ממציא מצה: לביבות קוטג', בלינצ'ס ממולא ומציה עם קינמון לפינוק חגיגי

החזירו את השוקולד לארון - להודליה כצמן יש רעיונות מתוקים שישדרגו את ארוחות הבוקר של חול המועד בלי להפוך אתכם לעבדים

הודליה כצמן

|

01.04.18 | 20:41

פינוקים טעימים לימי החג ולא רק (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
פינוקים טעימים לימי החג ולא רק (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

לביבות קוטג׳ מקמח מצה

 

מרכיבים

12-10 לביבות

 

  • 2 גביעי (500 גרם) קוטג' 9%
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סירופ מייפל או סילאן
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס קמח מצה לעוגות
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח

 

שמן קוקוס או שמן אחר שאוהבים (לטיגון)

מייפל, פטל, בננה, אגוזים, קוקוס, דבש (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. שמים את הקוטג' במעבד מזון ומעבדים אותו כשתי דקות, עד שמרקמו הופך חלק ונטול גושים.
  2. מוסיפים את הביצים, המייפל והווניל וממשיכים לערבב.
  3. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפייה והמלח לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח למעבד מזון ומערבבים שוב לתערובת אחידה. 
  5. משמנים מחבת ומחממים אותה על אש קטנה-בינונית. יוצקים לביבות ומטגנים אותן 2 דקות עד שהחלק התחתון מזהיב והחלק העליון מתמצק מעט. הופכים ומטגנים 2 דקות נוספות.
  6. עורמים את הלביבות אחת על השנייה, מקשטים ומגישים.

 

לביבות קוטג' עם קמח מצה (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    לביבות קוטג' עם קמח מצה(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

    בלינצ'ס מצה מגולגל עם גבינת מסקפונה ושוקולד

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 1/4 כוס חלב שקדים
    • 1 כף סירופ אגבה
    • 5 מצות מקמח כוסמין או שיפון

     

    למילוי

    • גבינת מסקרפונה או בננה פרוסה לרצועות, פטל או פרי רך אחר שאוהבים
    • שוקולד מריר, קצוץ

     

    • שמן קוקוס (לטיגון)
    • שוקולד מומס, קינמון, קקאו או קוקוס (לקישוט)

     

    אופן הכנה

    1. מרטיבים מגבת מטבח נקייה, סוחטים ופורסים על השולחן.
    2. מערבבים יחד את החלב עם הסירופ בתוך כלי שיכול להכיל את המצות בשלמותן. מניחים בצד.
    3. מרטיבים את המצות במי ברז או במים מינרליים משני הצדדים, וטובלים בתוך החלב עם הסירופ. עורמים את המצות הלחות אחת על השנייה, על גבי המגבת הלחה שפרסנו. מכסים את המצות בשולי המגבת ומניחים למשך חצי שעה. כדאי לשים לב שהמצות לא מתייבשות מכיוון שהן צריכות להיות גמישות מספיק לגילגול.
    4. אם ממלאים בגבינה, מגלגלים את המצות לגלילים ומטגנים. ממלאים את הגלילים בגבינה עם שוקולד לאחר הטיגון. אם ממלאים בפירות, מסדרים אותם בשולי המצה, יחד עם השוקולד, מגלגלים כמו סושי ואז מטגנים.
    5. מחממים 2 כפות שמן קוקוס במחבת. מניחים את הגלילים ומטגנים אותם על אש בינונית, עד להזהבה. מורידים מן האש וסופגים את השמן עם מגבות נייר.
    6. מקשטים ומגישים.

     

    בלינצ'ס מצה עם גבינת מסקפונה ושוקולד (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
      בלינצ'ס מצה עם גבינת מסקפונה ושוקולד(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

       

      מצה בריי מטוגנת עם קינמון

       5-4 מנות

       

      מרכיבים

      • 1 כוס תה ארל גריי או צ׳אי מסאלה פושר
      • 5 כפות שמן קוקוס מומס או שמן זית
      • 3 ביצים
      • 1 כפית קינמון טחון
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 2 כפות סירופ אגבה או ממתיק אחר שמעדיפים
      • 5 מצות מקמח שיפון או כוסמין, שבורות לחתיכות

       

      שמן קוקוס או שמן אחר שמעדיפים (לטיגון)

      יוגורט, פטל, אוכמניות, דבש או קצפת (לקישוט)

       

      אופן הכנה

      1. טורפים יחד את הביצים לבלילה אחידה.
      2. מוסיפים את יתר החומרים, למעט המצות ומערבבים לבלילה אחידה.
      3. מוסיפים את המצות לתוך התערובת, מערבבים ומניחים לעמוד שתי דקות.
      4. משמנים מחבת פנקייקס ומחממים אותה. יוצקים מהבלילה למחבת ומטגנים כשתי דקות, עד שהתחתית מזהיבה. הופכים ומטגנים כשתי דקות את הצד השני. מכינים כך את כל הבלילה.
      5. עורמים אחד על השני, מקשטים ומגישים.

       

      מצה בריי עם קינמון (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
        מצה בריי עם קינמון(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

         

        הודליה כצמן היא בעלת הבלוג bakecare.co.il שם תוכלו למצוא עוד מלא רעיונות למנות טעימות ושוות

         

        -----------------------------------

         

        רוצים משהו מרשים יותר? הא לכם עוגות כשרות לפסח

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (5 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג