כמו בפלאפליות של פעם: צ'יפס מתנפח וקצוות פיתה מטוגנים
מתגעגעים לתוספות הנוסטלגיות שהיה אפשר למצוא פעם בכל דוכן? יום העצמאות הוא הזמן המושלם לשחזר אותן בבית ולהגיש ב"על האש"

צ'יפס מתנפח (צילום: אפרת סיאצ'י)
צ'יפס מתנפח
מרכיבים
3-2 מנות
- 2 תפוחי אדמה אדומים גדולים, פרוסים דק
לציפוי
- 1 ביצה
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת שטוחה (משתדלים שיהיו בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר) ומחממים במיקרוגל 5-4 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
- שמים את מרכיבי הציפוי בקערה ומערבבים אותם בעזרת מטרפה לבלילה חלקה ומעט סמיכה, במרקם שמזכיר טחינה.
- מחממים בסיר או במחבת שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום
רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-4 מנות
- 2 פיתות, חתוכות לרצועות בעובי 1/2 1 עד 2 ס"מ
- 1 כף שומשום
- 1 כף זעתר
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מחממים בסיר קטן שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות.
- מטגנים את הפיתות משני הצדדים עד להזהבה – הטיגון אמור להימשך כ-30 שניות בלבד, כדי שהפיתות לא ישחימו יותר מדי.
- מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומפזרים מיד מעל שומשום וזעתר. מערבבים היטב.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
_________________________________________________________________________
ויש גם סלטים מעולים לעל האש - מכרוב משודרג ועד עגבניות ולימון. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים