רועים כתום: פאי בשר עם ירקות בציפוי פירה דלורית ודלעת כתום

נמנעים מגלוטן, נאמנים לפליאו או שיש לכם עניינים עם בלוטת התריס שלכם? קבלו מנה עיקרית פשוטה, משביעה וטעימה שתתאים לכם בול

גלי הנדל

|

17.04.18 | 10:17

פאי רועים כתום (צילום: Shutterstock)
פאי רועים כתום (צילום: Shutterstock)

פאי רועים יפני, כמו שקראתי לו הוא פאי ללא בצק וללא תפוחי אדמה שאינם חלק מהתפריט המתאים לבעלי הפרעות הבלוטת התריס. ולמה יפני? כי אני מכינה אותו עם דלעת יפנית או דלורית. המתכון שלפניכם עושה שימוש רק בבשר טחון ולא בחלקי פנים כמו במקור, על אף שמי שאוכל טחון פליאו (שילוב של איברים פנימים ובשר בקר) יכול לשלב. הפאי סופר קל להכנה ונשמר היטב במקרר גם 4-3 ימים בקלות.

 

מרכיבים

3-4 מנות

 

  • 2-1 דלוריות בינוניות, דלעת יפנית או בטטה (או שילוב של שלושתן)
  • שמן זית מכבישה קרה או שמן קוקוס מכבישה קרה, לטיגון
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
  • 1/2כרישה גדולה חתוכה לקוביות
  • 1 גזר גדול חתוך לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי קצוץ, אם אוהבים
  • 1/2 קילו בשר טחון / טחון פליאו 
  • רוזמרין טרי או יבש, לפי הטעם
  • מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס (אינו חלק מתזונת פרוטוקול בלוטת התריס בשלבים ראשונים)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את הדלורית לשניים ומנקים מגרעינים. מניחים בתבנית עם הקליפה כלפי מעלה ואופים כ-15 דקות, עד לריכוך מלא.
  3. מחממים את שמן במחבת ומטגנים את הבצל עם הכרשה עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי ומביאים לריכוך.
  4. מוסיפים אתהבשר ומטגנים עד לסגירה (הבשר משנה את צבעו לאפרפר). מתבלים במלח, רוזמרין ופלפל שחור. מניחים לתערובת להתקרר.
  5. בעזרת כף מוציאים את כל התוכן של הדלוריות לקערה, מתבלים במלח, רוזמרין ופלפל, מערבבים ומניחיםבצד.
  6. משמנים תבנית חסינת חום ומסדרים את שכבת הבשר. מהדקים ומניחים מעליה את פירה הדלורית, מהדקים היטב.
  7. אפשר לזלף מעט שמן מעל, כדי שהציפוי ישחים. אופים בתנור רק 15-10 דקות לצורך השחמה. הפאי נחתך טוב יותר כאשר הוא מתקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג