קבב טלה עם צנוברים (צילום: דן פרץ)
מתכון של שף צ'רלי פדידה, באדיבות "יינות ביתן".
מרכיבים
6 מנות
- 700 גרם בשר טלה טחון
- 300 גרם שומן כבש או טלה
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 1 כפיות כמון
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם צנוברים, קלויים במחבת ללא שמן
- 1/2כוס (120 מ"ל) מי סודה
- 18 מקלות קינמון באורך של 5 ס"מ
אופן ההכנה
- שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט מקלות הקינמון, ולשים היטב בידיים. מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות.
- יוצרים מהתערובת 18 כדורים, מעצבים אותם לצורה אליפטית ומשפדים על מקלות הקינמון.
- מניחים את הקבבים בתבנית, מכסים בניילון נצמד וניחים במקרר לשעתיים לפחות (ורצוי למשך לילה).
- מחממים גריל וצולים את הקבבים כ-3 דקות מכל צד, לדרגת עשייה מדיום.