משדרגים את הטחינה: 3 גרסאות בטעמים מיוחדים לממרח האהוב

זה נכון שטחינה טובה היא מעדן שאף פעם לא נמאס ממנו, אבל זה לא אומר שאי אפשר לגוון לפעמים. אז מה דעתם על טחינה עם קישואים או עם גזר ולימון כבוש?

מערכת Xnet

|

15.04.18 | 11:20

טחינה עם גזר ולימון כבוש (צילום: מירב גביש)
טחינה עם גזר ולימון כבוש (צילום: מירב גביש)

טחינה עם גזר ולימון כבוש / מירב גביש

  

מרכיבים

כ-300 גרם

  

  • 4 גזרים קלופים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) טחינה
  • 2 כפות גדושות לימונים כבושים
  • 1 שן שום
  • פפריקה מתוקה לקישוט
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את הגזרים הקלופים, הסוכר ו-2 כפות ממיץ הלימון. מוסיפים מים עד לגובה של 3 ס"מ מעל הגזרים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות, עד שהגזרים מתרככים. מסננים, מצננים ופורסים.
  2. שמים במעבד מזון או בבלנדר את הגזרים, הטחינה, הלימון הכבוש, השום, הפפריקה וכף מיץ הלימון הנותרת. מתחילים לעבד ולאחר כמה שניות מוסיפים בהדרגה את המים. ממשיכים לעבד עד שמתקבלת טחינה חלקה.
  3. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. אם הטחינה סמיכה מדי, מוסיפים עוד קצת מים.

 

  • עוד מתכונים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

 

 

טחינה ירוקה עם פטרוזיליה ופלפל חריף / אסנת לסטר

מתכון של דודתי, הילדה שטראוס.

 

טחינה ירוקה עם פטרוזיליה ופלפל חריף (צילום: אסנת לסטר)
    טחינה ירוקה עם פטרוזיליה ופלפל חריף(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    • 1 כוס טחינה גולמית
    • 1 כוס מיץ לימון סחוט
    • 1 כוס מים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק-דק
    • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים היטב את הטחינה הגולמית עם מיץ הלימון והמים, עד שמתקבלת טחינה סמיכה למדי.
    2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

     

    • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

     

     

    טחינה עם קישואים קלויים / יעל גרטי, "לאשה"

    ממרח טבעוני ונהדר, טעים במיוחד כשהוא חם או חמים. להעשרת ערכו התזונתי אפשר להשתמש בטחינה מלאה. אפשרות נוספת: להוסיף ‭1/2‬ כוס עדשים ירוקות מבושלות ולצמצם בחצי את כמות הטחינה במתכון.

     

    טחינה עם קישואים קלויים (צילום: בועז לביא)
      טחינה עם קישואים קלויים(צילום: בועז לביא)

       

      מרכיבים

      צנצנת בנפח ‭300-כ‬ מ"ל

       

      • כ-10 (750-700 גרם) קישואים קטנים
      • 2 כפות שמן זית
      • מלח , פלפל שחור גרוס
      • ‭1/3‬ כוס ‭1 +‬ כף (100 מ"ל) טחינה גולמית

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ‭210-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
      2. חוצים את הקישואים לאורך ואז חותכים כל מחצית לרבעים. מניחים בתבנית כשהצד החתוך פונה מעלה. מזלפים את שמן הזית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים 20 דקות. מסובבים את כיוון התבנית בתנור ואופים עוד ‭9-6‬ דקות, עד שמופיעים על הקישואים סימני צריבה ברורים. מוציאים ומעבירים למעבד המזון.
      3. מוסיפים את הטחינה ומעבדים לקבלת ממרח אחיד (אם צריך, מנקים את הדפנות ומעבדים שוב). טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד