
מרק כתום עם ג'ינג'ר (צילום: ילנה ויינברג)
מרק כתום עם ג'ינג'ר / ילנה ויינברג
מרכיבים
6-4 מנות
- 400 גרם דלעת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות גס
- 1/2 דלורית, קלופה וחתוכה גס
- 1 בצל גדול, חתוך גס
- 2 שיני שום, קלופות
- שורש ג'ינג'ר בגודל חצי אגודל, קלוף ופרוס דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת לבישול או חלב קוקוס או מים מבישול הירקות
- להגשה: פתיתי צ'ילי, פלפל שחור גרוס, שמן זית
אופן ההכנה
- שמים בסיר את כל המרכיבים, למעט השמנת או חלב הקוקוס. מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים.
- מעבירים את הירקות לבלנדר (כולל הבצל, השום והג'ינג'ר, אך ללא מי הבישול) ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים 1/2 כוס שמנת, חלב קוקוס או מים מבישול הירקות ומעבדים עוד כמה שניות. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
- מחלקים את המרק לקעריות ומקשטים כל מנה בפתיתי צ'ילי, פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית.
- עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"
מרק אפונה ונקניק / קלי מגר, "לאשה"

מרק אפונה ונקניק(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
6 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- 3 שיני שום, קלופות
- 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 חבילה (800 גרם) אפונה מוקפאת
- 1 עלה דפנה
- 3-2 גבעולי שמיר או 5 גבעולי פטרוזיליה
- מלח
- פלפל שחור טחון
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- להגשה: פרוסות נקניק בקר, מעט עירית קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ואת קוביות תפוח האדמה ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה כמה דקות.
- מוסיפים את האפונה, מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות. מוסיפים את עלה הדפנה, השמיר (או הפטרוזיליה) ומערבבים.
- מוציאים את עלה הדפנה, מעבירים למעבד המזון (או משתמשים במוט ריסוק ידני) ומעבדים למרקם חלק. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט.
- ההגשה: מחלקים לקעריות הגשה, מניחים מעל כל מנה פרוסות של נקניק ועירית קצוצה ומגישים חם.
מרק תירס אסייתי / סיון שטרנבך ורונה קובו

מרק תירס אסייתי(צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
כ-6 מנות
- 8 בצלים ירוקים
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 600 גרם גרעיני תירס טריים (מ-6 קלחים - אפשר כמובן להשתמש גם בתירס קפוא או מקופסה)
- 1 ליטר ציר עוף או ירקות או מים
- 1/2 ליטר מים
- 3 ביצים, טרופות בקערה
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 3 כפות רוטב מירין (להשיג ברוב רשתות השיווק ובחלק מחנויות הטבע)
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קוצצים דק בנפרד את הגבעולים ואת החלק הלבן של הבצלים הירוקים.
- מחממים את השמן בסיר מרק. מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק, את השום ואת הג'ינג'ר, ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את התירס ומערבבים קלות.
- מוסיפים את ציר העוף ואת המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
- מעבירים מחצית מהמרק לקערה עמוקה וטוחנים באמצעות בלנדר ידני (אפשר להשתמש גם במעבד מזון) מחזירים את המרק הטחון לסיר.
- מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומוזגים לתוכו את הביצים בזרם דק, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את רוטב הסויה, שמן השומשום והמירין. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
- מעבירים לקערות, מפזרים מעל את גבעולי הבצל הירוק הקצוצים ומגישים.
- עוד מתכונים של סיוון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"
_______________________________________________________
ויש גם 3 מרקי עדשים מיוחדים - לחצו על התמונה כדי לעבור למתכונים