קבב טלה עם צנוברים על
"שיפודים" ממקלות קינמון

קבב עסיסי ורב טעמים שמוגש באופן חגיגי במיוחד. אחרי שתכינו אותו פעם אחת תבינו שעם כזה מתכון פשוט, באמת שאין שום סיבה לקנות קבבים מוכנים בסופרמרקט

מערכת Xnet

|

19.04.18 | 12:42

קבב טלה עם צנוברים (צילום: דן פרץ)
קבב טלה עם צנוברים (צילום: דן פרץ)
 

מתכון של שף צ'רלי פדידה, באדיבות "יינות ביתן".

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 700 גרם בשר טלה טחון
  • 300 גרם שומן כבש או טלה
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 1 כפיות כמון
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן
  • 1/2כוס (120 מ"ל) מי סודה 
  • 18 מקלות קינמון באורך של 5 ס"מ

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט מקלות הקינמון, ולשים היטב בידיים. מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.
  2. יוצרים מהתערובת 18 כדורים, מעצבים אותם לצורה אליפטית ומשפדים על מקלות הקינמון.
  3. מניחים את הקבבים בתבנית, מכסים בניילון נצמד וניחים במקרר לשעתיים לפחות (ורצוי למשך לילה).
  4. מחממים גריל וצולים את הקבבים כ-3 דקות מכל צד, לדרגת עשייה מדיום.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד