פחות זה יותר: שבע דרכים להכניס את המינימליזם לבית שלכם

חולמים על בית מסודר, מאוורר וחף מבלגן? האביב הוא זמן מצוין להיפטר מחפצים מיותרים ולאמץ את עקרונות המינימליזם, וכך תעשו את זה במינימום מאמץ

ליעונה מנקלי

|

03.04.18 | 10:01

מינימליזם בשחור-לבן. גם אם בביתכם לא שולטים צבעים נועזים, אין זה אומר בהכרח שלא תוכלו להיות אישיות צבעונית בעצמכם (צילום: Shutterstock)
מינימליזם בשחור-לבן. גם אם בביתכם לא שולטים צבעים נועזים, אין זה אומר בהכרח שלא תוכלו להיות אישיות צבעונית בעצמכם (צילום: Shutterstock)

מחקר שערכה לאחרונה אוניברסיטת מינסוטה אמנם מצא שאנשים מבולגנים הם אינטילגנטיים יותר, אבל מחקרים אחרים הוכיחו כי סביבה מבולגנת גורמת למתחים וללחץ נפשי. ומי לא מכיר את התחושה הכבדה של הבלגן ועודף החפצים שלוחץ על בית החזה, במיוחד לקראת מעבר דירה או שיפוץ הבית, ומכביד עלינו, פיזית ונפשית? אין ספק שכולנו יכולים להפיק תועלת מבית נקי, מסודר, חף מבלגן מיותר, ומאורגן באופן יעיל.

 

הסתפקות במה שצריך וזניחת כל מה שמיותר, יכולים לחולל פלאים עבור השקט הנפשי ולשמור על השפיות. כשהעיצוב נעים, נקי מ"רעשי רקע", ואין עודף של חפצים בחלל, המראה הנגלה הוא לרוב אלגנטי, מתוחכם, נקי ויפה. הגישה הפשוטה הזו משולה למראה הטבעי, כזה שנראה לא מתאמץ, אך עבודה רבה הושקעה בו.

 

 קוראים אתכם לסדר: המדריך המקיף לניקיון וארגון הבית >>

 

עיצוב מינימליסטי אינו חייב להיות קר ומנוכר:

 

 

 

 

עיצוב מינימליסטי אינו חייב להיות קר ומנוכר, חסר אמירה אישית ומשעמם, אלא יכול בהחלט להיות יפהפה, חמים, עשיר, מזמין ומלא השראה. הוא יכול להכניס לחייכם הדינמיים את השלווה שכה נחוצה להם, "לנקות" את הבלגן המתחולל בפנים, ולמלא אתכם בדברים משמעותיים ומשמחים שישמרו על האנרגיה ועל המוטיבציה שלכם. חיים קלים, מבחינת נפח ומשקל של חפצים, הופכים לחיים קלים נפשית. כשבבעלותכם הפריטים ההכרחיים עבורכם, אינכם הופכים לעבדים של רכוש, כמאמר בשביס זינגר. כך תוכלו להשקיע במה שחשוב לכם באמת, וזה ודאי לא יהיה משהו שאפשר לקנות במכולת.

 

הנה כמה טיפים שיסייעו לכם להכניס את הטרנד המינימליסטי לחייכם:

 

1. התוודעו לחפצים שלכם, מיינו והיפטרו ממה שאינו בשימוש

מדהים כמה אדם יכול לצבור במשך זמן קצר. כיצד ארונות ומגירות ריקים בדירה חדשה מתמלאים עד מהרה, ואין סיכוי שאם תישאלו, תדעו בדיוק מה יש לכם בבית. גם אם הם מאוחסנים בקפידה, החפצים ממשיכים להיערם, לצבור אבק ולהיות שם.

 

לכן כדאי למיין את החפצים כל תקופה, לשאול את עצמכם היא מה אפשר לזרוק, מה אפשר לאפסן במקום אחר, ומה ממש אינו הכרחי עבורכם. מיינו את הכל לפי סדר חשיבות, החליטו מה אתם חייבים להשאיר לעצמכם, תרמו או מכרו את מה שבמצב טוב ואינו בשימוש, וזרקו את כל מה שאינו עומד בקריטריונים הללו.

 

כמה דקות ביום, ותוך חודש יש לכם בית מינימליסטי לתפארת:

 

 

2. כתובת לכל חפץ

משטחים מאוזנים בבית הם קרקע פוריה להצטברות בלגן, וסופם של חפצים רנדומליים למצוא את דרכם למגורי קבע על השולחן, ולמלא אותו עד אפס מקום. כדי לשמור על משטחים נקיים, לכל חפץ צריך להיות מקום – והוא חייב לחזור אליו בתום השימוש. בלי פשרות ובלי יוצא מן הכלל.

 

3. שמירה על בסיס נקי

בבואכם ליצור חלל מינימליסטי קלאסי, חשוב שה"תפאורה" תהיה בהירה ונקייה ככל האפשר, שתשדר תחושת ניקיון, רעננות, ותחושת רוגע והשראה כאחד. גווני הלבן לסוגיהם, האהובים על הלקוח הישראלי, נהדרים כבסיס, כשמבקשים לאמץ את הסגנון המינימליסטי. תוספת גוון צהוב, תביא לגוון קרם שיכניס חמימות לחלל, ואילו גוון כחול יכניס ניגודיות קרירה אל תוך בית שנהנה מחמימות עיצובית. גם אם בביתכם לא שולטים צבעים נועזים, אין זה אומר בהכרח שלא תוכלו להיות אישיות צבעונית בעצמכם.

 

 

4. שמרו על פשטות

הסגנון האקלקטי, שבו פריטים שונים, בגוונים אחרים ומחומרים שונים מפספס את הרעיון המינימליסטי ומהווה מתכון בטוח לכאב ראש, אצל מי שמבקש "לנקות" את חייו. העדיפו למלא את החלל בטקטורות שונות, תוך שמירה על גוונים מאותה משפחה, או לפחות גוונים שאפשר לחזות בהם זה לצד זה בטבע. אלה יעניקו תחושת נינוחות ורוגע בחלל.

 

 

5. העדיפו איכות על כמות

כשיש מעט חפצים, עיצוב החלל הוא משימה מאתגרת יותר, ומלאת מחשבה. כך תצטרכו לחשוב היטב, לפני שאתם רוכשים פריט עיצוב חדש לבית, מה יתרונו ומה יהיה מקומו. מטרת העל היא ליצור חלל שתשמחו לשהות ולבלות בו, ולכן כדאי להשקיע בפריטים איכותיים, קלאסיקות על-זמניות. אלה יראו עמידות לאורך זמן ויבהירו את אופיו האמיתי של הדייר בבית, אשר חזק מכל אופנה חולפת.

 

6. חיו את חייכם לפי המנטרה: אחד בפנים – אחר בחוץ

אמצו את הרעיון הנשגב, לפיו אם הכנסתם דבר מה חדש לבית, זה חייב לבוא על חשבון אחר. באופן דומה, השתדלו לתרום פריט בכל פעם שאתם מקבלים פריט חדש במתנה.

 

7. פחות זה יותר

גישת "פחות זה יותר", שטבע האדריכל הנודע מיס ואן דה רוהה, גורסת זיקוק ודיוק. אין זה אומר שאתם צריכים לאמץ לעצמכם גישה שמרנית ומשעממת. תתפלאו לגלות שדווקא כשבין כתלי הבית נשמר המראה הנקי והפשוט – ההשראה חוגגת בלב.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד