כמו בפלאפליות של פעם: צ'יפס מתנפח וקצוות פיתה מטוגנים

מתגעגעים לתוספות הנוסטלגיות שהיה אפשר למצוא פעם בכל דוכן? יום העצמאות הוא הזמן המושלם לשחזר אותן בבית ולהגיש ב"על האש"

אפרת סיאצ'י

|

16.04.18 09:42

לשימוש בכתבה בלבד אוכל צ'יפס מתנפח פיתות מטוגנות פיתה מטוגנת
לשימוש בכתבה בלבד אוכל צ'יפס מתנפח פיתות מטוגנות פיתה מטוגנת (צ'יפס מתנפח)

צ'יפס מתנפח

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 תפוחי אדמה אדומים גדולים, פרוסים דק

 

לציפוי

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת שטוחה (משתדלים שיהיו בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר) ומחממים במיקרוגל 5-4 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
  2. שמים את מרכיבי הציפוי בקערה ומערבבים אותם בעזרת מטרפה לבלילה חלקה ומעט סמיכה, במרקם שמזכיר טחינה.
  3. מחממים בסיר או במחבת שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום

 

צילום: אפרת סיאצ'י
רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום (צילום: אפרת סיאצ'י)

 

מרכיבים

כ-4 מנות

 

  • 2 פיתות, חתוכות לרצועות בעובי 1/2 1 עד 2 ס"מ
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף זעתר
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים בסיר קטן שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות.
  2. מטגנים את הפיתות משני הצדדים עד להזהבה – הטיגון אמור להימשך כ-30 שניות בלבד, כדי שהפיתות לא ישחימו יותר מדי.
  3. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומפזרים מיד מעל שומשום וזעתר. מערבבים היטב.

 

  • עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

_________________________________________________________________________

 

ויש גם סלטים מעולים לעל האש - מכרוב משודרג ועד עגבניות ולימון. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

 

צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר
לשימוש בכתבה בלבד אוכל סיר לשבת סלטים ליום העצמאות סלט כרוב סלט סלרי (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד