כשר לפסח: מאפינס גזר ושקדים ללא קמח מצה

מתוקים, רכים עם ניחוח וטעם של תפוזים - נכון שהם פשוט מושלמים גם לאירוחים וגם לפיקניקים של חול המועד?

איך מזגגים את המאפינס? לחצו PLAY לצפייה בסרטון
צילום: דניאל לילה
מאפינס גזר ושקדים (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)
מאפינס גזר ושקדים (צילום: דניאל לילה, סגנון: פסי ברניצקי)

 

 

המרכיבים

(12 יחידות בתבנית שקעים)

 

  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 120 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3 ביצים, מופרדות
  • קליפה מגוררת מ־1 תפוז
  • 5-4 גזרים (1/2 ק"ג), קלופים ומגוררים דק

 

אפשרות לציפוי

  • מיץ מ־1/2 תפוז
  • 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־175 מעלות. משמנים את התבניות או מניחים בהן עטרות נייר.

2. מערבבים את השקדים הטחונים עם הקינמון ועם 1/4 כוס מהסוכר ומניחים בצד.

3. שמים בקערת המערבל את יתרת הסוכר ואת החמאה ומקציפים למרקם אחיד ובהיר. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את החלמונים וקליפת התפוז ומערבלים למרקם אחיד. עוצרים, מוסיפים את תערובת השקדים ואת הגזר ומערבבים ידנית.

4. שמים בקערת המערבל הנקייה והיבשה את החלבונים ומקציפים לקצף יציב. מוסיפים את הקצף לעיסת הגזר־שקדים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

5. יוצקים את העיסה לתבניות ואופים 20-15 דקות, עד שקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

6. אם רוצים, מכינים את הציפוי: מערבבים בקערית את מיץ הלימון ואבקת הסוכר למרקם משחתי אחיד. בעזרת כפית, מזלפים מהציפוי על כל מאפין. מניחים לייצוב קל

ומגישים.

 

 

  • זמן הכנה: כ־45 דקות, כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: 4-3 ימים, במקרר

 

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד