
כרובית שלמה על האש (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
- 1 כרובית
- 2 כוכבי אניס
- 1 בצל, קלוף וחתוך לרבעים
- 1 כפית חומץ
- 1/4 כפית סוכר
- שמן זית
אופן ההכנה
- מניחים את הכרובית בסיר גדול ומוסיפים את כוכבי האניס, הבצל, החומץ והסוכר. יוצקים מים עד כדי כיסוי, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומכבים את הלהבה. מצננים בסיר הסגור.
- מסננים היטב. מכינים יריעה גדולה של רדיד אלומיניום (ללא נייר אפייה) ומורחים אותו בשמן זית. מניחים במרכז הרדיד את הכרובית, הבצל והאניס וסוגרים היטב. אם מכינים מראש – מאחסנים במקרר, עד יומיים.
- מחוררים קצת את נייר האלומיניום בסכין חדה. מניחים ישירות על גריל פחמים (או בתנור שחומם ל-250 מעלות) וצולים כרבע שעה, עד שהכרובית צרובה.
טיפ
אפשר בקלות להפוך את הכרובית לכרובית ממולאת בבשר: לאחר הבישול והסינון, ממלאים את החללים שבכרובית בתערובת בשר לקבב או להמבורגר, מניחים בתוך רדיד האלומיניום וצולים כמתואר לעיל.
- צחי בוקששתר הוא השף הראשי של רשת המסעדות Black