לבחוש לכבוד המלקוש: 3 מרקים מהירים ליום הגשם האחרון בשנה

הגשם תפס אתכם בהפתעה? לא קרה כלום: קבלו מרקים מחממים שאפשר לתקתק בפחות משעה – עם ירקות כתומים, אפונה או תירס

מערכת Xnet

|

09.04.18 | 21:39

מרק כתום עם ג'ינג'ר (צילום: ילנה ויינברג)
מרק כתום עם ג'ינג'ר (צילום: ילנה ויינברג)

מרק כתום עם ג'ינג'ר / ילנה ויינברג

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 400 גרם דלעת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות גס
  • 1/2 דלורית, קלופה וחתוכה גס
  • 1 בצל גדול, חתוך גס
  • 2 שיני שום, קלופות
  • שורש ג'ינג'ר בגודל חצי אגודל, קלוף ופרוס דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול או חלב קוקוס או מים מבישול הירקות
  • להגשה: פתיתי צ'ילי, פלפל שחור גרוס, שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. שמים בסיר את כל המרכיבים, למעט השמנת או חלב הקוקוס. מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים.
  2. מעבירים את הירקות לבלנדר (כולל הבצל, השום והג'ינג'ר, אך ללא מי הבישול) ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים 1/2 כוס שמנת, חלב קוקוס או מים מבישול הירקות ומעבדים עוד כמה שניות. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  3. מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל מנה בפתיתי צ'ילי, פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית.

 

  • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

 

מרק אפונה ונקניק / קלי מגר, "לאשה"

 

מרק אפונה ונקניק (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    מרק אפונה ונקניק(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 2 כפות שמן זית 
    • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
    • 3 שיני שום, קלופות
    • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
    • 1 חבילה (800 גרם) אפונה מוקפאת
    • 1 עלה דפנה
    • ‭ 3-2‬ גבעולי שמיר או 5 גבעולי פטרוזיליה
    • מלח
    • פלפל שחור טחון
    • מעט אגוז מוסקט מגורר
    • להגשה: פרוסות נקניק בקר, מעט עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ואת קוביות תפוח האדמה ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה כמה דקות.
    2. מוסיפים את האפונה, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות. מוסיפים את עלה הדפנה, השמיר (או הפטרוזיליה) ומערבבים.
    3. מוציאים את עלה הדפנה, מעבירים למעבד המזון (או משתמשים במוט ריסוק ידני) ומעבדים למרקם חלק. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט.
    4. ההגשה: מחלקים לקעריות הגשה, מניחים מעל כל מנה פרוסות של נקניק ועירית קצוצה ומגישים חם.

     

     

    מרק תירס אסייתי / סיון שטרנבך ורונה קובו

     

    מרק תירס אסייתי (צילום: סיון שטרנבך)
      מרק תירס אסייתי(צילום: סיון שטרנבך)

       

      מרכיבים

      כ-6 מנות

       

      • 8 בצלים ירוקים
      • 2 כפות שמן קנולה
      • 2 שיני שום כתושות
      • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
      • 600 גרם גרעיני תירס טריים (מ-6 קלחים - אפשר כמובן להשתמש גם בתירס קפוא או מקופסה)
      • 1 ליטר ציר עוף או ירקות או מים
      • 1/2 ליטר מים
      • 3 ביצים, טרופות בקערה
      • 3 כפות רוטב סויה
      • 1 כפית שמן שומשום
      • 3 כפות רוטב מירין (להשיג ברוב רשתות השיווק ובחלק מחנויות הטבע)
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. קוצצים דק בנפרד את הגבעולים ואת החלק הלבן של הבצלים הירוקים.
      2. מחממים את השמן בסיר מרק. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, את השום ואת הג'ינג'ר, ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את התירס ומערבבים קלות.
      3. מוסיפים את ציר העוף ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
      4. מעבירים מחצית מהמרק לקערה עמוקה וטוחנים באמצעות בלנדר ידני (אפשר להשתמש גם במעבד מזון) מחזירים את המרק הטחון לסיר.
      5. מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומוזגים לתוכו את הביצים בזרם דק, תוך כדי ערבוב.
      6. מוסיפים את רוטב הסויה, שמן השומשום והמירין. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
      7. מעבירים לקערות, מפזרים מעל את גבעולי הבצל הירוק הקצוצים ומגישים.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם 3 מרקי עדשים מיוחדים - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים

       

        (צילום: אפרת סיאצ'י)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג