יו, איזו חרוסת יפה! 3 הצעות הגשה יפהפיות לממרח הטעים של הסדר

חרוסת אף פעם לא היתה מלכת היופי (אבל מלכת הטעם דווקא כן!) – אז טליה הדר החליטה שמגיע לה מייקאובר. התוצאה: מנות ביס מקסימות, שיככבו על שולחן החג

טליה הדר

|

26.03.18 | 21:45

מומלץ לשלב כמה סוגי ציפוי, כדי לקבל מנה צבעונית. כדורי חרוסת מצופים (צילום וסגנון: טליה הדר)
מומלץ לשלב כמה סוגי ציפוי, כדי לקבל מנה צבעונית. כדורי חרוסת מצופים (צילום וסגנון: טליה הדר)

בדרך כלל החרוסת היא לא הכוכבת של שולחן החג, אבל בעיני מדובר רק בטעות תדמיתית, שיכולה להיפתר בקלות באמצעות שיפור צורת ההגשה. כי אם נחשוב על זה רגע, חרוסת מכינים מהמון מרכיבים כל כך טעימים ובריאים שכולם אוהבים, אז איך יכול להיות שהיא לא הראשונה שמתחסלת?

 

הנה המתכון הבסיסי שלי לחרוסת, ולא פחות חשוב מכך – כמה אפשרויות להגשה שלה בסטייל (שאותן תוכלו ליישם, כמובן, גם על כל מתכון חרוסת אחר).

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

חרוסת - מתכון בסיסי

 

מרכיבים

  • 6 כפות גדושות מחית תמרים מוכנה
  • 10 תאנים מיובשות, חתוכות לקוביות
  • 1 כוס (כ-100 גרם) אגוזי מלך
  • 1/4 כוס (כ-40 גרם) צימוקים בהירים
  • 1/4 כוס (כ-40 גרם) צימוקים כהים
  • 1/4 כוס דחוסה (כ-30 גרם) שקדים טחונים
  • 1/4 כוס (כ-20 גרם) שקדים פרוסים
  • 3 כפות יין מתוק או תירוש ענבים
  • אפשרות: 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ ו/או מעט קינמון

 

אופן ההכנה

  1. טוחנים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון במשך דקה. עוצרים את פעולת המעבד, פותחים את מכסה המכל ומנקים את הדפנות. טוחנים עוד דקה-שתיים, עד לקבלת ממרח גס. את החרוסת אפשר לשמור עד שובע במקרר או עד שבועיים במקפיא.

 

להגשה אלגנטית במיוחד, הניחו את הכדורים ב"סירות" אנדיב (צילום וסגנון: טליה הדר)
    להגשה אלגנטית במיוחד, הניחו את הכדורים ב"סירות" אנדיב(צילום וסגנון: טליה הדר)

     

    אפשרות הגשה 1

    כדורי חרוסת מצופים

    הכמויות של כל אחת מאפשרויות הציפוי (שקדים, אגוזים ופיסטוק) מתאימה לכל כמות החרוסת שבמתכון הבסיסי. מומלץ לשלב כמה סוגי ציפוי כדי כדי לקבל כדורים צבעוניים יותר.

     

    לפני הכנת הכדורים רצוי להעביר את החרוסת למקרר לחצי שעה לפחות, כדי שתתייצב ותהיה נוחה יותר לעבודה.

     

    מרכיבים

    כ-20 כדורים קטנים

     

    • לציפוי שקדים: 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים + 100 גרם (1 כוס) שקדים מולבנים פרוסים, שבורים גס
    • לציפוי אגוזים: 1/2 1 כוסות (150 גרם) אגוזי מלך, קצוצים
    • לציפוי פיסטוק: 1/2 1 כוסות (150 גרם) פיסטוקים, קצוצים

     

    אופן ההכנה

    1. מפזרים את הציפוי הנבחר בצלחת שטוחה ורחבה (אם משתמשים בשקדים, מפזרים קודם בצלחת את הטחונים ועליהם מפזרים את הפרוסים).
    2. מרטיבים את הידיים (חשוב לעשות זאת לפני הכנת כל כדור), נוטלים מעט מהחרוסת ויוצרים ממנה כדור קטן במעט מכדור שוקולד רגיל.
    3. מגלגלים את הכדור בציפוי – עושים זאת בעדינות ובתנועות הקפצה קלות, כדי שלא לפגוע בצורתו. אם יש צורך, אחרי הגלגול מתקנים את צורת הכדור בין האצבעות. מניחים בצלחת גדולה.
    4. יוצרים באותו אופן כדורים נוספים.
    5. מניחים את כדורי החרוסת במקרר לשעה, להתייצבות (אין צורך לכסות).
    6. מעבירים את הכדורים לקופסה אטומה (אם עורמים אותם בכמה שכבות, יש להפריד ביניהן בנייר אפייה). שומרים במקפיא עד שבועיים.
    7. ההגשה: מסדרים את כדורי החרוסת בטור ובמרווחים שווים בצלחת הגשה מאורכת, או במעגלים בצלחת עגולה (אין צורך להפשיר אותם – הם רכים גם כשהם קפואים).

     

    גיוון: כדורי חרוסת ב"סירות" אנדיב

    צורת הגשה אלגנטית שתתאים במיוחד למי שאוהבים את השילוב של מריר ומתוק: מניחים כל כדור בתוך עלה אנדיב ומזלפים מעט סילאן (לחלופין, מגישים את הסילאן בנפרד, בקערית).

     

     

    אפשרות הגשה 2

    קוביות חרוסת בשני צבעים

    עוד צורת הגשה אלגנטית, שבה החרוסת מונחת על בסיס של תערובת פיסטוק ושקדים או אגוזים ושקדים. גם כאן, הכמויות שבכל אחת מאפשרויות הבסיס מספיקות לכל כמות החרוסת שבמתכון הבסיסי.

     

    קוביות חרוסת בשני צבעים (צילום וסגנון: טליה הדר)
      קוביות חרוסת בשני צבעים(צילום וסגנון: טליה הדר)

       

      מרכיבים

      • 1 כמות מתכון חרוסת בסיסי

       

      לבסיס פיסטוק ושקדים

      • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים
      • 1 כוס (100 גרם) שקדים שלמים (לא קלופים ולא קלויים)
      • 1 כף שקדים טחונים
      • 1 כף ממרח שקדים
      • 2 כפות שמן קוקוס

       

      לבסיס אגוזים ושקדים

      • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך
      • 1 כוס (100 גרם) שקדים שלמים (לא קלופים ולא קלויים)
      • 3-2 כפות שמן קוקוס
      • 1 כפית סילאן

       

      אופן ההכנה

      1. שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס הנבחר וטוחנים בכמה פולסים לתערובת פירורית (אבל לא יותר מדי, כיף שנשארות גם קצת חתיכות גסות יותר).
      2. מרפדים תבנית אינגליש קייק (או קופסת פלסטיק מלבנית) בניילון נצמד, כך ששוליו יבלטו מעבר לשפת התבנית. מעבירים את פירורי התערובת לתבנית בעזרת הידיים ומהדקים בחוזקה לתחתית בשכבה אחידה בעובי של כ-1/2 ס"מ. משטחים מעל את החרוסת ומיישרים בעזרת לקקן. מכסים בניילון נצמד (מקפידים שלא יידבק לחרוסת) ומעבירים למקפיא לשלוש שעות.
      3. מוציאים את התבנית מהמקפיא וממתינים 3-2 דקות, כדי שהבסיס יפשיר מעט. אוחזים בשולי הניילון הנצמד, מרימים בזהירות את מקפא החרוסת ומניחים על קרש חיתוך כשהתחתית פונה כלפי מעלה. מסירים בזהירות את הניילון מהמקפא – אם הוא לא נפרד בקלות, ממתינים כדקה ומנסים שוב.
      4. הופכים את המקפא וחותכים לריבועים בגודל 2X2 ס"מ בעזרת סכין חדה ורטובה.
      5. מעבירים את הריבועים לקופסה אטומה (אם עורמים אותם בכמה שכבות, יש להפריד ביניהן בנייר אפייה). שומרים במקפיא עד שבועיים.
      6. ההגשה: מסדרים את ריבועי החרוסת בטור ובמרווחים שווים בצלחת הגשה מאורכת, או במעגלים בצלחת עגולה (אין צורך להפשיר אותם – הם רכים גם כשהם קפואים).

       

       

      אפשרות הגשה 3

      חרוסת בצנצנות אישיות

       

      חרוסת בצנצנות אישיות (צילום וסגנון: טליה הדר)
        חרוסת בצנצנות אישיות(צילום וסגנון: טליה הדר)

         

        מה צריך?

        • 1 כמות מתכון חרוסת בסיסי
        • כ-15 צנצנות קטנטנות (להשיג בחנויות סטוק או חנויות לכלים חד-פעמיים). הגודל האידיאלי הוא זה של צנצנות הדבש המיניאטוריות שמקבלים בראש השנה
        • לקישוט: מעט אגוזים או פיסטוקים קצוצים

         

        איך מכינים?

        1. ממלאים את הצנצנות בחרוסת בעזרת סכין מריחה קטנה. חשוב שלא למלא עד הסוף, כדי שיישאר מקום לקישוט.
        2. מפזרים על החרוסת מעט שברי אגוזים או פיסטוקים וסוגרים.
        3. אם רוצים, עוטפים את מכסי הצנצנות בפיסת בד או נייר וקושרים בסרט או חבל. אפשר גם להוסיף תגית קרטון קטנה עם שם כל אורח.
        4. שומרים במקרר עד שבוע או במקפיא עד שבועיים, ומגישים עם כפית קטנטנה.

         

        _______________________________________________________

         

        רוצים לגוון גם בטעם של החרוסת? קבלו מתכונים מ-4 עדות שעוברים מדור לדור. לחצו על התמונה

         

          (צילום: מירב גביש)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד