מלבי פרווה כחול-לבן: הקינוח האהוב בצבעי הדגל מחומרים טבעיים בלבד

עזבו אתכם ממרשמלו: אתם מוזמנים לסיים את מנגל יום העצמאות עם גרסה חגיגית לאחד הקינוחים הכי ישראליים שיש, שהסירופ שלו נצבע בכחול בעזרת מרכיב מפתיע

אפרת מוסקוביץ

|

16.04.18 | 21:10

לתפארת מדינת ישראל. מלבי פרווה כחול-לבן (צילום: אפרת מוסקוביץ)
לתפארת מדינת ישראל. מלבי פרווה כחול-לבן (צילום: אפרת מוסקוביץ)
 

אני, אפרת מוסקוביץ, בת רינה וצבי, מתכבדת לגלות שהצלחתי ליצור קינוח כחול לבן באופן דו-משמעי.

 

בסקר שערכה חברתי השפית אודליה רוט עבור מסעדה ישראלית בבולגריה ענו רוב הנשאלים שמלבי הוא הקינוח הישראלי ביותר. כשהוא מעוטר בסירופ כחול מתקבלת מנה עדינה ומיוחדת בצבעי הדגל, לתפארת מדינת ישראל.

 

את צבע המאכל הכחול אפשר ליצור לבד ממרכיב טבעי ובטוח – כרוב סגול (אל תדאגו, הטעם והריח שלו נעלמים בתהליך). אם אתם סקרנים, עכברי מעבדה, בריאותנים, יוצרים או משקיענים, בהמשך הכתבה תגלו איך עושים את זה - ואני מבטיחה לכם כיף אדיר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6 מנות

 

למלבי
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב קוקוס
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כפית תמצית מי ורדים
  • תוספות אפשריות: קוקוס טחון, פיסטוקים קלופים קצוצים

 

לסירופ
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כף צבע מאכל כחול טבעי (ראו הוראות הכנה בהמשך) או 1 כפית צבע מאכל קנוי או כמה טיפות של צבע מאכל משחתי מרוכז

 

אופן ההכנה

 

המלבי
  1. שמים בקערה קטנה את הקורנפלור והמים ומערבבים לבלילה אחידה.
  2. שמים בסיר את חלב הקוקוס והסוכר ומביאים לסף רתיחה, תוך ערבוב. מנמיכים את האש ומוסיפים את מי הוורדים. מוסיפים, תוך בחישה, גם את בלילת הקורנפלור. ממשיכים לבחוש ומבשלים 3-2 דקות נוספות, עד שהנוזל הופסך לסמיך כמו מעדן חלב.
  3. יוצקים את המלבי לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.

 

הסירופ
  1. מבשלים בסיר קטן את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לגמרי.
  2. מוסיפים את צבע המאכל, מערבבים ומעבירים לבקבוק לחיץ או לכלי אטום אחר. שומרים במקרר.

 

ההגשה
  1. יוצקים על המלבי סירופ. חשוב מאוד: אם צובעים את הסירופ בצבע מאכל שהכנתם מכרוב חשוב לצקת אותו על המלבי רגע לפני ההגשה ולא דקה קודם - הצבע הטבעי מתפוגג ונעלם בתוך כמה דקות.
  2. מפזרים את התוספות ומגישים מיד.

 

חשוב לצקת את הסירופ ממש לפני ההגשה. המלבי (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    חשוב לצקת את הסירופ ממש לפני ההגשה. המלבי(צילום: אפרת מוסקוביץ)
     

     

    אז איך מכינים מכרוב צבע מאכל כחול טבעי?

    נוזל שהופק מכרוב סגול מאפשר ליצור קשת של גוונים, מאחר שהוא מגיב באופן מפליא לסביבה חומצית או בסיסית. כשמוסיפים לנוזל הסגול סודה לשתייה הוא הופך לכחול או ירוק, וכשמוסיפים לו לימון הוא הופך לוורוד.

     

    בזמן הבישול הבית יתמלא אמנם, מטבע הדברים, בריח של כרוב, אבל הריח והטעם של הירק לא ישפיעו על טעם המנה הסופית - אז כמו שאמרה ריטה: תפתחו חלון.

     

    את דרך ההכנה למדתי מהפוסט המאלף בבלוג "מיכל אופה עוגה" על יצירת צבעי מאכל טבעיים בכל הצבעים. תודה מיכל!

     

    מרכיבים
    • 1/4 כרוב סגול
    • מעט אבקת סודה לשתייה
    • 1 כפית סוכר
    • בד חיתול או מגבת לסינון (חשוב שיהיו מכובסים בדטרגנט עדין וללא מרכך, כדי שצבע המאכל לא יקבל ניחוח של כביסה)

     

    אופן ההכנה
    1. שמים את הכרוב הסגול בסיר קטן, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד לריכוך.
    2. טוחנים את הכרוב עם מי הבישול בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל. מסננים את הנוזל דרך בד חיתול או מגבת נקייה.
    3. מוסיפים לנוזל המסונן 1/8 כפית אבקת סודה לשתייה ומערבבים. מעבירים מעט מהנוזל לכוס שקופה או לבנה ובודקים את הגוון שהתקבל. אם הנוזל ירוק מדי, אל בהלה: אפשר להחזיר אותו לגוון כחול בעזרת טפטוף של כמה טיפות מיץ לימון.
    4. מעבירים את הנוזל לסיר, מוסיפים כפית סוכר ומבשלים על אש בינונית 10-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהנוזל מצטמצם.
    5. משתמשים בכמות הדרושה למתכון ואת הנותר אפשר להקפיא בתבנית קוביות קרח. אפשר גם להשתמש בצבע כדי להגיש בארוחת יום העצמאות קנקני מים בצבע תכלת עם הרבה קוביות קרח שקופות-לבנות.

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד