פרג ב': עוגת פרג-קוקוס מעולה לחג השני – ועוד שתי עוגות
גם לארוחת החג השני מגיע סיום מרשים – וזה בדיוק מה שאסנת לסטר סידרה לכם, עם שלוש עוגות חגיגיות וטעימות

עוגת פרג, קוקוס ואגוזים לפסח (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגת פרג, קוקוס ואגוזים לפסח
מתכון של נורית אוחיון מחיפה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק
- 5 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (רצוי שמן קוקוס בכבישה קרה)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
- 1/2 1 כוסות (150 גרם) פרג טחון טרי
- 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
- 100 גרם שוקולד מריר, מגורר או קצוץ דק
- 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
- 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מפסיקים את פעולת המיקסר.
- מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים בעדינות.
- מקפלים לתוך הקציפה את שאר המרכיבים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת שיש לפסח
מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

עוגת שיש לפסח(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
תבנית בקוטר 26-24 ס"מ
- 6 ביצים מופרדות
- 1/4 כפית מלח
- 1/3 1 כוסות (265 גרם) סוכר
- קליפה מגורדת מלימון שלם
- 3 כפות מיץ לימון
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח מצה
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת קפה נמס מומסת בטיפה מים חמים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מקציפים את החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף יציב, אך גמיש.
- בקערה אחרת מקציפים את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים לקציפת החלמונים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים.
- מערבבים יחד את קמח תפוחי האדמה, קמח המצה ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת בהדרגה, תוך בחישה אטית, לקציפת החלמונים.
- מקפלים את קצף החלבונים לקציפת החלמונים.
- מחלקים את התערובת לשניים.
- מנפים מעל אחת המחציות את אבקת הקקאו ומוסיפים את הקפה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול, עד שמתקבלת שוב תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית את התערובת הבהירה ויוצקים עליה את התערובת הכהה. עושים שני ערבובים עם כף, ליצירת מראה של שיש.
- אופים 35-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
עוגת שכבות לפסח
מתכון של אנט לוי מנצרת עילית

עוגת שכבות לפסח(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
לעוגה
- 5 חלבונים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 150 גרם (1/2 1 כוסות) אגוזי מלך קצוצים
- 3/4 כוס (90 גרם) קמח מצה דק
- 50 גרם חמאה מומסת
לקרם
- 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) חלב
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית סוכר וניל
להגשה
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
העוגה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מציירים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ ומניחים את הנייר בתבנית כשהציור פונה כלפי מטה (הנייר שקוף, כך שתוכלו לראות אותו גם מהצד השני).
- מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
- מקפלים לתוך הקצף את אגוזי המלך וקמח המצה, ולאחר מכן את החמאה.
- משטחים את הקצף בתבנית בשני עיגולים שווים, לפי הציור שהכנו. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
- מקררים את העוגות לחלוטין לפני שמפרידים אותן מנייר האפייה.
הקרם והרכבת העוגה
- מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם, עד שמתקבל קרם אוורירי ויציב.
- מניחים את אחת מהעוגות בצלחת הגשה. מורחים עליו את הקרם ומניחים מעל את העוגה השנייה. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
- לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע