המנגל שלי ירוק ולבן: סלטים
לעל האש של יום העצמאות

בשביל מנגל מוצלח לא מספיק רק בשר משובח: בלי סלטים טובים זה לא יהיה זה. אז קבלו רעיונות משובחים, מכרוב עם שקדים ושומשום עד עגבניות ולימון

אסנת לסטרפורסם: 12.04.18 21:30
סלט כרוב עם שקדים ושומשום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט כרוב עם שקדים ושומשום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

סלט כרוב עם שקדים ושומשום

מתכון של דורית אקון מכנרת.

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

  • 1 כרוב בינוני, חתוך לרצועות דקות (אפשר להשתמש בחצי כרוב לבן וחצי כרוב אדום)
  • 8 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 2 כפות שומשום לבן, קלוי במחבת בלי שמן
  • 1/4 כוס שקדים לבנים, קלויים במחבת בלי שמן

 

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את הכרוב, הבצל, השומשום והשקדים.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים.

 

 

סלט סלרי עם חמוציות ובוטנים

מתכון של רחלי ממוקה מפתח תקווה.

 

סלט סלרי עם חמוציות ובוטנים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    סלט סלרי עם חמוציות ובוטנים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 7 גבעולי סלרי, ללא העלים
    • חופן חמוציות
    • חופן בוטנים קלויים, קצוצים גס
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כף מיץ לימון
    • אפשרות: 1 כפית דבש

     

    אופן ההכנה
    1. חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 2-1 ס"מ ומעבירים לקערה.
    2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.

     

     

    סלט עגבניות עם שום ולימון

    מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

     

     

    סלט עגבניות עם שום ולימון (צילום: אסנת לסטר)
      סלט עגבניות עם שום ולימון(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-4 מנות

       

      • 5-4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
      • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
      • 3 שיני שום כתושות או קצוצות
      • 1/2 לימון (עם הקליפה) חתוך לקוביות קטנות
      • 1/3 כוס שמן זית
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים את כל המרכיבים.
      2. מתקנים תיבול, אם צריך.

       

       

      סלט כרוב עם תפוחים וחמוציות

      מתכון של רחלי ממוקה מפתח תקווה.

       

      סלט כרוב עם חמוציות ותפוחים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        סלט כרוב עם חמוציות ותפוחים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        8-6 מנות

         

        • 1 כרוב לבן בינוני, קצוץ
        • 1 בצל סגול, קצוץ
        • 1 תפוח (עדיף ירוק), חתוך לקוביות קטנות
        • חופן בוטנים, קצוצים גס
        • חופן חמוציות

         

        לרוטב
        • 4 כפות שמן זית
        • 2 כפות חומץ
        • 2 כפות סוכר
        • מלח

         

        אופן ההכנה
        1. שמים בקערה את הכרוב, הבצל, התפוח, הבוטנים והחמוציות.
        2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)