כיצד לבנות חשבון מצליח ברשתות החברתיות ולצבור עוקבים נאמנים?

במסגרת ההכנות לתחרות מלכת היופי, נפגשו 12 המועמדות הסופיות עם אשת העסקים והיוטיוברית אשלי וקסמן-בקשי כדי לקבל טיפים להצלחה. מאיפה מתחילים?

מעולה חדשה מקנדה ועד לאשת עסקים פופולארית ומצליחה. אשלי וקסן בקשי עם נבחרת המועמדות (צילום: יובל חן)
מעולה חדשה מקנדה ועד לאשת עסקים פופולארית ומצליחה. אשלי וקסן בקשי עם נבחרת המועמדות (צילום: יובל חן)
מי תהיה מלכת היופי הבאה של ישראל? מימין: נטלי בינימינוב, לילי שינדלינג, מיכל מורדוב, ולנטינה קובלנקו, אירה ניקישן,אמה איתן, תאלין אבו חנא, חן יעקב, סימה מלסה, אופק קארה, שירז כליף, ניקול רזניקוב (צילום: יובל חן)
מי תהיה מלכת היופי הבאה של ישראל? מימין: נטלי בינימינוב, לילי שינדלינג, מיכל מורדוב, ולנטינה קובלנקו, אירה ניקישן,אמה איתן, תאלין אבו חנא, חן יעקב, סימה מלסה, אופק קארה, שירז כליף, ניקול רזניקוב (צילום: יובל חן)

אשלי וקסמן בקשי מגיעה למפגש עם מועמדות לתחרות מלכות היופי - שנערך במסעדת התרנגול הכחול בתל אביב, כשהיא לובשת שמלת מיני שחורה והדוקה, פאוץ' שחור ואופנתי מעוטר בקווי זהב וסנדלים מוזהבים ושטוחים. "ידעתי שאין לי סיכוי פה" היא אומרת בצחוק, כשהיא נושאת בטן הריונית לפניה; "אני לא אהיה הכי רזה במפגש הזה וגם לא הכי גבוהה, אז למה לנסות בכלל?". המפגש של מועמדות תחרות 2018 יחד עם וקסמן-בקשי (32), מאפרת, יוטיוברית ואשת עסקים הוא ייחודי בסדרת מפגשי המנטוריות של המועמדות לקראת בחירת מלכת היופי.

 

איך בונים אישיות דיגיטלית ועצמאית? אשלי וקסמן-בקשי במפגש עם נבחרת המועמדות (צילום: יובל חן)
    איך בונים אישיות דיגיטלית ועצמאית? אשלי וקסמן-בקשי במפגש עם נבחרת המועמדות(צילום: יובל חן)

     

    בשנים האחרונות, צומח דור חדש של נשים שמדלגות על חשיפה באמצעי המדיה המסורתית ובונות לעצמם אישיות דיגיטלית ועצמאית במנותק ממוקדי הכוח הותיקים. במהלך המפגש, חלקה וקסמן-בקשי את נסיונה הרב בתחום עם 12 המועמדות, וענתה על מנעד רחב של שאלות, שנע מהדרך המומלצת להוציא שחורים ועד בניית וולוג מצליח וגיוס עוקבים שייסיעו להן להיבחר כחביבת הקהל. מהם הכללים שלה להצלחה?

     

    1. תמיד תעזבו בטוב – "עבדתי במאק וצברתי שם המון ניסיון וחברים, אבל רציתי יותר ולהתפתח כמאפרת עצמאית. עזבתי את מקום העבודה שלי בצורה הכי חיובית שיש והמשכתי לשמור על קשרים טובים עם העובדות והמנהלות שם. היום מי שהיה המנהל שלי הוא המאפר האישי שלי. הרווחתי גם קשרים טובים וגם קארמה טובה. תמיד תעזבו בטוב. אין לדעת לאן זה יתגלגל".

     

    2. טיפוח עדיף על פני איפור –"אני לא אוהבת איפור כבד. איפור כבד נועד להסתיר משהו ותמיד שמנסים להסתיר משהו כל כך בכוח, הוא בולט יותר. אני מעדיפה להשקיע בטיפוח ובהזנה של העור. קרם לחות, קרם הגנה. לשתות הרבה. איפור צריך להדגיש את הנכסים הטבעים שלך ואולי לטשטש קצת. מעבר לזה, זה נראה לא טוב".

     

    3. לפעמים ניסיון שווה יותר מכסף – "במהלך השנה שעבדתי במאק, כמעט לא הרווחתי כסף ולא הצלחתי להתפרנס. אבל זכיתי לעבוד במקום עבודה תומך ולהיפגש עם המון נשים חדשות ולהבין מה אני רוצה לעשות ואיך אני רוצה לעשות את זה. אחרי שיצאתי לדרך עצמאית יזמתי כמה וכמה שיתופי פעולה עם מאק. כל מה שלא הרווחתי בשנה שעבדתי שם, הרווחתי אחר כך ויותר בזכות שיתופי הפעולה איתם והדרך שעשיתי".


    טיפים אחרונים לדרך. מימין: אירה ניקישן ואמה איתן (צילום: יובל חן)
      טיפים אחרונים לדרך. מימין: אירה ניקישן ואמה איתן(צילום: יובל חן)

       

      4. דעו לנטרל את רעשי הרקע – "כשהוצאתי את ליין המברשות שלי, קיבלתי המון הערות קשות ומרושעות מקהל העוקבים הצעיר שלי שאני מנצלת את המעמד שלי כדי לעשות עליהן כסף. אני מודה, נפגעתי מאד והיו גם רגעים שחשבתי לעצמי שאני לא רוצה לעשות את זה יותר. אבל כשראיתי כמה מברשות נמכרו באותו סוף שבוע שהיה את הרעש סביבן, הבנתי שיש מיעוט קולני שלא מרוצה, אבל הרוב המוחלט של העוקבות שלי תמכו בי ונהנו מהמוצר שלי".

       

      5. שמרו על פרופורציות – תמיד יהיו אנשים שיהיה להם מה להגיד, שמקנאים לך, ששולחים טוקבקים מרושעים בשמות בדויים ורוצים לפגוע בך. צריך לקחת הכל בפרופורציה ולזכור שרוב ההערות האלה לא קשורות אלייך בכלל. לפעמים, כשמישהו כותב לי משהו נוראי או שמשהו שאני מאד רוצה לא מצליח, אני לוקחת נשימה עמוקה ונזכרת כמה מזל יש לי שזכיתי לעשות את מה שאני אוהבת וזה מה שחשוב".

       

      6. דעי שלא כל מי שהיה איתך בהתחלה, יישאר איתך גם בהמשך – "היו לי הרבה חברות שאיבדתי בדרך, חברות שקינאו בי, שפחות הצליחו. אני רציתי להיות ליד אנשים מצליחים, רציתי ללמוד מהן משהו, אולי הקשרים שלהם יעזרו לי, אולי ההצלחה שלהם תדבק אלי. אבל היו לי המון חברות שחשבו שההצלחה שלי באה על חשבונן והתרחקו ממני. הפסד שלהן".


      לדעת לסנן תגובות שליליות. מימין: אופק קארה, אימה איתן, חן יעקב, שירז כליף וניקול רזניקוב (צילום: יובל חן)
        לדעת לסנן תגובות שליליות. מימין: אופק קארה, אימה איתן, חן יעקב, שירז כליף וניקול רזניקוב(צילום: יובל חן)

         

        7. אל תפחדי להיות הראשונה, זה אומר שאת קובעת את הדרך – "כשאני התחלתי להקים את ערוץ היוטיוב שלי הייתי קובעת פגישות עם מותגי איפור ואומרת להם 'בואו, במקום לשים את תקציבי הפרסום שלכם בתוכנית בוקר שאף אחת לא רואה, תשקיעו קצת בי ותקבלו פי אלף יותר חשיפות'. אף אחד לא הבין על מה אני מדברת. לא היה דבר כזה בישראל. זו הייתה עבודה מאד קשה ונדרשו הרבה כוחות נפש ומצגות כדי להסביר להם שזה הדבר הבא. אבל היום זה השתלם, כולם עושים את זה ובזכות זה שהייתי ראשונה וידעתי איך לעשות את זה, אז הרוב מתיישרים לפי הסטנדרט שלי".

         

        8. התחרות רק מרחיבה את השוק – לדעתי יש מקום לכולן. יש בישראל המון כסף, צריכה לנפש מהגבוהות בעולם, שוק חופשי ותחרות. תעודדי שיתופי פעולה עם קולגות, תפני עבודות שאת לא יכולה להתפנות אליהן לחברות ובססי את עצמך ברמת המחירים שאת חושבת שמתאימה לך. דעי לבדל את עצמך מהמתחרות, אבל גם לפרגן להן. ככה לכולן תהיה עבודה וכולן יצליחו ואם כולן מצליחות, זה רווח שלנו.

         

        9. כל ידע הוא רלוונטי – בקורס הלוחמה בטרור למדתי איך לנהל משא ומתן עם טרוריסטים. נו, אתן חושבות שזה לא עזר לי במשא ומתן מול משרדי פרסום? בקורס על מימון טרור למדתי על היצע, ביקוש וניהול תקציבים של ארגוני גרילה. נו, זה לא עזר לי לנהל תקציב לאתר שלי? כל ידע שאת צוברת יכול להפוך לרלוונטי. תלמדי כמה שאפשר".

         

        10. התוכניות משתנות כל הזמן – הגעתי לפה עם חלום אחד: להתגייס לצה"ל. אחר כך למדתי לתואר שני במלחמה בטרור ורציתי לעבוד במשרד ראש הממשלה. אחר כך רציתי להיות עורכת דין ואז מאפרת. החלומות שהיו לי לפני כמה שנים כבר כל כך לא רלוונטים לחיי ומי יודע מה יהיו החלומות שלי עוד חמש שנים? אני מכירה בעובדה שהכל דינאמי ומשתנה ואין רק חלום אחד"

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד