מחפשים נשנוש לפסח? 3 מתכונים לעוגיות מעולות בלי טיפה של חמץ

לטיול, אחרי ארוחה או ליד הקפה: עוגיות לפסח בלי שום פשרה על מרקם וטעם - טחינה פריכות, דבש רכות וקוקוס קלאסיות, אבל בעיצוב מיוחד

מערכת Xnet

|

02.04.18 | 10:39

עוגיות דבש ואגוזים לפסח (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות דבש ואגוזים לפסח (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

עוגיות דבש ואגוזים לפסח / דפנה אוסטר מיכאל

העוגיות האלה כל כך טעימות, שלא תרגישו שהן עוגיות של פסח – וגם פרווה. המרקם שלהן רך ומזכיר דובשניות, משהו בין עוגייה לעוגה.

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 1/4 1 כוסות (125 גרם) אגוזי מלך טחונים
  • 2 כפות (40 גרם) דבש
  • 2 כפות (40 גרם) סילאן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1/3 כוס (40 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • אבקת סוכר לפיזור

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט אבקת הסוכר, וטורפים לבלילה אחידה. מכסים ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליו מעט אבקת סוכר.
  3. עורמים בתבנית בעזרת כפית תלוליות מהתערובת, ומפזרים עליהן אבקת סוכר.
  4. אופים 15-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

עוגיות טחינה לפסח / אפרת סיאצ'י

עוגיות פריכות וטעימות במיוחד על בסיס שמן – ויש גם גרסה לטבעונים.

 

עוגיות טחינה לפסח (צילום: אפרת סיאצ'י)
    עוגיות טחינה לפסח(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    20 עוגיות

     

    • 3/4 כוס (90 גרם) קמח מצה
    • 3/4 כוס (90 גרם) קמח תפוחי אדמה
    • אפשרות: 2 כפות קוקוס טחון
    • 3 כפות גדושות סוכר
    • 2 כפות סילאן או דבש
    • 3 כפות טחינה גולמית
    • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
    • 1 ביצה קטנה, טרופה (לטבעונים: 5-2 כפות מים)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מוסיפים את המרכיבים לקערה, תוך ערבוב, לפי הסדר שבו הם רשומים. את הביצה הטרופה (או המים) מוסיפים בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד שאינו מתפרק.
    3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים לעוגיות בקוטר 5 ס"מ.
    4. אופים 15-13 דקות, עד שקצוות העוגיות מזהיבים. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי בתבנית (כשהן חמות הן עדיין לא יציבות).

     

    • עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

     

     

    פירמידות קוקוס-לימון לפסח / אורלי חרמש

    כל כך פשוט: ארבעה מרכיבים שמערבבים בקערה אחת, מעצבים למשולשים או כדורים – ואופים. אם רוצים לשדרג, אפשר לעטר את העוגיות בשוקולד.

     

    פירמידות קוקוס-לימון לפסח (צילום: אורלי חרמש)
      פירמידות קוקוס-לימון לפסח(צילום: אורלי חרמש)

       

      מרכיבים

      40 עוגיות

       

      • 2 חלבונים
      • 2/3 כוס (200 גרם) חלב מרוכז
      • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון
      • קליפה מגוררת מ-2 לימונים
      • 100 גרם שוקולד – מריר, חלב או לבן

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
      2. מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השוקולד, ומערבבים עם כף עד לאיחוד. לשים מעט בידיים ויוצרים מהבצק כדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות, כדי לאפשר לקוקוס לספוג את הנוזלים.
      3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ובעזרת 3 אצבעות מעצבים אותם לצורת פירמידה. מניחים בתבנית.
      4. אופים כ-15 דקות עד, שתחתיות הפירמידות וקודקודיהן מזהיבים. מצננים לטמפרטורת החדר.
      5. ממיסים את השוקולד, טובלים בו את בסיס הפירמידות ומניחים על נייר אפייה, להתייצבות. אם רוצים, מזלפים שוקולד גם מעל.
      6. שומרים בצנצנת אטומה.

       

      • עוד מתכונים של אורלי חרמש - בבלוג "Brown Sugar"

      _______________________________________________________

       

      ויש גם עוגות בחושות מעולות לפסח - משוקולד עד תפוחים. לחצו על התמונה

       

        (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג