תבשיל בשר טחון עם פטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
6-5 מנות
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- שמן לטיגון
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 2 סלסילות פטריות, קצוצות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/3 1 כוסות (320 מ"ל) מים
- 2 כפיות קורנפלור + 4 כפות מים קרים
- 1 כף עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה
- מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שצבעו משתנה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים 8-7 דקות על אש בינונית-נמוכה.
- מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים.
- מערבבים בכוס את הקורנפלור והמים הקרים לבלילה אחידה, מוסיפים לתבשיל ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. ומבשלים כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב. טועמים משפרים תיבול לפי הצורך.
- מומלץ להגיש על אורז או מחית תפוחי אדמה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...