כמו בפלאפליות של פעם: צ'יפס מתנפח וקצוות פיתה מטוגנים

מתגעגעים לתוספות הנוסטלגיות שהיה אפשר למצוא פעם בכל דוכן? יום העצמאות הוא הזמן המושלם לשחזר אותן בבית ולהגיש ב"על האש"

אפרת סיאצ'יפורסם: 16.04.18 09:08
צ'יפס מתנפח (צילום: אפרת סיאצ'י)
צ'יפס מתנפח (צילום: אפרת סיאצ'י)

צ'יפס מתנפח

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 תפוחי אדמה אדומים גדולים, פרוסים דק

 

לציפוי

  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מי סודה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצלחת שטוחה (משתדלים שיהיו בשכבה אחידה ודקה ככל האפשר) ומחממים במיקרוגל 5-4 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
  2. שמים את מרכיבי הציפוי בקערה ומערבבים אותם בעזרת מטרפה לבלילה חלקה ומעט סמיכה, במרקם שמזכיר טחינה.
  3. מחממים בסיר או במחבת שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום

 

רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום (צילום: אפרת סיאצ'י)
    רצועות פיתות מטוגנות עם זעתר ושומשום(צילום: אפרת סיאצ'י)
     

     

    מרכיבים

    כ-4 מנות

     

    • 2 פיתות, חתוכות לרצועות בעובי 1/2 1 עד 2 ס"מ
    • 1 כף שומשום
    • 1 כף זעתר
    • שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים בסיר קטן שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות.
    2. מטגנים את הפיתות משני הצדדים עד להזהבה – הטיגון אמור להימשך כ-30 שניות בלבד, כדי שהפיתות לא ישחימו יותר מדי.
    3. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומפזרים מיד מעל שומשום וזעתר. מערבבים היטב.

     

    _________________________________________________________________________

     

    ויש גם סלטים מעולים לעל האש - מכרוב משודרג ועד עגבניות ולימון. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

     

      (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

    מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

    ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...