המרכיבים
(תבנית בגודל 30X24 ס"מ)
לבסיס
- 220 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/8 כפית מלח
לקרם הלימון
- 6 ביצים
- 2 כוסות (400 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- קליפה מגוררת מ־5 לימונים
- 1 כוס מיץ לימון סחוט
אפשרות: אבקת סוכר
ההכנה
1. הבסיס: מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו (אין צורך לשמן את התבנית).
2. שמים בקערת מעבד המזון עם להב הסכין (או במערבל עם וו הגיטרה, ואפשר גם לעבד ידנית) את כל מרכיבי הבסיס ומעבדים בהפסקות (פולסים) לפירורי בצק קטנים. מעבירים לתבנית ומהדקים בידיים לכיסוי מלא ואחיד.
3. אופים כ־20 דקות עד שהתחתית מתייצבת. מוציאים ומניחים לצינון במשך כחצי שעה. לא מכבים את התנור.
4. הקרם: שמים את כל מרכיביו בקערה וטורפים היטב, למרקם אחיד ללא גושים. יוצקים את הקרם על הבסיס.
5. אופים עוד 20 דקות, עד שהמלית מתייצבת אך מרכזה עדיין רוטט. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
6. מאחסנים את העוגה במקרר שעתיים לפחות.
7. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. חותכים לקוביות ומגישים.
דרגת קושי: קל־בינוני
משך הכנה: כ־15 דקות, לא כולל אפייה וצינון
איך שומרים: עד שבוע, במקרר