פשוט-פשוט וטעים-טעים: סלט שומר טרי עם בשר לימונים ופטרוזיליה

סלט רענן ומתפצפץ בפה שיתאים בול אחרי ארוחת החג הכבדה. רק הקפידו לפרוס את השומר כמה שיותר דק, לטובת פריכות מרבית

מירב גביש

|

29.03.18 08:01

לשימוש בכתבה בלבד אוכל סלט שומור עם לימון
לשימוש בכתבה בלבד אוכל סלט שומור עם לימון (סלט שומר עם "בשר" לימונים ופטרוזיליה)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 פקעות שומר, שטופות היטב (כולל הגבעולים)
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • 1/4 פלפל חריף, קצוץ דק
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כפות גדושות של בשר לימון
  • 2 כפות מיץ לימון או יותר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את פקעות השומר לפרוסות דקות באמצעות קולפן או מנדולינה. את הגבעולים חותכים דק עם סכין.
  2. שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים ומשהים 5 דקות לפחות.
  3. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של מירב גביש - בבלוג "גבישס"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד