חוזרים לשמרים: מתכוני לחמניות ולחמים ביתיים ליום שאחרי פסח

אחרי שצלחתם באומץ שבוע של מצות מגיע לכם לחם חם מהתנור. אז קבלו שלושה רעיונות נהדרים: לחמניות בריאות, פוקצ'ה עם חצילים ולחם טורקי שטוח

מערכת Xnet

|

07.04.18 | 21:04

לחמניות בריאות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
לחמניות בריאות (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

לחמניות בריאות / דפנה אוסטר מיכאל

 

מרכיבים

15 לחמניות ביס

 

  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים
  • כ-2 כוסות (כ-480 מ"ל) מים פושרים
  • 3 כפיות סוכר
  • 1 כוס (125 גרם) קמח מלא
  • 1 כוס (120 גרם) קמח שיפון
  • 1 כוס (130 גרם) קמח כפרי
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל אינסטנט
  • 1 כפית מלח
  • 3-2 כפות גרעיני חמנייה
  • 1 כף קימל

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את השמרים עם רבע כוס מהמים וכפית מהסוכר. מניחים בצד לכ-5 דקות. בינתיים מנפים יחד את שלושת סוגי הקמח לתוך קערת המיקסר.
  2. מוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השמרים ואת יתרת המים ומתחילים ללוש. לאחר שהחומרים מתאחדים מוסיפים את השמן ולאחר מכן את שיבולת השועל. לשים 8-7 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את המלח, גרעיני החמנייה והקימל ולשים עד שהם נטמעים בבצק באופן אחיד. בסוף הלישה הבצק אמור להיות רך ומעט דביק – אם בזמן הלישה הוא נראה לכם יבש מדי, הוסיפו לו מעט מים.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים.
  5. לשים מעט את הבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים שוב ומתפיחים חצי שעה נוספת.
  6. יוצרים מהבצק 15 כדורים. מניחים בתבנית, מכסים בניילון ומתפיחים שעה עד שעה וחצי. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-240 מעלות (קחו בחשבון שהחימום יימשך כחצי שעה).
  7. מפזרים על הלחמניות מעט קמח ויוצרים על פני כל אחת מהן שני חריצים מקבילים באמצעות סכין חדה מאוד (לחלופין, אפשר להבריש את הלחמניות במעט מים ולפזר עליהן שיבולת שועל). מתפיחים כרבע שעה.
  8. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים קרים. מכניסים את הלחמניות לתנור ואופים 10 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

פוקצ'ה עם חצילים וטפנד‎ / אינס שילת ינאי

 

פוקצ'ה עם חצילים וטפנד‎ (צילום: אפיק גבאי)
    פוקצ'ה עם חצילים וטפנד‎(צילום: אפיק גבאי)

     

    מרכיבים

    5-4 יחידות

     

    לבצק

    • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
    • 1/4 1 כפות שמרים יבשים
    • 1 כפית סוכר
    • 6 כפות שמן זית
    • 1 כפית מלח
    • 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים פושרים

     

    לטפנד

    • 1 כוס זיתים שחורים, מגולענים
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) עלי בזיליקום
    • 3-2 אנשובי
    • 1 שן שום, קלופה

     

    לציפוי

    • 1 חציל בינוני, חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ
    • שמן זית
    • 1 גליל של גבינת עזים רכה או גבינת סנט מור, פרוסה

     

    אופן ההכנה

    1. החציל: מניחים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית. אופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפרוסות משחימות.
    2. הבצק: מערבבים בקערה רחבה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז ושמים בתוכה את השמן, המלח והמים. לשים כמה דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ודביק.
    3. משמנים את הבצק בעזרת כפות הידיים בעודו בקערה. מכסים בניילון ומתפיחים שעה.
    4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים ומחלקים את הבצק ל-5-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לצורה מוארכת בעובי 1/2 ס"מ, מניחים בתבנית ומכסים. מתפיחים כ-20 דקות.
    5. בינתיים טוחנים את כל מרכיבי הטפנד לממרח אחיד ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
    6. מברישים בעדינות את שולי הפוקצ'ות בשמן זית. בעזרת האצבעות מותחים מעט את הבצק ויוצרים בו שקעים. מורחים את הטפנד על הפוקצ'ות, מניחים את פרוסות החציל ומעליהן את פרוסות הגבינה. מתפיחים 10 דקות.
    7. אופים כ-20 דקות, עד שהפוקצ'ות משחימות.

     

    • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

     

    לחם טורקי עם אורגנו / חיה אילונה דר

     

     

    לחם טורקי עם אורגנו (צילום: חיה אילונה דר)
      לחם טורקי עם אורגנו(צילום: חיה אילונה דר)

       

      מרכיבים

      4 לחמים

       

      • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
      • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
      • 1 כפית סוכר דמררה
      • 1 כף שמן זית
      • 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים פושרים (ייתכן שתצטרכו להשתמש במעט יותר)
      • 1 כף מלח דק
      • 1/4 כוס עלי אורגנו טריים קצוצים
      • לציפוי: 1 כף שמן זית, 1 חלמון, 1 כף מים
      • לזרייה: שומשום, 1 כף מלח

       

      אופן ההכנה

      1. שמים בקערת המיקסר 1/2 כוס מהקמח, 1 כפית מהשמרים ו-1/4 כוס מהמים. מערבבים היטב ומשהים 10 דקות.
      2. מוסיפים לקערה את יתרת המרכיבים, למעט המלח והאורגנו ולשים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח והאורגנו ולשים 5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק.
      3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
      4. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה. יוצרים מהבצק 4 כדורים שווים, מניחים בתבניות ומשטחים לכיכרות בקוטר 20 ס"מ.
      5. מערבבים את מרכיבי הציפוי, מברישים את הכיכרות ויוצרים בהן שקעים באמצעות האצבעות.
      6. מתפיחים 30-20 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות.
      7. זורים על הכיכרות את השומשום והמלח ואופים כ-20 דקות, עד הזהבה. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.
      8. מצננים ומזלפים על הלחמים מעט שמן זית.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מתכון ללחם בריאות מהיר ללא שמרים - לחצו על התמונה

       

        (צילום: בועז לביא, סגנון: אינה גוטמן)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג