יוצקים מים עד כדי כיסוי, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה. מצננים בסיר הסגור.
  2. מסננים היטב. מכינים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום (ללא נייר אפייה) ומורחים אותו בשמן זית. מניחים במרכז הרדיד את הכרובית, הבצל והאניס וסוגרים היטב. אם מכינים מראש – מאחסנים במקרר, עד יומיים.
  3. מחוררים קצת את נייר האלומיניום בסכין חדה. מניחים ישירות על גריל פחמים (או בתנור שחומם ל-250 מעלות) וצולים כרבע שעה, עד שהכרובית צרובה.

 

טיפ

אפשר בקלות להפוך את הכרובית לכרובית ממולאת בבשר: לאחר הבישול והסינון, ממלאים את החללים שבכרובית בתערובת בשר לקבב או להמבורגר, מניחים בתוך רדיד האלומיניום וצולים כמתואר לעיל.

 

  • צחי בוקששתר הוא השף הראשי של רשת המסעדות Black

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג