
סלט ארטישוק אביבי (צילום: ליטל לוי)
מרכיבים
כ-10 מנות: 150 קלוריות למנה / 13 גרם פחמימות / 9 גרם שומן
לסלט
- 600 גרם שעועית ירוקה קפואה
- 1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק קפואות
- 20 עגבניות שרי, חצויות
- 3 גבעולי סלרי, חתוכים דק
- 1/2 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים גס
- 1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים גס
- 50 גרם (כ-1 כוס) גרגירי חומוס, מבושלים
- 2 שיני שום, פרוסות
- 1/2 כוס שבבי שקדים
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- הסלט: מרתיחים מים בסיר בינוני, כך שהמים יגיעו עד כדי 3/4 מגובה הסיר.
- חולטים את השעועית למשל 3-2 דקות, מוציאים ומסננים. מניחים בקערה.
- מניחים את תחתיות הארטישוק בכלי זכוכית, מוסיפים 2 כפות מים ומחממים במיקרוגל למשך 3 דקות. מוציאים, פורסים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה עם השעועית.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
- הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים אותו על הסלט, מערבבים ומגישים.
עינת מזור-בקר היא דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת
------------------------------------
למתכוני סלטים פשוטים ומזינים, הקליקו על התמונה