
פשטידת כרובית פרווה במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
מחבת בקוטר כ-20 ס"מ
- 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
- 1 תפוח אדמה, קלף וחתוך לקוביות
- שמן לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 1 גבעול בצל ירוק, חתוך דק
- חופן עלי בזיליקום
- חופן עלי אורגנו או פטרוזיליה או שמיר
- 3 כפות קמח מצה
- 2 ביצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח ומבשלים את הכרובית ותפוח האדמה כ-20 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומצננים. קוצצים את הכרובית דק ומועכים את תפוח האדמה למחית.
- מחממים 2-1 כפות שמן במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
- מחממים במחבת כפית שמן, מוסיפים את העיסה ומהדקים היטב. מטגנים על אש גבוהה כ-2 דקות, מנמיכים את האש ומטגנים כ-10 דקות נוספות.
- הופכים את הפשטידה על צלחת, מוסיפים למחבת כפית שמן ומחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת, כך שצדה הלא מטוגן פונה כלפי מטה. מטגנים כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
ויש גם פיצה כשרה לפסח ללא שמרים - לחצו על התמונה