
עוגיות דבש ואגוזים לפסח (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות דבש ואגוזים לפסח / דפנה אוסטר מיכאל
העוגיות האלה כל כך טעימות, שלא תרגישו שהן עוגיות של פסח – וגם פרווה. המרקם שלהן רך ומזכיר דובשניות, משהו בין עוגייה לעוגה.
מרכיבים
כ-30 עוגיות
- 1/4 1 כוסות (125 גרם) אגוזי מלך טחונים
- 2 כפות (40 גרם) דבש
- 2 כפות (40 גרם) סילאן
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
- קליפה מגוררת מחצי תפוז
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1/3 כוס (40 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית אבקת אפייה
- אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט אבקת הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליו מעט אבקת סוכר.
- עורמים בתבנית בעזרת כפית תלוליות מהתערובת, ומפזרים עליהן אבקת סוכר.
- אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
עוגיות טחינה לפסח / אפרת סיאצ'י
עוגיות פריכות וטעימות במיוחד על בסיס שמן – ויש גם גרסה לטבעונים.

עוגיות טחינה לפסח(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
20 עוגיות
- 3/4 כוס (90 גרם) קמח מצה
- 3/4 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה
- אפשרות: 2 כפות קוקוס טחון
- 3 כפות גדושות סוכר
- 2 כפות סילאן או דבש
- 3 כפות טחינה גולמית
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 1 ביצה קטנה, טרופה (לטבעונים: 5-2 כפות מים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מוסיפים את המרכיבים לקערה, תוך ערבוב, לפי הסדר שבו הם רשומים. את הביצה הטרופה (או המים) מוסיפים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד שאינו מתפרק.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים לעוגיות בקוטר 5 ס"מ.
- אופים 15-13 דקות, עד שקצוות העוגיות מזהיבים. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי בתבנית (כשהן חמות הן עדיין לא יציבות).
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
פירמידות קוקוס-לימון לפסח / אורלי חרמש
כל כך פשוט: ארבעה מרכיבים שמערבבים בקערה אחת, מעצבים למשולשים או כדורים – ואופים. אם רוצים לשדרג, אפשר לעטר את העוגיות בשוקולד.

פירמידות קוקוס-לימון לפסח(צילום: אורלי חרמש)
מרכיבים
40 עוגיות
- 2 חלבונים
- 2/3 כוס (200 גרם) חלב מרוכז
- 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
- 100 גרם שוקולד – מריר, חלב או לבן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השוקולד, ומערבבים עם כף עד לאיחוד. לשים מעט בידיים ויוצרים מהבצק כדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות, כדי לאפשר לקוקוס לספוג את הנוזלים.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ובעזרת 3 אצבעות מעצבים אותם לצורת פירמידה. מניחים בתבנית.
- אופים כ-15 דקות עד, שתחתיות הפירמידות וקודקודיהן מזהיבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
- ממיסים את השוקולד, טובלים בו את בסיס הפירמידות ומניחים על נייר אפייה, להתייצבות. אם רוצים, מזלפים שוקולד גם מעל.
- שומרים בצנצנת אטומה.
- עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"
ויש גם עוגות בחושות מעולות לפסח - משוקולד עד תפוחים. לחצו על התמונה