סלט ארטישוק אביבי עם שעועית ירוקה, עגבניות שרי וגרגירי חומוס

עייפים מטיגונים ומפחמימות מיותרות? זה הזמן להכין סלט, אבל אל תסתפקו בחסה ואגוזים ברוטב, הרכיבו לכם סלט משביע ומהיר שיכול לשמש ארוחה שלמה

עינת מזור-בקר

|

05.04.18 | 05:00

סלט ארטישוק אביבי (צילום: ליטל לוי)
סלט ארטישוק אביבי (צילום: ליטל לוי)

מרכיבים

כ-10 מנות: 150 קלוריות למנה / 13 גרם פחמימות / 9 גרם שומן

 

לסלט

  • 600 גרם שעועית ירוקה קפואה
  • 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק קפואות
  • 20 עגבניות שרי, חצויות
  • 3 גבעולי סלרי, חתוכים דק
  • 1/2 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים גס
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים גס
  • 50 גרם (כ-1 כוס) גרגירי חומוס, מבושלים
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 כוס שבבי שקדים

 

לרוטב

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה

  1. הסלט: מרתיחים מים בסיר בינוני, כך שהמים יגיעו עד כדי 3/4 מגובה הסיר.
  2. חולטים את השעועית למשל 3-2 דקות, מוציאים ומסננים. מניחים בקערה.
  3. מניחים את תחתיות הארטישוק בכלי זכוכית, מוסיפים 2 כפות מים ומחממים במיקרוגל למשך 3 דקות. מוציאים, פורסים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה עם השעועית.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  5. הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים אותו על הסלט, מערבבים ומגישים.

 

עינת מזור-בקר היא דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

------------------------------------

 

למתכוני סלטים פשוטים ומזינים, הקליקו על התמונה

 

 בתמונה סלט כרובית צלויה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
בתמונה סלט כרובית צלויה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג