פינוקים לפסח: מעוגת שוקולד עסיסית עד לשקדים פיקנטיים

לחג או לחול המועד, כדי להגיש לאורחים או להביא למארחים: אסנת לסטר מגישה ארבעה נשנושים כיפיים שיהפכו את חג החירות לטעים יותר

אסנת לסטרפורסם: 28.03.18 21:04
עוגת שוקולד לפסח (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
עוגת שוקולד לפסח (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

עוגת שוקולד לפסח

מתכון של שושנה מנדל מגבעת אבני.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 6 ביצים, מופרדות
  • 125 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 2 כפות יין קידוש אדום מתוק
  • 125 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס + 1 כף (80 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1/2 שקית אבקת אפייה

 

לקרם
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה (אפשר צמחית) או חלב קוקוס
  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. ממיסים יחד את השוקולד והיין במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד והיין בסיר קטן (או קערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. ממשיכים לערבב ומוסיפים, לפי הסדר, 2/3 כוס מהסוכר, החלמונים, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה.
  4. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים. לאחר שמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את 1/3 כוס הסוכר שנותרה וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.
  5. מקפלים את קצף החלבונים לתוך עיסת השוקולד ומעבירים לתבנית.
  6. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  7. הקרם: שמים את השמנת בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את השוקולד וממתינים כדקה. בוחשים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מורחים את הקרם על העוגה בעזרת מברשת.

 

 

שקדים פיקנטיים

מתכון של אסנת לסטר.

 

שקדים פיקנטיים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    שקדים פיקנטיים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים
    • 30 גרם חמאה או מרגרינה
    • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
    • 1/3 כפית פפריקה חריפה
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית גדושה אבקת מרק בצל
    • 200 גרם שקדים קלופים

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את החמאה במיקרוגל במשך 3-2 דקות, עד שהיא נמסה לגמרי. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
    2. מחזירים למיקרוגל ומחממים כ-5 דקות, כשמדי פעם מערבבים.
    3. משטחים את השקדים במגש מרופד במגבות נייר ומניחים להם להתקרר לחלוטין.
    4. מאחסנים בצנצנת אטומה.

     

    גלידת שמנת ביתית עם "מקופלת" ואגוזים

    מתכון של סוני וירניק מראשון לציון.

     

    גלידת שמנת ביתית עם "מקופלת" ואגוזים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      גלידת שמנת ביתית עם "מקופלת" ואגוזים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-10 מנות

       

      • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 1 קופסה (כ-400 גרם) חלב מרוכז
      • 3-2 חטיפי שוקולד "מקופלת", מרוסקים
      • אפשרות: אגוזי פקאן מרוסקים

       

      אופן ההכנה
      1. מקציפים את השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת לתוך החלב הממותק.
      2. מקפלים פנימה גם את השוקולד (והאגוזים, אם רוצים).
      3. מעבירים את תערובת הגלידה לקערה ומקפיאים שעה.
      4. מערבבים את התערובת במזלג ומקפיאים שעה נוספת.
      5. מערבבים שוב ומקפיאים עוד שעתיים לפחות.

       

      מרנג קוקוס (צילום: אסנת לסטר)
        מרנג קוקוס(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרנג קוקוס

        מתכון של רעיה חן מכרמיאל.

         

        מרכיבים

        70-60 "נשיקות" מרנג

         

        • 1 כוס (240 מ"ל) חלבונים (כ-6 חלבונים מביצים בינוניות)
        • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
        • 2 שקיות (20 גרם) סוכר וניל
        • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-120 מעלות.
        2. מרתיחים מעט מים בסיר גדול. מניחים על הסיר קערת מתכת – חשוב שהתחתית שלה לא תיגע במים (במקום בקערה אפשר להשתמש גם בסיר קטן). שמים בקערה את החלבונים, הסוכר וסוכר הווניל ומחממים, תוך בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס לחלוטין.
        3. מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר ומקציפים עד לקצף יציב, אבל גמיש.
        4. מקפלים לתוך קצף החלבונים את הקוקוס הטחון.
        5. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר גדול בצורת כוכב ומזלפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
        6. אופים כשעה, עד שה"נשיקות" מתייצבות ומתקשות.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)