כמו בפלאפליות של פעם: צ'יפס מתנפח וקצוות פיתה מטוגנים

    מתגעגעים לתוספות הנוסטלגיות שהיה אפשר למצוא פעם בכל דוכן? יום העצמאות הוא הזמן המושלם לשחזר אותן בבית ולהגיש ב"על האש"

    אפרת סיאצ'יפורסם: 16.04.18 09:08
    צ'יפס מתנפח (צילום: אפרת סיאצ'י)
    צ'יפס מתנפח (צילום: אפרת סיאצ'י)

    צ'יפס מתנפח

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 2 תפוחי אדמה אדומים גדולים, פרוסים דק

     

    לציפוי

    • 1 ביצה
    • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה
    • 1/4 כפית כורכום
    • 1 כפית מלח
    • קמצוץ פלפל שחור טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת שטוחה (משתדלים שיהיו בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר) ומחממים במיקרוגל 5-4 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
    2. שמים את מרכיבי הציפוי בקערה ומערבבים אותם בעזרת מטרפה לבלילה חלקה ומעט סמיכה, במרקם שמזכיר טחינה.
    3. מחממים בסיר או במחבת שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד.

     

     

    >> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

     

     

    רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום

     

    רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום (צילום: אפרת סיאצ'י)
      רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום(צילום: אפרת סיאצ'י)
       

       

      מרכיבים

      כ-4 מנות

       

      • 2 פיתות, חתוכות לרצועות בעובי 1/2 1 עד 2 ס"מ
      • 1 כף שומשום
      • 1 כף זעתר
      • שמן לטיגון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים בסיר קטן שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות.
      2. מטגנים את הפיתות משני הצדדים עד להזהבה – הטיגון אמור להימשך כ-30 שניות בלבד, כדי שהפיתות לא ישחימו יותר מדי.
      3. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומפזרים מיד מעל שומשום וזעתר. מערבבים היטב.

       

      _________________________________________________________________________

       

      ויש גם סלטים מעולים לעל האש - מכרוב משודרג ועד עגבניות ולימון. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

      מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

      ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...