תבשיל ליום רגיל: בשר טחון
עם פטריות בכורכום וכמון

חוזרים לשגרה עם עיקרית קלה להכנה, אבל עשירה בטעמים. הגישו לצד אורז או פירה תפוחי אדמה, ויש ארוחה שכל המשפחה תאהב

אפרת סיאצ'יפורסם: 08.04.18 21:16
תבשיל בשר טחון עם פטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
תבשיל בשר טחון עם פטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

6-5 מנות

 

  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 2 סלסילות פטריות, קצוצות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים
  • 2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים
  • 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שצבעו משתנה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים 8-7 דקות על אש בינונית-נמוכה.
  2. מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים.
  3. מערבבים בכוס את הקורנפלור והמים הקרים לבלילה אחידה, מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים משפרים תיבול לפי הצורך.
  4. מומלץ להגיש על אורז או מחית תפוחי אדמה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...