גרסת פיצוי: פיצה מבצק קלאסי או נטול גלוטן - והמון תוספות מקפיצות

לא יכולים בלי פיצה? בגרסה הביתית תוכלו לשלוט במינון הג'אנק ולהכניס יותר בריאות לכל סלייס. 3 בצקים ו־5 תוספות מפתיעות שיהפכו את התענוג הבצקי לארוחה שלמה

עד הפירור האחרון: פיצה מבצק קלאסי עם ריקוטה, תפוז ואגוזי לוז
צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
שלוש אפשרויות לבצק: קלאסי, שיפון ונטול גלוטן (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
שלוש אפשרויות לבצק: קלאסי, שיפון ונטול גלוטן (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

שלב 1: מכינים את הבצק שרוצים

בצק קלאסי

המרכיבים ל־3 פיצות:

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 600 מ"ל (½2 כוסות) מים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד השמן במעבד מזון עם וו לישה (או בידיים). מוסיפים את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד במשך 15־20 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים ומניחים לתפיחה של כ־40 דקות.

3. מרדדים כל כדור בצק לפיצה בקוטר 35 ס"מ.

 

בצק שיפון

המרכיבים ל־3 פיצות:

  • 1/2 ק"ג קמח פיצה
  • 1/2 ק"ג קמח שיפון
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 3 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 600 מ"ל (½2 כוסות) מים

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד השמן במעבד מזון עם וו לישה. מוסיפים את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד במשך 15־20 דקות. מתפיחים את הבצק כשעה.

2. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים ומניחים לתפיחה נוספת של כחצי שעה.

3. מרדדים כל כדור בצק לפיצה בקוטר 35 ס"מ.

 

בצק נטול גלוטן

המרכיבים ל־3 פיצות:

  • 1 ק"ג קמח ללא גלוטן
  • 1/2 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 ליטר (2 כוסות) מים
  • 3 כפות מלח
  • 1/4 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד השמן במעבד מזון עם וו לישה. מוסיפים את שמן הזית ומעבדים עד לקבלת בצק חלק ולא דביק במשך 15־20 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים ומניחים לתפיחה של כ־40 דקות.

3. מרדדים כל כדור בצק לפיצה בקוטר 35 ס"מ.

 

                                                         + + +

 

שלב 2: בוחרים תוספות, מרכיבים ואופים

כל התוספות מתאימות לכ־3 פיצות בקוטר 35 ס"מ. אפשר להתאים את התוספות לבצקים לפי טעמכם.

 

פיצה מבצק קלאסי עם חזה עוף ופלפלים צבעוניים

חזה עוף ופלפלים צבעוניים (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
    חזה עוף ופלפלים צבעוניים(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

     

    המרכיבים:

    לרוטב:

    • 10 עגבניות תמר חתוכות לעיגולים
    • 3 שיני שום
    • 2 כפות סוכר
    • 5 גבעולי בזיליקום
    • 3 גבעולי אורגנו
    • מלח, לפי הטעם

    לתוספות:

    • 4 כפות שמן זית
    • 3 נתחי חזה עוף (כ־600 גרם)
    • חתוכים לקוביות
    • 3 פלפלים אדומים
    • 3 פלפלים צהובים
    • 3 פלפלים ירוקים
    • 3 בצלים סגולים
    • 6 שיני שום

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את התנור ל־300 מעלות (או לחום המרבי).

    2. מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית, עד שהעגבניות מתרככות. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.

    3. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את נתחי חזה העוף עד שהם עשויים.

    4. חותכים את הפלפלים לרצועות ופורסים את הבצלים ואת שיני השום. מטגנים קלות את הירקות במחבת נפרדת עם 2 כפות שמן זית ומערבבים עם חזה העוף.

    5. מורחים מהרוטב על כל עיגול בצק ומוסיפים מעל את נתחי העוף והפלפלים. אופים בתנור החם במשך 15 דקות.

     

    ערכים תזונתיים למנה (1/6 מגש):

    321 קלוריות, 50.3 גרם פחמימות, 14.4 גרם חלבון, 7.2 גרם שומן. 

     

                                                               + + +

     

    פיצה שיפון עם ירוקים וחלמוני ביצה

     ירוקים וחלמוני ביצה  (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
      ירוקים וחלמוני ביצה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

       

      המרכיבים:

      • 1 ק"ג עלי תרד
      • 2 כפות שמן זית
      • 3 בצלים קצוצים
      • 12 גבעולי אספרגוס
      • 150 גרם (1 כוס) אפונת שלג
      • 300 גרם (כ־3 כוסות) גבינת מוצרלה
      • 1 פלפל חריף
      • 6 חלמוני ביצה

       

      אופן ההכנה:

      1. מחממים את התנור ל־300 מעלות (או לחום המרבי).

      2. קוטמים את גבעולי התרד. מאדים בסיר עם שמן הזית את הבצל עד שקיפות. מוסיפים

      את התרד ומאדים כ־5 דקות. מסננים את הנוזלים.

      3. חולטים את האספרגוס בסיר מים רותחים למשך 2 דקות, מוציאים ושומרים בצד. באותו הסיר מבשלים את האפונה עד לריכוך.

      4. מרדדים את עיגולי הבצק ומפזרים מעליהם את גבינת המוצרלה. מוסיפים מעל את התרד, האספרגוס, האפונה והפלפל החריף.

      5. מוסיפים מעל כל פיצה 2 חלמוני ביצה ואופים בתנור החם כ־15 דקות (או יותר), עד שהפיצה מזהיבה.

       

      ערכים תזונתיים למנה(1/6 מגש):

      312 קלוריות,42.9 גרם פחמימות, 13.3 גרם חלבון, 10.8 גרם שומן. 

                                                 + + +

       

      פיצה שיפון עם לאבנה, בצל סגול וסומאק

      לאבנה, בצל סגול וסומאק  (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
        לאבנה, בצל סגול וסומאק (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

         

        המרכיבים:

        • 750 גרם (3 מכלים) לאבנה 5%
        • 1/2 כוס עלי זעתר
        • 18 עגבניות שרי מיובשות
        • 3 בצלים סגולים, פרוסים דק
        • 150 גרם גבינת פטה 5%
        • 3 כפות אריסה
        • 20 גרם תבלין סומאק

         

        אופן ההכנה:

        1. מחממים את התנור ל־300 מעלות.

        2. מורחים על עיגולי הבצק את הלאבנה, מפזרים את עלי הזעתר, עגבניות השרי והבצל ומפוררים מעל את הפטה.

        3. אופים בתנור החם במשך 15 דקות. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל את האריסה בנגיעות ואת הסומאק.

         

        ערכים תזונתיים למנה (1/6 מגש):

        291 קלוריות, 44.8 גרם פחמימות, 12 גרם חלבון, 7.5 גרם שומן.

         

                                                     + + +

         

        פיצה ללא גלוטן עם סלק צלוי ופטה עזים

        ללא גלוטן עם סלק צלוי ופטה עזים  (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
          ללא גלוטן עם סלק צלוי ופטה עזים (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

           

          המרכיבים:

          • 6 סלקים גדולים, אפויים או בוואקום
          • 300 גרם גבינת פטה עזים 16%
          • 30 עלי נענע
          • 12 אגוזי מלך קלויים

           

          אופן ההכנה:

          1. מחממים את התנור ל־300 מעלות (או לחום המרבי).

          2. טוחנים 2 סלקים, ואת השאר פורסים לעיגולים.

          3. מורחים מרוטב הסלק הטחון על עיגולי הבצק ומפזרים את גבינת הפטה. מניחים מעל את הסלקים החתוכים.

          4. אופים בתנור החם כ־15 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים את עלי הנענע ואגוזי המלך ומגישים.

           

          ערכים תזונתיים למנה (1/6 מגש):

          310 קלוריות,50.2 גרם פחמימות, 7 גרם חלבון, 4.3 גרם שומן.

           

                                                          + + +

           

          פיצה מבצק קלאסי עם ריקוטה, תפוז ואגוזי לוז

          עם ריקוטה, תפוז ואגוזי לוז  (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
            עם ריקוטה, תפוז ואגוזי לוז (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

             

            המרכיבים:

            • 250 גרם (1 מכל) גבינת ריקוטה 5%
            • קליפה מגוררת מ־3 תפוזים
            • 150 גרם אגוזי לוז קלופים
            • 30 עלי טרגון
            • 30 עלי נענע

             

            אופן ההכנה:

            1. מחממים את התנור ל־250 מעלות.

            2. מערבבים את הריקוטה יחד עם קליפות התפוז ומורחים מעל עיגולי הבצק.

            3. מפזרים מעל את אגוזי הלוז ואופים בתנור החם במשך 15 דקות.

            4. מוציאים את הפיצה ומפזרים מעל את עלי הטרגון והנענע.

              

            ערכים תזונתיים למנה (1/6 מגש):

            298 קלוריות, 44.4 גרם פחמימות, 8.5 גרם חלבון, 9.7 גרם שומן.

             

            מתכונים: שף עומר עילואן, מסעדת גארדן

             

             

            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר חלבי
            דרגת קושי בינונית
            דירוג הגולשים (1 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג