סלט כרוב עם שקדים ושומשום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלט כרוב עם שקדים ושומשום
מתכון של דורית אקון מכנרת.
מרכיבים
8-6 מנות
- 1 כרוב בינוני, חתוך לרצועות דקות (אפשר להשתמש בחצי כרוב לבן וחצי כרוב אדום)
- 8 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 2 כפות שומשום לבן, קלוי במחבת בלי שמן
- 1/4 כוס שקדים לבנים, קלויים במחבת בלי שמן
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הכרוב, הבצל, השומשום והשקדים.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים.
סלט סלרי עם חמוציות ובוטנים
מתכון של רחלי ממוקה מפתח תקווה.
מרכיבים
4 מנות
- 7 גבעולי סלרי, ללא העלים
- חופן חמוציות
- חופן בוטנים קלויים, קצוצים גס
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מיץ לימון
- אפשרות: 1 כפית דבש
אופן ההכנה
- חותכים את גבעולי הסלרי לפרוסות בעובי 2-1 ס"מ ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.
סלט עגבניות עם שום ולימון
מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.
מרכיבים
כ-4 מנות
- 5-4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
- 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים גס
- 3 שיני שום כתושות או קצוצות
- 1/2 לימון (עם הקליפה) חתוך לקוביות קטנות
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים.
- מתקנים תיבול, אם צריך.
סלט כרוב עם תפוחים וחמוציות
מתכון של רחלי ממוקה מפתח תקווה.
מרכיבים
8-6 מנות
- 1 כרוב לבן בינוני, קצוץ
- 1 בצל סגול, קצוץ
- 1 תפוח (עדיף ירוק), חתוך לקוביות קטנות
- חופן בוטנים, קצוצים גס
- חופן חמוציות
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות סוכר
- מלח
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הכרוב, הבצל, התפוח, הבוטנים והחמוציות.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע