פרג ב': עוגת פרג-קוקוס מעולה
לחג השני – ועוד שתי עוגות

גם לארוחת החג השני מגיע סיום מרשים – וזה בדיוק מה שאסנת לסטר סידרה לכם, עם שלוש עוגות חגיגיות וטעימות

אסנת לסטרפורסם: 03.04.18 21:15
עוגת פרג, קוקוס ואגוזים לפסח (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגת פרג, קוקוס ואגוזים לפסח (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

עוגת פרג, קוקוס ואגוזים לפסח

מתכון של נורית אוחיון מחיפה.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק

 

  • 5 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (רצוי שמן קוקוס בכבישה קרה)
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) פרג טחון טרי
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
  • 100 גרם שוקולד מריר, מגורר או קצוץ דק
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 שקית (10 גרם) סוכר וניל

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מפסיקים את פעולת המיקסר.
  3. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים בעדינות.
  4. מקפלים לתוך הקציפה את שאר המרכיבים.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

 

 

עוגת שיש לפסח

מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

 

עוגת שיש לפסח (צילום: אסנת לסטר)
    עוגת שיש לפסח(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26-24 ס"מ

     

    • 6 ביצים מופרדות
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/3 1 כוסות (265 גרם) סוכר
    • קליפה מגורדת מלימון שלם
    • 3 כפות מיץ לימון
    • 1/2 כוס (60 גרם) קמח תפוחי אדמה
    • 1/2 כוס (60 גרם) קמח מצה
    • 1 שקית אבקת אפייה
    • 2 כפות קקאו
    • 1 כפית אבקת קפה נמס מומסת בטיפה מים חמים

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מקציפים את החלבונים עם המלח עד לקבלת קצף יציב, אך גמיש.
    3. בקערה אחרת מקציפים את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
    4. מוסיפים לקציפת החלמונים את מיץ הלימון וקליפת הלימון ומערבבים.
    5. מערבבים יחד את קמח תפוחי האדמה, קמח המצה ואבקת האפייה. מוסיפים את התערובת בהדרגה, תוך בחישה אטית, לקציפת החלמונים.
    6. מקפלים את קצף החלבונים לקציפת החלמונים.
    7. מחלקים את התערובת לשניים.
    8. מנפים מעל אחת המחציות את אבקת הקקאו ומוסיפים את הקפה. מערבבים בעדינות בתנועות קיפול, עד שמתקבלת שוב תערובת אחידה.
    9. מעבירים לתבנית את התערובת הבהירה ויוצקים עליה את התערובת הכהה. עושים שני ערבובים עם כף, ליצירת מראה של שיש.
    10. אופים 35-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

     

     

    עוגת שכבות לפסח

    מתכון של אנט לוי מנצרת עילית

     

    עוגת שכבות לפסח (צילום: אסנת לסטר)
      עוגת שכבות לפסח(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

       

      לעוגה

      • 5 חלבונים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 150 גרם (1/2 1 כוסות) אגוזי מלך קצוצים
      • 3/4 כוס (90 גרם) קמח מצה דק
      • 50 גרם חמאה מומסת

       

      לקרם

      • 1 מכל קטן (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
      • 1/4 כוס פחות 1 כף (50 מ"ל) חלב
      • 1 כפית סוכר
      • 1 כפית סוכר וניל

       

      להגשה

      • אבקת סוכר

       

      אופן ההכנה

       

      העוגה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מציירים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ ומניחים את הנייר בתבנית כשהציור פונה כלפי מטה (הנייר שקוף, כך שתוכלו לראות אותו גם מהצד השני).
      2. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
      3. מקפלים לתוך הקצף את אגוזי המלך וקמח המצה, ולאחר מכן את החמאה.
      4. משטחים את הקצף בתבנית בשני עיגולים שווים, לפי הציור שהכנו. אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
      5. מקררים את העוגות לחלוטין לפני שמפרידים אותן מנייר האפייה.

       

      הקרם והרכבת העוגה

      1. מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם, עד שמתקבל קרם אוורירי ויציב.
      2. מניחים את אחת מהעוגות בצלחת הגשה. מורחים עליו את הקרם ומניחים מעל את העוגה השנייה. מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה.
      3. לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)